Meditatie op het Museumplein

Eerste blok

 • The Unique Boutique Tour

  01/04/2015
  The Unique Boutique Tour

  De Haarlemse tweeling Nina en Laura Philips zingen in hun bandje All The Kings Daughters samen vrolijke folk en pop, gekleed in gekleurde gewaden, doeken in het haar en een verzameling ringen aan hun handen.

 • Spring Groove is koningin van de mantra’s

  31/03/2015
  Spring Groove is koningin van de mantra’s

  Een vrolijk elfje met een bos dreadlocks, onafscheidelijk van haar gitaar, die het voor elkaar krijgt om iedereen mee te krijgen met haar muziek. Folkzangeres Spring Groove is een opvallende verschijning met een soulvolle stem.

 

Bestel nu je kaarten

Kom naar het Happinez Festival in september en laat je inspireren!

De eerste namen van sprekers uit binnen- en buitenland zijn inmiddels bekend.


 
 • Intenties houden je in contact met je ziel

  30/03/2015
  Intenties houden je in contact met je ziel

  Hoe geef je, in de drukte van alledag, betekenis aan je leven? Mallika Chopra schreef er een boek over. Liddie Austen sprak met haar in Happi.body over geluk dat schuilt in gewone dingen en goed voor jezelf zorgen.

 • Tegen de stroom in

  29/03/2015
  Tegen de stroom in

  Wat het vogeltje niet weet, en wij wel: onze omgeving verandert constant, hoe erg we ook ons best doen met het zoeken naar constante factoren. Henk van Straten schrijft erover in zijn nieuwe column: 'Tegen de stroom in'.

 • Zaterdag receptdag: mueslirepen

  28/03/2015
  Zaterdag receptdag: mueslirepen

  Onbedaarlijke zin in chocola. Een zak chips die je achter elkaar leegeet. Lekkere trek zeggen we dan. Maar wat eronder kan liggen is een tekort aan bepaalde stoffen. En die kunnen ook aangevuld worden met gezonde alternatieven.

 • Schrijf orde in je hoofd

  27/03/2015
  Schrijf orde in je hoofd

  Schrijven kan een heerlijke methode zijn om alle gedachten in je hoofd te ordenen. Meestal hoef je het geschrevene niet eens terug te lezen: het schrijven alleen is al genoeg om gebeurtenissen beter te onthouden. Deze schrijfoefeningen van Geertje Couwenbergh helpen je op weg.


Lees meer
Meditatie op het Museumplein
Foto: Harold Pereira Foto: Harold Pereira

Om te vieren dat ‘Stadsverlichting’ precies een jaar bestaat kwamen zondag 8 juli ongeveer 500 mensen bijeen om de stad een beetje verlichting te brengen.

Hoofdredacteur van Happinez, Marije de Jong: Een geweldige ervaring zo in de open lucht. Die stadsgeluiden geven toch een extra dimensie aan het geheel. Jong, oud en zelfs kinderen zaten een uur stil.

In het begin registreer je nog geluiden maar na een tijdje ben je daar helemaal niet meer mee bezig. Je gedachten lossen op. Ik voelde zeker de helft van de tijd een glimlach op mijn gezicht. Een intens vredig uur.

Meer stadsverlichting

Op initiatief van Kris en Tijn Touber stellen mensen nu al een jaar lang hun huis open voor meditatie. Door samen in een huiskamer te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf maar ook bij elkaar. Doe mee met Stadsverlichting. Verlicht jezelf, verlicht elkaar en verlicht je wereld!