Geluk volgens...

Wat betekent geluk voor jou? In de onderstaande filmpjes geven bekende mensen antwoord op deze indringende vraag. Soms ontroerend, soms grappig - maar altijd bijzonder en persoonlijk.

 • Compassie is de sleutel

  Compassie is de sleutel

  Matthieu Ricard, de biochemicus die Boeddhistisch monnik werd, wordt ook wel de gelukkigste man ter wereld genoemd. Maar dat betekent niet dat deze vertrouweling van de Dalai Lama over alles tevreden is.

  Geluk
 • Sterker dan ooit

  Sterker dan ooit

  Brené Brown sprak in een inmiddels meer dan 21 miljoen keer bekeken TED talk over de kracht van kwetsbaarheid. In haar nieuwe boek Sterker dan ooit schrijft ze over moed, imperfectie, schaamte en goed genoeg zijn.

  Geluk
 • Laboratorium voor geluk

  Laboratorium voor geluk

  “Wil jij gelukkig zijn?” Stel een willekeurig iemand deze vraag en je krijgt vrijwel altijd een bevestigend antwoord.

  Geluk
 • Houd van me zoals ik ben

  Houd van me zoals ik ben

  Mark Darcy zegt het tegen Bridget: ‘I like you, just the way you are…’ en er gaat een zucht door de bioscoop. Dat wil je toch? Je wilt toch dat je geliefde van je houdt zoals je bent, met al je goede en slechte eigenschappen?

  Geluk
 • Ik geef je…

  Ik geef je…

  Liefde, vrijheid, inspiratie, troost, of juist kracht: soms kan iemand in je omgeving hier net even een beetje extra van gebruiken. Met de ‘Ik geef je’ reeks kun je dit – in de vorm van een mooi vormgegeven boekje – schenken.

  Geluk | Inspiratie
 • Ademhaling is je sleutel tot geluk

  Ademhaling is je sleutel tot geluk

  Rajshree Patel, het vrouwelijke gezicht van de Art of Living, is een van de meest invloedrijke spiritueel leraren van deze tijd. Ze deelt met cursisten, wereldleiders en multinationals dezelfde mantra: ‘Verander je ademhaling, want daarmee verander je je leven.'

  Geluk
 • Zo word je zen op je werk

  Zo word je zen op je werk

  Op ons werk worden we vaak geconfronteerd met stressvolle situaties, en handelingen die we niet zo leuk vinden. Dat heeft allemaal een simpele oorzaak: we houden vast.

  Geluk
 • Vijf boeken voor een blije zomer

  Vijf boeken voor een blije zomer

  Met een boek kun je even ontsnappen aan het alledaagse, maar je kunt lezen ook gebruiken om in je dagelijks leven gelukkiger te zijn. Deze vijf boeken helpen je met het vinden van het eenvoudige geluk en het (iets) beter begrijpen van je leven.

  Geluk | Boeken
 • Verbinding is het woord van de toekomst

  Verbinding is het woord van de toekomst

  Nadat ze afscheid nam van ‘haar’ Happinez in 2008, was het een tijdlang stil rond bladenmaker Inez van Oord. Ze startte een nieuw project, maar vond daarin toch niet wat ze zocht. Haar nieuwe boek ‘Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?’ is een uitnodiging tot het onderzoeken van je eigen leven.

  Geluk
 • Steeds een beetje beter: verander je gewoonten met Gretchen Rubin

  Steeds een beetje beter: verander je gewoonten met Gretchen Rubin

  Verander je gewoonten, verander je leven. We denken er niet meer bewust bij na, maar gewoonten vormen de structuur van ons dagelijks bestaan. Maar als je onbewust gewoonten hebt ontwikkeld waar je niet zo blij mee bent, is het moeilijk om er weer vanaf te komen.

  Geluk