Meer

 • Koester je voeten met deze verwenrituelen

  20/08/2014
  Koester je voeten met deze verwenrituelen Je voeten dragen je, vanaf je allereerste stapjes. Een hele levensweg lang. Ze brengen je naar nieuwe plekken, naar het onbekende, naar het grote avontuur. Een compleet verwenritueel voor je trouwe onderdanen.
 • 18 ity's: Generosity

  18/08/2014
  18 ity's: Generosity

  Vrijgevigheid is niet zomaar geven, dit is ruimhartig geven, overvloedigheid geven, het is de vervulling van liefde, edelmoedigheid en grootmoedigheid tegelijk. Toen Satyananda, de leerling van Sivananda, vertrok uit de ashram om yoga te verspreiden, nam hij dertig roepees mee en verder niets.

 • Courgettekroketjes met Madame Jeanette-tomatensaus

  14/08/2014
  Courgettekroketjes met Madame Jeanette-tomatensaus Op warme dagen kun je het best lekker pittig eten, want dat werkt verkoelend. Deze courgettekroketjes met Madame Jeanette-tomatensaus zijn bijvoorbeeld heerlijk bij de borrel!
 • Mooie woorden: Eric Vloeimans

  12/08/2014
  "Om jezelf te kennen, om te weten wat je echt wilt, moet je goed voor jezelf zorgen. Niet in materiële, maar in spirituele zin," vertelt trompettist Eric Vloeimans in Happinez 5-2014 ‘Lef’.
 • 18 ity's: Charity

  11/08/2014
  18 ity's: Charity

  Liefdadigheid, waarom zit dat zo aan het eind van het lied van de ities? Het is toch heel gemakkelijk om even geld over te maken naar een goed doel? Maar het gaat niet alleen om geld. Het gaat om daden van liefde. Niet om wat wij gemakkelijk kunnen missen, maar om wat een ander werkelijk nodig heeft. Liefde. Verzorging. Hulp. Kun je dat geven?

 • Liefde in een luciferdoosje

  07/08/2014
  Liefde in een luciferdoosje Kleine tempeltjes vol hoop en liefde, gemaakt van lucifersdoosjes: in Happinez 5-2014 ‘Lef’ staat een inspirerende reportage over de huisaltaartjes van Subash en Hanneke Taneja.
 • Martial arts als weg naar innerlijke rust

  06/08/2014
  ‘De Oosterse krijgskunst is een gevecht; niet met de tegenstander, maar met jezelf.’ In Happinez 5-2014 ‘Lef’ lees je meer over de filosofie achter vechtsporten als aikido, kungfu en taikwondo.
 • 365 dagen Happinez - de nieuwe Happinez agenda

  05/08/2014
  365 dagen Happinez - de nieuwe Happinez agenda Hij is er weer! De rijk uitgevoerde Happinez Agenda, die dit jaar geheel in het teken staat van 'Less is more'. Een primeur is de Chinese horoscoop - wat brengt het jaar van de Schaap voor jou? - en als extraatje zijn er de inspiratiekaarten met een thema voor elke maand. De agenda is vanaf medio augustus leverbaar, maar je kunt hem nu alvast doorbladeren en bestellen in onze webshop.
 • 18 ity's: Magnanimity

  04/08/2014
  18 ity's: Magnanimity

  Een staaltje van grootmoedigheid: Nelson Mandela kreeg in de gevangenis een groententuintje. De groenten die hij kweekte, gaf hij aan zijn medegevangenen én aan de bewakers die hem het leven zuur hadden gemaakt. ‘Zelfs in de meest uitzichtloze tijden zag ik soms een glimp van menselijkheid in een van de bewakers,’ schreef hij later in zijn autobiografie.

 • 18 ity's: Nobility

  28/07/2014
  18 ity's: Nobility

  Als je alle ities tot nu toe doorlopen hebt, komt deze bijna vanzelf. Edelmoedigheid is: het goede in de ander willen zien. Houd je verre van bekrompenheid, roddel en achterklap. Zeur niet over fouten en tekortkomingen van anderen. Wees vriendelijk en respectvol, stimuleer anderen en uit je waardering voor wat ze doen.

 • Dobberen op zee met alle luikjes open

  24/07/2014
  Dobberen op zee met alle luikjes open Journalist Dennis Meinema schreef voor Happinez 5-2014 Lef over zijn ‘diepzielduik’ in de Cariben. Dobberend op zee volgde hij lessen mindfulness en meditatie. “Als ik afdaal in het schemergebied van weggestopte emoties, weet ik niet of ik de weg terug vind.”
 • Een goed gesprek

  22/07/2014
  Filosofe Stine Jensen schreef een essay over de kunst van het gesprek. In Happinez 5-2014 'Lef' vertellen zij en coach Jan Lemmens wat je kunt doen om een gesprek meer diepte te geven.
 • 18 ity's: Integrity

  21/07/2014
  18 ity's: Integrity

  Dit is de ity waar je de losse eindjes van je karakter aan elkaar knoopt. Integer zijn betekent dat alle lagen van je karakter en je persoon op elkaar zijn afgestemd. Wat je doet en wat je zegt, is liefdevol en betrouwbaar omdat je een innerlijk kompas hebt waarop je kunt varen.

 • MasterPeace: Bouwen aan vrede

  15/07/2014
  MasterPeace: Bouwen aan vrede Uit alle goede doelen die er zijn, kiezen we er met het uitkomen van elk nieuw nummer eentje uit. In Happinez 5-2014 Lef steunen we Masterpeace.