Meer

 • Samen mediteren voor vrede

  05/09/2014
  Samen mediteren voor vrede Op 21 september, de Internationale dag van de Vrede, organiseert schrijver en Happinez-columnist Tijn Touber een grote vredesmeditatie op het Museumplein in Amsterdam. Tegelijkertijd wordt er in vijftig steden wereldwijd een uur lang gemediteerd. Samen wikkelen de deelnemers de aarde even in een deken van liefde.
 • Gouden handen in Marrakech

  04/09/2014
  Gouden handen in Marrakech In Happinez 6-2014 'Zuiver' staat een reportage over Household Hardware, een online winkel met prachtige handgemaakte producten. De meubels, kleden en het servieswerk komen uit een atelier in Marrakech, waar ze met veel liefde en aandacht worden gemaakt.
 • 18 ity's: Een lied van groei

  01/09/2014
  18 ity's: Een lied van groei

  Serenity, Purity, Integrity… de afgelopen 18 weken deelden we iedere week via onze website en Facebook-pagina een van de 18 ity’s. Een vast eindpunt is er niet, de ontdekkingsreis gaat door en de verdieping en inzichten die je hebt opgedaan, neem je mee in een nieuwe ronde. Het lied van de 18 ity’s is tenslotte een lied van groei. Dit is een mooi moment om te onderzoeken: welke ity is de grootste uitdaging voor je?

 • Haiku: een mini-meditatie

  28/08/2014
  Haiku: een mini-meditatie

  Drie regels, zeventien lettergrepen en een verwijzing naar het seizoen. Dat zijn de ingrediënten voor een haiku, een van oorsprong Japans gedichtje uit het zenboeddhisme en het taoïsme. Lees ze als mini-meditaties, zegt haiku-schrijfster Fuyuko Tomita.

 • Vistaproject: Adopteer een nomade

  28/08/2014
  Vistaproject: Adopteer een nomade Uit alle goede doelen die er zijn, kiezen we er met het uitkomen van elk nieuw nummer eentje uit. In Happinez 6-2014 'Zuiver' steunen we Vistaproject.
 • 18 ity's: Purity

  26/08/2014
  18 ity's: Purity

  Zo gaat dat dus: je kwam om het goddelijke te zoeken en aan het eind van het verhaal sta je de ramen te lappen. Want ja, zeggen de wijzen, ook je omgeving moet schoon zijn. Kun je die eenvoudige handeling zien als een daad van liefde, een oefening in focus, zonder je te ergeren aan het vuil dat zich er straks weer op vastzet?

 • Voorstelling Power of the Heart *Uitverkocht*

  25/08/2014
  Voorstelling Power of the Heart *Uitverkocht* Speciaal voor onze lezers hebben we een vertoning van de film The Power of the Heart kunnen organiseren in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Een unieke kans om maker Baptist de Pape te ontmoeten.
 • B.K.S. Iyengar: ‘Leef gelukkig, sterf majestueus’

  21/08/2014
  B.K.S. Iyengar: ‘Leef gelukkig, sterf majestueus’ ‘Mijn lichaam is mijn tempel en de yogahoudingen zijn mijn gebeden.’ Een uitspraak van B.K.S. Iyengar, de grote yogameester die de westerse wereld liet kennismaken met yoga. Iyengar overleed op woensdag 20 augustus 2014, in een ziekenhuis in het Indiase Pune, aan nierfalen. Hij is 95 jaar geworden.
 • Koester je voeten met deze verwenrituelen

  20/08/2014
  Koester je voeten met deze verwenrituelen Je voeten dragen je, vanaf je allereerste stapjes. Een hele levensweg lang. Ze brengen je naar nieuwe plekken, naar het onbekende, naar het grote avontuur. Een compleet verwenritueel voor je trouwe onderdanen.
 • 18 ity's: Generosity

  18/08/2014
  18 ity's: Generosity

  Vrijgevigheid is niet zomaar geven, dit is ruimhartig geven, overvloedigheid geven, het is de vervulling van liefde, edelmoedigheid en grootmoedigheid tegelijk. Toen Satyananda, de leerling van Sivananda, vertrok uit de ashram om yoga te verspreiden, nam hij dertig roepees mee en verder niets.

 • Courgettekroketjes met Madame Jeanette-tomatensaus

  14/08/2014
  Courgettekroketjes met Madame Jeanette-tomatensaus Op warme dagen kun je het best lekker pittig eten, want dat werkt verkoelend. Deze courgettekroketjes met Madame Jeanette-tomatensaus zijn bijvoorbeeld heerlijk bij de borrel!
 • Mooie woorden: Eric Vloeimans

  12/08/2014
  "Om jezelf te kennen, om te weten wat je echt wilt, moet je goed voor jezelf zorgen. Niet in materiële, maar in spirituele zin," vertelt trompettist Eric Vloeimans in Happinez 5-2014 ‘Lef’.
 • 18 ity's: Charity

  11/08/2014
  18 ity's: Charity

  Liefdadigheid, waarom zit dat zo aan het eind van het lied van de ities? Het is toch heel gemakkelijk om even geld over te maken naar een goed doel? Maar het gaat niet alleen om geld. Het gaat om daden van liefde. Niet om wat wij gemakkelijk kunnen missen, maar om wat een ander werkelijk nodig heeft. Liefde. Verzorging. Hulp. Kun je dat geven?

 • Liefde in een luciferdoosje

  07/08/2014
  Liefde in een luciferdoosje Kleine tempeltjes vol hoop en liefde, gemaakt van lucifersdoosjes: in Happinez 5-2014 ‘Lef’ staat een inspirerende reportage over de huisaltaartjes van Subash en Hanneke Taneja.