Inspiratie voor de Kreeft

Eerste blok

 • Intenties houden je in contact met je ziel

  30/03/2015
  Intenties houden je in contact met je ziel

  Hoe geef je, in de drukte van alledag, betekenis aan je leven? Mallika Chopra schreef er een boek over. Liddie Austen sprak met haar in Happi.body over geluk dat schuilt in gewone dingen en goed voor jezelf zorgen.

 • Tegen de stroom in

  29/03/2015
  Tegen de stroom in

  Wat het vogeltje niet weet, en wij wel: onze omgeving verandert constant, hoe erg we ook ons best doen met het zoeken naar constante factoren. Henk van Straten schrijft erover in zijn nieuwe column: 'Tegen de stroom in'.

 

Bestel nu je kaarten

Kom naar het Happinez Festival in september en laat je inspireren!

De eerste namen van sprekers uit binnen- en buitenland zijn inmiddels bekend.

Susans vaste plek


 
 • Zaterdag receptdag: mueslirepen

  28/03/2015
  Zaterdag receptdag: mueslirepen

  Onbedaarlijke zin in chocola. Een zak chips die je achter elkaar leegeet. Lekkere trek zeggen we dan. Maar wat eronder kan liggen is een tekort aan bepaalde stoffen. En die kunnen ook aangevuld worden met gezonde alternatieven.

 • Schrijf orde in je hoofd

  27/03/2015
  Schrijf orde in je hoofd

  Schrijven kan een heerlijke methode zijn om alle gedachten in je hoofd te ordenen. Meestal hoef je het geschrevene niet eens terug te lezen: het schrijven alleen is al genoeg om gebeurtenissen beter te onthouden. Deze schrijfoefeningen van Geertje Couwenbergh helpen je op weg.

 • Bloemige big bang

  26/03/2015
  Bloemige big bang

  In de bloemige kunstwerken van Anne ten Donkelaar is het alsof bloemzaadjes zich hebben vastgehecht aan papier, en vervolgens in allerlei formidabele formaties zijn uitgekiemd: vol kleur, uitdagend en teer tegelijk.

 • De Regenboogfamilie

  25/03/2015
  De Regenboogfamilie

  Bikers, Hare Krishna volgelingen, punks, nomaden, druïden en hippies kom je allemaal tegen op het Rainbow festival, waar ze een maancyclus lang samenleven in een werkelijk andere realiteit.


Lees meer
Inspiratie voor de Kreeft

Op dit moment loopt de zon door het teken Kreeft. Dat betekent dat iedereen die geboren is tussen 21 juni en 22 juli behoort tot het sterrenbeeld Kreeft.

Er wordt veel geschreven over de persoonlijkheid van mensen aan de hand van hun sterrenbeeld. Maar welke invloed hebben deze verschillende tekens op elkaar en hoe gaan zij met elkaar om? Wat typerend voor de een is kan een belemmering of aanvulling zijn voor een ander. In Happinez nummer 4-2012 staat beschreven wat de relatie is van Kreeft met alle tekens uit de dierenriem.

Kreeft en andere sterrenbeelden

Schorpioen en kreeft bijvoorbeeld, allebei watertekens, begrijpen elkaar onmiddellijk. De lessen komen als Schorpioen zijn psychologische inzichten deelt. Die maken Kreeft wijzer en gelijkmatiger. Schorpioen leert van Kreeft dat het niet alleen om seks draait en dat je ook gewoon aardig kunt zijn.

Meer Happinez

In Happinez nummer 4-2012 lees je meer over de sterrenbeelden Tweelingen en Kreeft. In het volgende nummer: Leeuw en Maagd