Happinez 'Peace of mind'

Peace of mind

Peace of mind. We hebben het er veel over gehad op de redactie: wat is het precies? Hoe voelt het? Hoe bereik je het? Het is zo’n groot verlangen… een hoofd als een rimpelloze, uitgestrekte zee om in te dobberen, in plaats van een golfslagbad van meningen, oordelen en gedachten. In het nieuwe nummer vind je verhalen over niet-weten, loslaten, over acceptatie en de kunst van het relativeren: vingerwijzingen voor een leven met meer kalmte, om van daaruit te handelen.

Happinez 'Peace of mind' ligt vanaf vandaag in de winkel en is te bestellen in de Happinez webshop

Onder andere in Happinez 1-2015 'Peace of mind'


 • Inner Peace

  Inner Peace

  In de beeldopening van iedere Happinez schrijft eindredacteur Adrienne een prachtig gedicht, die bij het thema van het desbetreffende nummer hoort. Die neemt je in een keer mee, het nummer in.

 • Slama Ayurveda is een plek om te verstillen

  Slama Ayurveda is een plek om te verstillen

  Vind je levensmissie en doe alles om je droom te verwezenlijken. Dat is de les die Khalid Boukhima meegeeft wanneer journalist Monique Jansse zijn resort Salam Ayurveda in het Marokkaanse Atlasgebergte bezoekt – zijn eigen waargemaakte wens.

 • Inspirerend mens Li An Phoa

  Inspirerend mens Li An Phoa

  In elke Happinez gaan we in gesprek met een inspirerend mens, iemand die de handen uit de mouwen steekt voor een betere wereld. Deze keer is dat Li An Phoa, die de wereld mooier maakt door haar enorme kennis over ecologie te delen.

 • Een quote voor peace of mind

  Een quote voor peace of mind

  Midden in de hectiek van het leven innerlijke rust vinden - Elif Algu kan het. Wat voor haar 'peace of mind' is? In deze quote vertelt ze dat het onder ogen zien van problemen je op weg helpt om dit te bereiken.

 • In gesprek met zenmeester Bernie Glassman

  In gesprek met zenmeester Bernie Glassman

  Liefdevol, met compassie doen waar de situatie op dit moment om vraagt. Dat is wat de Amerikaanse zenmeester Bernie Glassman (75) zijn leerlingen voorhoudt én in de praktijk brengt in zijn sociaal geëngageerde projecten. ‘Met een open houding zeg je: ik geef om wat hier gebeurt.’

 • Winter wonderkost

  Winter wonderkost

  Boerenkool verovert de wereld. Vooral Amerikanen zijn dol op ‘borencole’ of ‘kale’. Elk hip restaurant heeft het op de kaart staan: verwerkt in smoothies, soepen, salades, pasta’s en zelfs cocktails! Gelijk hebben ze.

 • Oefenen in loslaten

  Oefenen in loslaten

  “Wie gaat er mee naar Nepal? Het wordt een avontuur dat je uit je comfort zone haalt, met veel kundalini yoga én een trekking door de Himalaya.’ Met deze oproep begon de ontdekkingsreis van eindredacteur Roos Tesselaar, die downs én ups telde. ‘Nooit geweten dat ik zo’n talent voor relaxen had.’

 • Namasté Foundation: Vrouwen maken het verschil

  Namasté Foundation: Vrouwen maken het verschil

  Uit alle goede doelen die er zijn, kiezen we er met het uitkomen van elk nieuw nummer eentje uit. Dit keer steunen we de Namasté Foundation, een initiatief dat vrouwen de kans geeft om een beter leven op te bouwen.

 • Zen en de kunst van het niet weten

  Zen en de kunst van het niet weten

  Hoe zorg je dat je lekker zen blijft? Dat je je geest open houdt en zonder vooroordelen? Hoe kom je in een staat van niet-weten? Happinez-columniste vertelt over haar ervaringen over meningen.

 • Peace of mind

  Peace of mind

  Midden in de hectiek van het leven innerlijke rust vinden - Jan Kuiper kan het. Maar wat is voor hem 'peace of mind'? En hoe weet hij die kalmte in zijn dag te brengen?

Voorproefje
Abonnees hebben een streepje voor

Het nieuwe nummer als eerste thuis ontvangen?
Neem een abonnement >>

Op de hoogte blijven

Wanneer ligt het nieuwe nummer in de winkel? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je weet het.

Happinez magazine

Happinez is het eerste mindstyle magazine. Een tijdschrift voor wie geïnteresseerd is in zingeving en verdieping in combinatie met een pure, stijlvolle manier van leven.

Happinez is een blad met inhoud én glans dat de lezer wil inspireren met interviews en reportages op het gebied van spiritualiteit, psychologie en wijsheid, reizen, gezondheid en cultuur. Het verschijnt acht keer per jaar.

Lees Happinez op de iPad

Lees Happinez overal ter wereld, met de Happinez op de iPad-app, gratis te downloaden via de iTunes App Store!

Vorige nummers

Bestel nummers in de Happinez webshop.