Inspiratie voor de Kreeft

Eerste blok

 • Goede voornemens? Met deze zeven tips lukt het!

  30/11/2015
  Goede voornemens? Met deze zeven tips lukt het!

  Meer bewegen, gezonder eten, minder drinken… Goeie voornemens zijn prachtig, maar hoe zorg je dat zo’n goed voornemen ook ècht een goede gewoonte wordt? We vroegen het aan de Amerikaanse Gretchen Rubin, schrijfster van ‘Steeds beter’ en na dat gesprek waren we vol goede moed.

 • De rechten van de mens op je huid

  29/11/2015
  De rechten van de mens op je huid

  Salma Al Mansouri is de dochter van een Iraanse mensenrechtenactivist, en ze heeft de eerste alinea van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op haar huid laten tatoeëren. Waarom heeft ze ervoor gekozen om deze tatoeage te nemen en wat is haar wens voor de wereld?

 

Wenskaarten

Bij Happinez 'Dichtbij' krijgen plusabonnees een boekje met twaalf prachtige wenskaarten.
Ook verkrijgbaar in de winkel als cadeautje bij Happinez 'Dichtbij'.


 
 • Recept: hapjes voor bij de mocktail

  28/11/2015
  Recept: hapjes voor bij de mocktail

  'Mocktails’ noemen ze ze in Amerika. 
Even lekker en verleidelijk als gewone cocktails, maar zonder een procentje alcohol. Met deze hapjes die je ernaast serveert, zijn ze nóg lekkerder.

 • Huid in harmonie

  27/11/2015
  Huid in harmonie

  Leven in harmonie met de natuur is de kortste weg naar een leven in balans, zegt de ayurveda. Voed je binnenkant door gezond te eten en je buitenkant met natuurlijke verzorging.

 • Lieve Dot: advies aan Twijfelaartje

  26/11/2015
  Lieve Dot: advies aan Twijfelaartje

  Het leven gooit je soms plots een andere kant op zodat je even niet weet waar je het zoeken moet. Maar daar is Dot, je reddingsboei in tijden van woelige wateren. Deze week geeft ze advies aan Twijfelaartje, die zich afvraagt of ze wel of niet aan kinderen moet beginnen.

 • 5 x nee zeggen

  25/11/2015
  5 x nee zeggen

  Nee zeggen kan voor rust zorgen. Rust in je agenda, in je leven en dus in je hoofd. Het wordt vaak juist gewaardeerd dat je in staat bent om je eigen grenzen aan te geven. Wie nee zegt tegen iets, zegt namelijk ja tegen iets anders. Vijf tips die nee zeggen net iets makkelijker maken.


Lees meer
Inspiratie voor de Kreeft

Op dit moment loopt de zon door het teken Kreeft. Dat betekent dat iedereen die geboren is tussen 21 juni en 22 juli behoort tot het sterrenbeeld Kreeft.

Er wordt veel geschreven over de persoonlijkheid van mensen aan de hand van hun sterrenbeeld. Maar welke invloed hebben deze verschillende tekens op elkaar en hoe gaan zij met elkaar om? Wat typerend voor de een is kan een belemmering of aanvulling zijn voor een ander. In Happinez nummer 4-2012 staat beschreven wat de relatie is van Kreeft met alle tekens uit de dierenriem.

Kreeft en andere sterrenbeelden

Schorpioen en kreeft bijvoorbeeld, allebei watertekens, begrijpen elkaar onmiddellijk. De lessen komen als Schorpioen zijn psychologische inzichten deelt. Die maken Kreeft wijzer en gelijkmatiger. Schorpioen leert van Kreeft dat het niet alleen om seks draait en dat je ook gewoon aardig kunt zijn.

Meer Happinez

In Happinez nummer 4-2012 lees je meer over de sterrenbeelden Tweelingen en Kreeft. In het volgende nummer: Leeuw en Maagd