Home

Eerste blok

 • 18 ity's: Een lied van groei

  01/09/2014
  18 ity's: Een lied van groei

  Serenity, Purity, Integrity… de afgelopen 18 weken deelden we iedere week via onze website en Facebook-pagina een van de 18 ity’s. Een vast eindpunt is er niet, de ontdekkingsreis gaat door en de verdieping en inzichten die je hebt opgedaan, neem je mee in een nieuwe ronde. Het lied van de 18 ity’s is tenslotte een lied van groei. Dit is een mooi moment om te onderzoeken: welke ity is de grootste uitdaging voor je?

 • Haiku: een mini-meditatie

  28/08/2014
  Haiku: een mini-meditatie

  Drie regels, zeventien lettergrepen en een verwijzing naar het seizoen. Dat zijn de ingrediënten voor een haiku, een van oorsprong Japans gedichtje uit het zenboeddhisme en het taoïsme. Lees ze als mini-meditaties, zegt haiku-schrijfster Fuyuko Tomita.

Advertentie

e-cursus Mindfulness

Zorgeloos leven en genieten van wat er hier en nu is. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar je kunt het leren via de nieuwe e-cursus Mindfulness van Happinez.

Susans vaste plek

 • Susan leest: Stil leven

  20/08/2014
  Susan leest: Stil leven De Vlaamse auteur Kristien Bonneure noemt haar boek 'Stil leven' een ‘fluisterend pamflet’ en zo is het. Ze sprak met stilte-experts, zocht zelf stilte-ervaringen op en essayeert er op een originele, zintuiglijke en vrije manier op los.

 
 • Vistaproject: Adopteer een nomade

  28/08/2014
  Vistaproject: Adopteer een nomade Uit alle goede doelen die er zijn, kiezen we er met het uitkomen van elk nieuw nummer eentje uit. In Happinez 6-2014 'Zuiver' steunen we Vistaproject.
 • Power of the Heart: voorvertoning

  28/08/2014
  Power of the Heart: voorvertoning Speciaal voor onze lezers hebben we een vertoning van de film The Power of the Heart kunnen organiseren in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Een unieke kans om maker Baptist de Pape te ontmoeten.
 • 18 ity's: Purity

  26/08/2014
  18 ity's: Purity

  Zo gaat dat dus: je kwam om het goddelijke te zoeken en aan het eind van het verhaal sta je de ramen te lappen. Want ja, zeggen de wijzen, ook je omgeving moet schoon zijn. Kun je die eenvoudige handeling zien als een daad van liefde, een oefening in focus, zonder je te ergeren aan het vuil dat zich er straks weer op vastzet?

 • B.K.S. Iyengar: ‘Leef gelukkig, sterf majestueus’

  21/08/2014
  B.K.S. Iyengar: ‘Leef gelukkig, sterf majestueus’ ‘Mijn lichaam is mijn tempel en de yogahoudingen zijn mijn gebeden.’ Een uitspraak van B.K.S. Iyengar, de grote yogameester die de westerse wereld liet kennismaken met yoga. Iyengar overleed op woensdag 20 augustus 2014, in een ziekenhuis in het Indiase Pune, aan nierfalen. Hij is 95 jaar geworden.

Lees meer