Meer

 • 18 ity's: Tenacity

  14/07/2014
  18 ity's: Tenacity

  Vasthoudendheid. Het leven is een spirituele zoektocht. Zo’n tocht is geen rechte lijn omhoog, het is een slingerpad. Donkere stukken, bergwegen, zijpaadjes, splitsingen waarop je keuzes moet maken, verdwalen, vallen, opstaan. Dat hoort allemaal erbij. Dat zijn de momenten dat je vasthoudendheid kweekt.

 • Mooie woorden: Mpho Tutu

  08/07/2014
  In de rubriek Mooie Woorden in Happinez 4-2014 Pluk de dag staat een interview met Mpho Tutu, anglicaans priester en de dochter van aartsbisschop Desmond Tutu. Met haar vader schreef ze een inspirerend boek over vergeving. Bekijk hier een gesprek tussen Mpho en haar vader over hun nieuwe boek.
 • 18 ity's: Humility

  07/07/2014
  18 ity's: Humility

  Nederigheid, zoals je je nederig kunt voelen in een groots landschap. Of als je ziet hoe een plant groeit. Het gaat om het besef dat je een radertje in de kosmos bent, een onderdeel van de natuur.

 • Zo pluk je de dag

  30/06/2014
  Zo pluk je de dag Het thema van Happinez 4-2014 is Pluk de Dag. Bewust stilstaan bij al het moois wat het leven te bieden heeft, klinkt eenvoudiger dan het soms is. Hoe zie je de pareltjes? Drie tips van de redactie.
 • Eenvoudig leven volgens Franciscus van Assisi

  23/06/2014
  Eenvoudig leven volgens Franciscus van Assisi In Happinez 4-2014 Pluk de dag staat een prachtig portret van de heilige Franciscus van Assisi, misschien wel de bekendste heilige uit de christelijke wereld. Zijn motto was: ‘Geef alles, bezit niets’ - maar om de wijsheid van Franciscus te eren hoeven we niet zo ver te gaan.
 • Happinez in Parijs

  19/06/2014
  Happinez in Parijs Sinds kort heeft Happinez een Franse editie. Daarom brengen we in Happinez 4-2014 ‘Pluk de dag’ een ode aan Parijs. Onze stylist Albertine van den Brink dwaalde samen met fotograaf Chantal Ariëns door deze bruisende stad en ontdekte pareltjes van plekken.
 • Filosoferen in de tuin

  16/06/2014
  Filosoferen in de tuin ‘Wat heb ik gemaakt van de natuur, en wat zegt dat over mij?’ Volgens de Australische filosoof Damon Young is je eigen achtertuin het perfecte startpunt om jezelf beter te leren kennen. In Happinez 4-2014 ‘Pluk de dag’ wordt Young geïnterviewd door schrijfster Susan Smit.
 • Zo laat je de liefde stromen

  12/06/2014
  Lorna Byrne is een van de vele geweldige sprekers op het I Can Do It-festival op 27 en 28 september in de Doelen in Rotterdam. Ze is al jaren dé engelen-expert. Onlangs verscheen haar nieuwste boek ‘Liefde uit de hemel’, waarin ze laat zien hoe je liefde kunt laten stromen.
 • Down to earth: Helen Kranstauber

  10/06/2014
  In de rubriek 'Down to earth' geven we een podium aan mensen die de wereld een beetje mooier maken. In Happinez 4-2014 Pluk de dag is dat Helen Kranstauber (29), het creatief brein achter het Food Film Festival. Niet alleen de culinaire kant komt aan bod, maar ook de manier waarop ons voedselsysteem in elkaar steekt.
 • Happinez ontvangt een Torch Bearer Award

  05/06/2014
  Happinez ontvangt een Torch Bearer Award Wauw... De regenwolken boven Naarden-Vesting hebben voor ons een zilveren randje, over beter gezegd: een gouden randje! De renners van de Sri Chinmoy Peace Run, die met een brandende toorts over de hele wereld rennen om de boodschap van internationale vriendschap en begrip te verspreiden, deden vandaag Naarden-Vesting aan. Van hen kregen we de 'Torch Bearer Award' uitgereikt.
 • De smaak van de zomer

  03/06/2014
  De smaak van de zomer Zomerse dagen vragen gewoon om een kan frisse limonade met tinkelende ijsblokjes, samen met een kom crispy chips. Alles zelfgemaakt van een verrassende mix van groenten, fruit en kruiden. In Happinez 4-2014 Pluk de dag vind je de recepten - hier alvast een voorproefje.
 • Stichting Anna Poot

  29/05/2014
  Stichting Anna Poot Uit alle goede doelen die er zijn, kiezen we er met het uitkomen van elk nieuw nummer eentje uit. In Happinez 4-2014 'Pluk de dag' steunen we Stichting Anna Poot.
 • Beide benen op de grond en hoofd in de wolken

  25/05/2014
  Beide benen op de grond en hoofd in de wolken Beide benen op de grond en hoofd in de wolken, dat is Happinez. Daarom vinden we de Tree of life zo mooi. We gingen naar India om het verhaal van eco-leren Tree of Life toilettas en etui op te tekenen en te fotograferen.
 • Lees het volledige interview met Wubbo Ockels

  22/05/2014
  Lees het volledige interview met Wubbo Ockels We willen de mooie en inspirerende woorden van Wubbo Ockels graag delen. Daarom kun je het hele interview met hem uit de nieuwe Happinez nalezen en downloaden.