Meditatie op het Museumplein

Eerste blok

 • Teken aan de wand

  30/01/2015
  Teken aan de wand

  De rust en vrede die Cloë Collettes mandalas uitstralen, zijn het resultaat van maanden geconcentreerde arbeid. Kilometers fijn garen gaan er in elk kunstwerk, en gereedschap of machines gebruikt ze niet.

 • 4 x eerste hulp bij groeien

  29/01/2015
  4 x eerste hulp bij groeien

  Hoe help je je kind opgroeien tot een mooi mens? Happinez zet vier praktische – niet-digitale! – apps voor je op een rij.

online cursus Tijdsurfen

Haasten, deadlines en to do-lijstjes zijn uit - Tijdsurfen is in! Leer deze succesvolle methode met onze nieuwe online cursus, vol mooie en praktische inzichten.

Susans vaste plek


 
 • Trail in Space

  28/01/2015
  Trail in Space

  Met een bijzondere productie van It Nije Ensemble genaamd ‘Trail in Space’, viert het Fries Madrigaal Koor dit jaar zijn 1ste lustrum. De teksten, gezongen in het Engels, zijn gebaseerd op de Dhammapada, de leringen van Boeddha.

 • Happinez 'Peace of mind'

  28/01/2015
  Happinez 'Peace of mind'

  Peace of mind: een hoofd als een rimpelloze, uitgestrekte zee om in te dobberen, in plaats van een golfslagbad van meningen, oordelen en gedachten. In Happinez 1-2015 Peace of mind vind je verhalen over niet-weten, loslaten, over acceptatie en de kunst van het relativeren.

 • Zen & de kunst van het niet weten

  26/01/2015
  Zen & de kunst van het niet weten

  Hoe zorg je dat je lekker zen blijft? Dat je je geest open houdt en zonder vooroordelen? Hoe kom je in een staat van niet-weten? In Happinez 1-2015 ‘Peace of mind’ vind je een prikbord vol tips & tricks van mensen die het weten.

 • Powervrouw en avonturier

  25/01/2015
  Powervrouw en avonturier

  Soms is het leven zo rijk aan uitersten dat een biografie niets meer nodig heeft dan een weerslag van dat leven zelf.


Lees meer
Meditatie op het Museumplein
Foto: Harold Pereira Foto: Harold Pereira

Om te vieren dat ‘Stadsverlichting’ precies een jaar bestaat kwamen zondag 8 juli ongeveer 500 mensen bijeen om de stad een beetje verlichting te brengen.

Hoofdredacteur van Happinez, Marije de Jong: Een geweldige ervaring zo in de open lucht. Die stadsgeluiden geven toch een extra dimensie aan het geheel. Jong, oud en zelfs kinderen zaten een uur stil.

In het begin registreer je nog geluiden maar na een tijdje ben je daar helemaal niet meer mee bezig. Je gedachten lossen op. Ik voelde zeker de helft van de tijd een glimlach op mijn gezicht. Een intens vredig uur.

Meer stadsverlichting

Op initiatief van Kris en Tijn Touber stellen mensen nu al een jaar lang hun huis open voor meditatie. Door samen in een huiskamer te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf maar ook bij elkaar. Doe mee met Stadsverlichting. Verlicht jezelf, verlicht elkaar en verlicht je wereld!