Meditatie op het Museumplein

Eerste blok

 • Goedemorgen, meneer Mandela

  30/10/2014
  Goedemorgen, meneer Mandela

  Ze weet als geen ander hoe het was om met Nelson Mandela samen te werken: Zelda La Grange was twintig jaar lang de persoonlijke assistent van de oud-president en schreef een eerbetoon over haar ervaringen.

 • De natuur in op je laptop

  30/10/2014
  De natuur in op je laptop

  Soms heb je de behoefte om een frisse neus te halen in het bos, een wandeling te maken in de bergen of uit te waaien op het strand. Als dat niet lukt, zijn deze prachtige Tumblrs met natuurfoto’s een goed alternatief.

Advertentie

Grote Weggeef-actie

Op de nieuwe Happinez zit een kraskaart met gelukscode. Doe mee aan de Grote Weggeef-actie van Happinez: vul jouw code in op de actie-pagina

Susans vaste plek

 • Susan leest: Bram

  27/10/2014
  Susan leest: Bram Een joviale, ruimhartige, eigenzinnige en soms wat dominante man – zo komt Bram Vermeulen naar voren in 'Bram', de biografie die Henk van Gelder over hem schreef.

 
 • Docu’s die je aan het denken zetten

  29/10/2014
  Docu’s die je aan het denken zetten

  Je kunt je bijna niet voorstellen dat iemand na het zien van deze documentaires nog een plofkip uit de supermarkt haalt: ze laten zien hoe er echt wordt omgegaan met dieren in de bio-industrie.

 • Viva Las Vega’s

  29/10/2014
  Viva Las Vega’s

  Hij is al bijna afgelopen, maar verdient desondanks de aandacht: de Vegan Challenge. In de maand oktober daagt deze website je uit om met recepten en tips een maand volledig veganistisch te eten.

 • Ware schoonheid

  28/10/2014
  Ware schoonheid

  Waarom vinden we mooi wat we mooi vinden? De Duitse filosofe Rebekka Reinhard schreef ‘Mooi’, een filosofische analyse van schoonheid in deze tijd.

 • De toekomst van de mode

  27/10/2014
  De toekomst van de mode

  Hoe zou onze toekomst eruit zien? Leven we in huizen op het water, verplaatsen we ons in Willie Wortel-achtige zweefmobielen of dragen we jurken met zonnecellen die automatisch onze mobieltjes opladen? Voor de huizen en de zweefmobielen zit er niets anders op dan afwachten, maar als je nieuwsgierig bent naar de kleding van de toekomst volstaat een bezoekje aan de tentoonstelling ‘The future of fashion is now’.


Lees meer
Meditatie op het Museumplein
Foto: Harold Pereira Foto: Harold Pereira

Om te vieren dat ‘Stadsverlichting’ precies een jaar bestaat kwamen zondag 8 juli ongeveer 500 mensen bijeen om de stad een beetje verlichting te brengen.

Hoofdredacteur van Happinez, Marije de Jong: Een geweldige ervaring zo in de open lucht. Die stadsgeluiden geven toch een extra dimensie aan het geheel. Jong, oud en zelfs kinderen zaten een uur stil.

In het begin registreer je nog geluiden maar na een tijdje ben je daar helemaal niet meer mee bezig. Je gedachten lossen op. Ik voelde zeker de helft van de tijd een glimlach op mijn gezicht. Een intens vredig uur.

Meer stadsverlichting

Op initiatief van Kris en Tijn Touber stellen mensen nu al een jaar lang hun huis open voor meditatie. Door samen in een huiskamer te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf maar ook bij elkaar. Doe mee met Stadsverlichting. Verlicht jezelf, verlicht elkaar en verlicht je wereld!