Meer

 • Lieve Dot: advies aan Beide Kanten Voeler

  19/11/2015
  Lieve Dot: advies aan Beide Kanten Voeler

  Het leven gooit je soms plots een andere kant op zodat je even niet weet waar je het zoeken moet. Maar daar is Dot, je reddingsboei in tijden van woelige wateren. Deze week geeft ze advies aan Beide Kanten Voeler, die zich afvraagt of ze wel of niet door moet gaan met haar relatie.

 • De geluksoma

  18/11/2015
  De geluksoma

  ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ vormt de afsluiting van bijna ieder sprookje. Maar hoe doe je dat in het echte leven? Patrick van Hees probeert in De geluksoma het geheim van gelukkig oud worden te ontrafelen. Dit doet hij aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, maar ook met hulp van zijn oma Eefje.

 • De hand op de spiegel

  17/11/2015
  De hand op de spiegel

  Wat zou je doen als je de handafdruk van je overleden man op je badkamerspiegel zag verschijnen? Het overkwam Janis Heaphy Durham. Ze besloot het fenomeen leven na de dood te onderzoeken, en schreef het boek ‘De hand op de spiegel’ over haar bevindingen.

 • Denken in het donker

  16/11/2015
  Denken in het donker

  Wie ben je? Wat maakt jou jou? En ben je altijd jezelf? De gratis Guided Philosophy podcast ‘De Filosofische Darkroom’ laat je nadenken over het thema identiteit.

 • Stilleven met fruit

  15/11/2015
  Stilleven met fruit

  Op streekmarkten, bij biologische telers en 
in oude tuinen kom je ze nog weleens tegen. Bijzondere appeltjes en bijna vergeten fruit als mispels en kwetsen. Koop of pluk ze als 
je de kans krijgt: je maakt er de lekkerste gerechten mee.

 • Win een slowjuicer van Versapers

  13/11/2015
  Win een slowjuicer van Versapers

  Sapjes zijn een efficiënte en lekkere manier om je lichaam snel van energie en voedingsstoffen te voorzien. Fruit en groenten zitten vol vitaminen, anti-oxidanten en enzymen. Door daar sap van te maken, maak je van al die goede stofjes ‘fastfood’: licht verteerbaar en daardoor snel opneembaar.

 • Lieve Dot: advies aan Je Kan Misschien Niet Alles Hebben

  12/11/2015
  Lieve Dot: advies aan Je Kan Misschien Niet Alles Hebben

  Het leven gooit je soms plots een andere kant op zodat je even niet weet waar je het zoeken moet. Maar daar is Dot, je reddingsboei in tijden van woelige wateren. Deze week geeft ze advies aan Je Kan Misschien Niet Alles Hebben, die zich afvraagt hoe ze haar ingedutte seksleven kan verrijken.

 • Speelgoed ruilen met Sinterklaas

  11/11/2015
  Speelgoed ruilen met Sinterklaas

  Een onaangeraakte brandweerauto mét sirene, een speelgoedtrein onder het stof en een knuffelbeer die al in geen jaren liefdevol is aangeraakt: kinderen hebben vaak speelgoed dat ze zelf niet meer gebruiken, maar waar anderen nog wel heel blij mee zijn. Om die reden heeft Elif Algu Recycle Sint bedacht.

 • Keuringsdienst van Woorden: 'Wees positief'

  10/11/2015
  Keuringsdienst van Woorden: 'Wees positief'

  Ze klinken zo mooi en verlicht, die spirituele oneliners. Maar wat zeggen we eigenlijk? En is het waar? Susan Smit toetst, keurt, wikt en weegt de woorden: 'Wees positief'.

 • Breathe in love, breathe out peace

  09/11/2015
  Breathe in love, breathe out peace

  Een mooi product wordt vaak nóg mooier als er ook een verhaal achter zit. Dat is bij deze yogatas het geval: hij wordt speciaal voor Happinez fairtrade gemaakt door vrouwen in Bangladesh.