Inspiratie voor de Kreeft

Eerste blok

 • Gebaren van betekenis

  31/01/2015
  Gebaren van betekenis

  Sommige yogi’s zijn ervan overtuigd: mudra’s – specifieke posities van de handen – hebben een zeer krachtige werking. Krachtiger zelfs dan yogahoudingen én ademtechnieken. Het mooie is dat je deze handgebaren altijd en overal kunt maken. Waar je ook bent, wat je ook doet

 • Teken aan de wand

  30/01/2015
  Teken aan de wand

  De rust en vrede die Cloë Collettes mandalas uitstralen, zijn het resultaat van maanden geconcentreerde arbeid. Kilometers fijn garen gaan er in elk kunstwerk, en gereedschap of machines gebruikt ze niet.

online cursus Tijdsurfen

Haasten, deadlines en to do-lijstjes zijn uit - Tijdsurfen is in! Leer deze succesvolle methode met onze nieuwe online cursus, vol mooie en praktische inzichten.

Susans vaste plek


 
 • 4 x eerste hulp bij groeien

  29/01/2015
  4 x eerste hulp bij groeien

  Hoe help je je kind opgroeien tot een mooi mens? Happinez zet vier praktische – niet-digitale! – apps voor je op een rij.

 • Trail in Space

  28/01/2015
  Trail in Space

  Met een bijzondere productie van It Nije Ensemble genaamd ‘Trail in Space’, viert het Fries Madrigaal Koor dit jaar zijn 1ste lustrum. De teksten, gezongen in het Engels, zijn gebaseerd op de Dhammapada, de leringen van Boeddha.

 • Happinez 'Peace of mind'

  28/01/2015
  Happinez 'Peace of mind'

  Peace of mind: een hoofd als een rimpelloze, uitgestrekte zee om in te dobberen, in plaats van een golfslagbad van meningen, oordelen en gedachten. In Happinez 1-2015 Peace of mind vind je verhalen over niet-weten, loslaten, over acceptatie en de kunst van het relativeren.

 • Zen & de kunst van het niet weten

  26/01/2015
  Zen & de kunst van het niet weten

  Hoe zorg je dat je lekker zen blijft? Dat je je geest open houdt en zonder vooroordelen? Hoe kom je in een staat van niet-weten? In Happinez 1-2015 ‘Peace of mind’ vind je een prikbord vol tips & tricks van mensen die het weten.


Lees meer
Inspiratie voor de Kreeft

Op dit moment loopt de zon door het teken Kreeft. Dat betekent dat iedereen die geboren is tussen 21 juni en 22 juli behoort tot het sterrenbeeld Kreeft.

Er wordt veel geschreven over de persoonlijkheid van mensen aan de hand van hun sterrenbeeld. Maar welke invloed hebben deze verschillende tekens op elkaar en hoe gaan zij met elkaar om? Wat typerend voor de een is kan een belemmering of aanvulling zijn voor een ander. In Happinez nummer 4-2012 staat beschreven wat de relatie is van Kreeft met alle tekens uit de dierenriem.

Kreeft en andere sterrenbeelden

Schorpioen en kreeft bijvoorbeeld, allebei watertekens, begrijpen elkaar onmiddellijk. De lessen komen als Schorpioen zijn psychologische inzichten deelt. Die maken Kreeft wijzer en gelijkmatiger. Schorpioen leert van Kreeft dat het niet alleen om seks draait en dat je ook gewoon aardig kunt zijn.

Meer Happinez

In Happinez nummer 4-2012 lees je meer over de sterrenbeelden Tweelingen en Kreeft. In het volgende nummer: Leeuw en Maagd