Meditatie op het Museumplein

Eerste blok

 • Keuringsdienst van Woorden: 'Hij is een jonge ziel'

  07/07/2015
  Keuringsdienst van Woorden: 'Hij is een jonge ziel'

  Ze klinken zo mooi en verlicht, die spirituele oneliners. Maar wat zeggen we eigenlijk? En is het waar? Susan Smit toetst, keurt, wikt en weegt de woorden: 'Hij is een jonge ziel'.

 • Mooie woorden van Lavinia Meijer

  06/07/2015
  Mooie woorden van Lavinia Meijer

  Lavinia Meijer heeft met haar grote talent en doorzettingsvermogen de harp opnieuw op de kaart gezet. De muziek-mix van Franse componisten op haar laatste album ‘Voyage’ getuigt hier weer van. ‘Ik ben altijd op zoek naar nieuwe creaties’.

 

Bestel nu je kaarten

Kom naar het Happinez Festival in september en laat je inspireren!

De eerste namen van sprekers zijn inmiddels bekend.


 
 • Oefenen met Shenpa in drie stappen

  05/07/2015
  Oefenen met Shenpa in drie stappen

  Shenpa is een term uit het Tibetaans boeddhisme waarmee de rusteloze energie van onze impulsen wordt bedoeld. Volgens Pema Chödrön kunnen we onszelf leren om niet door onze impulsieve reacties te worden meegesleept. De volgende oefening helpt daarbij.

 • Soep als voedsel voor de ziel

  04/07/2015
  Soep als voedsel voor de ziel

  Soep voedt, herstelt, versterkt en verwarmt. Niet voor niets staat soep op de eerste plaats als het om ‘Good Food’ gaat. Het is waarschijnlijk het oudste gerecht ter wereld. En het meest gevarieerde.

 • 4x op de pedalen – waarom fietsen goed is voor de geest

  03/07/2015
  4x op de pedalen – waarom fietsen goed is voor de geest

  Fietsen is niet alleen goedkoop, gezond en goed voor het milieu. Het is ook een oefening in spiritualiteit.

 • Lieve Dot: direct advies voor alles wat dwarszit

  02/07/2015
  Lieve Dot: direct advies voor alles wat dwarszit

  Het leven gooit je soms plots een andere kant op zodat je even niet weet waar je het zoeken moet. Maar daar is Dot, je reddingsboei in tijden van woelige wateren. Ze geeft je haar eerlijke, maar liefdevolle mening over grote levensvragen, kleine dilemma’s of wringende kwesties, als een zacht duwtje richting wal.


Lees meer
Meditatie op het Museumplein
Foto: Harold Pereira Foto: Harold Pereira

Om te vieren dat ‘Stadsverlichting’ precies een jaar bestaat kwamen zondag 8 juli ongeveer 500 mensen bijeen om de stad een beetje verlichting te brengen.

Hoofdredacteur van Happinez, Marije de Jong: Een geweldige ervaring zo in de open lucht. Die stadsgeluiden geven toch een extra dimensie aan het geheel. Jong, oud en zelfs kinderen zaten een uur stil.

In het begin registreer je nog geluiden maar na een tijdje ben je daar helemaal niet meer mee bezig. Je gedachten lossen op. Ik voelde zeker de helft van de tijd een glimlach op mijn gezicht. Een intens vredig uur.

Meer stadsverlichting

Op initiatief van Kris en Tijn Touber stellen mensen nu al een jaar lang hun huis open voor meditatie. Door samen in een huiskamer te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf maar ook bij elkaar. Doe mee met Stadsverlichting. Verlicht jezelf, verlicht elkaar en verlicht je wereld!