Tijmsiroop

Tijmsiroop

Verzachtende tijmsiroop

Als de donkere dagen weer aanbreken, krijgen we vaker last van verkoudheid, griep en de daarbij behorende hoest. Deze tijmsiroop verzacht de luchtwegen en is heel geschikt tegen (kriebel)hoest.

Werkwijze

Benodigdheden

  1. 50 gram gedroogde tijm
  2. 3,5 deciliter water
  3. 500 gram suiker of honing
  4. 10 ml oranjebloesemwater (verkrijgbaar bij de toko of Turkse winkels)
  5. Donkere flesjes om de siroop in te bewaren

Breng het water aan de kook en voeg de tijm toe. Laat dit mengsel een kwartier afgedekt koken. Hierna zeef je de tijm uit het water en breng je het water opnieuw aan de kook. Voeg nu de suiker of honing toe en laat dit inkoken tot een siroop.

Breng de siroop op smaak met 10 ml oranjebloesemwater. Hierna kun je de siroop overschenken in steriele flessen.

Bewaar de siroop in de koelkast. Neem elke keer als je last van (kriebel)hoest hebt een theelepeltje in. De siroop is een jaar houdbaar.

Andere bezoekers lazen ook