Meer

 • Detoxen: een grote schoonmaak van lichaam en geest

  24/02/2015
  Detoxen: een grote schoonmaak van lichaam en geest

  Detoxen is populair. Er verschijnen steeds meer detoxprogramma’s die je thuis, of onder begeleiding, kunt volgen. Ze zijn vaak veel minder streng dan het rigoureuze traditionele vasten. Het blijft wel de kunst om je eigen pad te volgen als het om jouw lichaam gaat. Wat past bij je? Wat voelt goed?

 • Inspirerend mens Li An Phoa

  23/02/2015
  Inspirerend mens Li An Phoa

  In elke Happinez gaan we in gesprek met een inspirerend mens, iemand die de handen uit de mouwen steekt voor een betere wereld. Deze keer is dat Li An Phoa, die de wereld mooier maakt door haar enorme kennis over ecologie te delen.

 • Een quote voor peace of mind

  22/02/2015
  Een quote voor peace of mind

  Midden in de hectiek van het leven innerlijke rust vinden - Elif Algu kan het. Wat voor haar 'peace of mind' is? In deze quote vertelt ze dat het onder ogen zien van problemen je op weg helpt om dit te bereiken.

 • Ayurveda recept: zoete bananen-notenmuffins

  21/02/2015
  Ayurveda recept: zoete bananen-notenmuffins

  Gezond en gelukkig leven, wensen we dat niet allemaal? Wetenschappers en zingevers proberen al eeuwenlang de weg voor zo’n leven te vinden, terwijl die allang gevonden is: in de klassieke Indiase gezondheidsleer ayurveda.

 • In gesprek met zenmeester Bernie Glassman

  20/02/2015
  In gesprek met zenmeester Bernie Glassman

  Liefdevol, met compassie doen waar de situatie op dit moment om vraagt. Dat is wat de Amerikaanse zenmeester Bernie Glassman (75) zijn leerlingen voorhoudt én in de praktijk brengt in zijn sociaal geëngageerde projecten. ‘Met een open houding zeg je: ik geef om wat hier gebeurt.’

 • Een weekend vol boeddhisme

  19/02/2015
  Een weekend vol boeddhisme

  Het boeddhisme is de op drie na grootste religie in de wereld en beleeft de laatste jaren een enorme opmars in het Westen. Daarom organiseert het Museum Volkenkunde op 7 & 8 maart een weekend rondom het boeddhisme.

 • 109-jarige man breit truitjes voor kleine pinguïns

  18/02/2015
  109-jarige man breit truitjes voor kleine pinguïns

  Dat je nooit oud genoeg bent om iets te betekenen voor een ander mens – of dier, in dit geval – bewijst het verhaal van de 109-jarige Alfred Date. Hij breit truitjes voor kleine pinguïns, die getroffen zijn door een gigantisch olielek.

 • De zon schijnt voor iedereen

  17/02/2015
  De zon schijnt voor iedereen

  Sol lucet omnibus staat op de amulet: de zon schijnt voor iedereen. En áls de zon dan schijnt en haar stralen door het grote prisma geslepen zonnekristal stuurt, wordt het licht gebroken in alle kleuren van de regenboog. En dat, zo zegt de oosterse leer feng shui – brengt chi in je huis, kosmische energie.

 • Lessen in Boeddhisme: drie kenmerken van het bestaan

  16/02/2015
  Lessen in Boeddhisme: drie kenmerken van het bestaan

  Volgens Boeddha hebben alle levende wezens drie eigenschappen gemeen: ze zijn ontevreden, vergankelijk en zielloos. Deze conclusie stemt misschien niet vrolijk, maar als je je bewust bent van deze ‘drie kenmerken van het bestaan,’ kun je losser en vrijer in het leven staan.

 • Groene school voor volwassenen

  15/02/2015
  Groene school voor volwassenen

  De eerste Nederlandse ‘groene academie’ voor professionals is een soort groene school voor volwassenen: een plek waar professionals uit de mode- en designindustrie zoeken naar een evenwicht tussen ontwerpen, produceren en consumeren.