Meditatie op het Museumplein

Eerste blok

 • Nu in de winkel: Happinez 3-2014 'Je innerlijke kompas' & Happi.body

  23/04/2014
  Nu in de winkel: Happinez 3-2014 'Je innerlijke kompas' & Happi.body

  Toen we over Happinez nummer 3-2014 'Je innerlijke kompas' nadachten, vroegen we elkaar: wat is het kompas in jouw leven? Een vraag die best lastig te beantwoorden bleek. Want: er is zoveel wat ons inspireert, beweegt en de weg wijst. Waar te beginnen?

 • Villa Pinedo

  17/04/2014
  Villa Pinedo Uit alle goede doelen die er zijn, kiezen we er met het uitkomen van elk nieuw nummer eentje uit. In Happinez 3-2014 'Je innerlijke kompas' steunen we Villa Pinedo, de plek voor jongeren van gescheiden ouders.

Advertentie

e-cursus Mindfulness

Zorgeloos leven en genieten van wat er hier en nu is. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar je kunt het leren via de nieuwe e-cursus Mindfulness van Happinez.

Susans vaste plek

 • Susan leest: Uit je comfortzone

  13/04/2014
  Susan leest: Uit je comfortzone ‘Stel je bloot aan wilde ideeën,’ moedigt Jessica Hagy je aan, ‘Vertrouw me maar. Dit wordt leuk.’ Voor mensen die hun eigen eigenzinnigheid nog niet hebben omarmd kan 'Uit je comfortzone' een heuse bijbel worden.

 
 • Geluksworkshop Rick Hanson

  16/04/2014
  Geluksworkshop Rick Hanson Tijdens een interactieve workshop laat Rick zien hoe geluk binnen handbereik is - het is maar vier stappen bij je vandaan... Iedereen kan aan de hand van zijn unieke methode leren om gelukkiger te worden!
 • Detox-recept van Kyra de Vreeze

  15/04/2014
  In Happinez 2-2014 Loslaten lees je een interview met Kyra de Vreeze, natuur-geneeskundig therapeut en vlogger. Extreme maatregelen zijn volgens haar niet nodig om te detoxen: “Haal liever goede boodschappen in huis, doorbreek je patronen.” Verruil bijvoorbeeld je ontbijtboterham eens voor deze muesli.
 • Opladen & ontspannen: lezersdag i.s.m. A. Vogel

  14/04/2014
  Opladen & ontspannen: lezersdag i.s.m. A. Vogel Verscholen in de bossen van landgoed Zwaluwenburg op de Veluwe liggen tuinen vol geneeskrachtige kruiden en planten. Dit is het decor van een inspirerende en gezellige ‘relaxdag’ van A. Vogel, die speciaal voor lezers van Happinez wordt gehouden. Ontdek hoe je lekker in je vel kunt zitten.
 • De boeddha’s van Joost

  10/04/2014
  De boeddha’s van Joost Als vijftienjarige jongen leest Joost Mous voor het eerst over het boeddhisme, het begin van een levenslange liefde. Als hij als dertiger eindelijk naar Azië reist, is hij verkocht. “Vanaf het moment dat ik in Bangkok uit het vliegtuig stapte, wist ik: nu ben ik thuis. De geuren, de mensen, de gebouwen. Ik voelde me in de zevende hemel.” Inmiddels leeft Joost tussen zijn boeddhabeelden.

Lees meer
Meditatie op het Museumplein
Foto: Harold Pereira Foto: Harold Pereira

Om te vieren dat ‘Stadsverlichting’ precies een jaar bestaat kwamen zondag 8 juli ongeveer 500 mensen bijeen om de stad een beetje verlichting te brengen.

Hoofdredacteur van Happinez, Marije de Jong: Een geweldige ervaring zo in de open lucht. Die stadsgeluiden geven toch een extra dimensie aan het geheel. Jong, oud en zelfs kinderen zaten een uur stil.

In het begin registreer je nog geluiden maar na een tijdje ben je daar helemaal niet meer mee bezig. Je gedachten lossen op. Ik voelde zeker de helft van de tijd een glimlach op mijn gezicht. Een intens vredig uur.

Meer stadsverlichting

Op initiatief van Kris en Tijn Touber stellen mensen nu al een jaar lang hun huis open voor meditatie. Door samen in een huiskamer te mediteren, kom je niet alleen thuis bij jezelf maar ook bij elkaar. Doe mee met Stadsverlichting. Verlicht jezelf, verlicht elkaar en verlicht je wereld!