Meer

 • Drie tips voor beginnende vegetariërs

  08/10/2014
  Drie tips voor beginnende vegetariërs Als je ‘dieraardiger’ wilt eten, is het belangrijk om erop te letten dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. In de nieuwste Happi.food helpen we je op weg met tips, plus verrukkelijke en voedzame recepten voor beginnende vegetariërs.
 • Michael Pollan: 'Koken verbindt je met de natuur'

  05/10/2014
  Michael Pollan: 'Koken verbindt je met de natuur' ‘Koken is een onmisbaar ritueel om je te verbinden met de natuur,’ zegt de Amerikaanse journalist en schrijver Michael Pollan in de nieuwste Happi.food. Met zijn bestseller ‘Een pleidooi voor echt eten’ zette hij pure en onbewerkte voeding weer op de kaart - wat volgens Pollan veel lekkerder én gezonder is.
 • Grote schoonmaak: de energie van je huis reinigen

  02/10/2014
  Grote schoonmaak: de energie van je huis reinigen

  Space clearing is je huis (of een andere ruimte) ontdoen van zware energie. Zodat er lichte, positieve energie voor in de plaats kan komen. Dit kun je doen aan de hand van de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur.

 • Warme wol

  29/09/2014
  Warme wol De redactie van Happinez is collectief verliefd op deze prachtige plaid. Een ambachtelijk gebreide deken met royale afmetingen, waar je heerlijk onder weg kunt kruipen op bank. Hij is gemaakt in een van de laatste breifabriekjes in Nederland!
 • Betoverend Tibet

  25/09/2014
  Onze hoofdredacteur Marije de Jong reisde samen met fotograaf Chantal Ariëns door Tibet. Ze bezochten een nonnenklooster en leerden van de vrouwen daar het geheim van spiritualiteit: het leven nemen zoals het komt. In Happinez 6-2014 ‘Zuiver’ lees je de bijzondere reportage.
 • Empathie: een sleutel naar geluk

  23/09/2014
  “Verbondenheid maakt je gelukkig,” zegt filosoof Roman Krznaric, die een boek schreef over empathie. “Empathie leidt tot hechtere relaties en die verbeteren je leven." De grote vraag is natuurlijk: hoe word je empatischer?
 • Hoe geniet je het meeste van een massage?

  15/09/2014
  Hoe geniet je het meeste van een massage? Bij Happinez 6-2014 ‘Zuiver’ zit een speciaal massage-dossier. Van een massage-meditatie tot zelf leren masseren, je vind er alles over de heilzame werking van handen op huid. Maar hoe haal je nu het meeste uit een massage?
 • Mooie woorden: Bronnie Ware

  11/09/2014
  Mooie woorden: Bronnie Ware Na de bestseller ‘Als ik het leven over mocht doen’, over de vijf belangrijkste levenslessen, komt Bronnie Ware nu met een tweede boek. Dit draait om de kunst van acceptatie. Ze vertelt erover in Happinez 6-2014 'Zuiver': ‘Ik zie alles als geschenk.’
 • Johan Noorloos: "Wat zijn jouw verborgen parels?"

  09/09/2014
  Johan Noorloos: We laten vaak maar een deel van onszelf zien aan anderen. Misschien zijn die delen juist wel verborgen schatten, zegt yogaleraar Johan Noorloos. In Happinez 6-2014 'Zuiver' laat hij zien hoe je jouw parels vindt, en zo voluit kunt leven.
 • Samen mediteren voor vrede

  05/09/2014
  Samen mediteren voor vrede Op 21 september, de Internationale dag van de Vrede, organiseert schrijver en Happinez-columnist Tijn Touber een grote vredesmeditatie op het Museumplein in Amsterdam. Tegelijkertijd wordt er in vijftig steden wereldwijd een uur lang gemediteerd. Samen wikkelen de deelnemers de aarde even in een deken van liefde.
 • Gouden handen in Marrakech

  04/09/2014
  Gouden handen in Marrakech In Happinez 6-2014 'Zuiver' staat een reportage over Household Hardware, een online winkel met prachtige handgemaakte producten. De meubels, kleden en het servieswerk komen uit een atelier in Marrakech, waar ze met veel liefde en aandacht worden gemaakt.
 • 18 ity's: Een lied van groei

  01/09/2014
  18 ity's: Een lied van groei

  Serenity, Purity, Integrity… de afgelopen 18 weken deelden we iedere week via onze website en Facebook-pagina een van de 18 ity’s. Een vast eindpunt is er niet, de ontdekkingsreis gaat door en de verdieping en inzichten die je hebt opgedaan, neem je mee in een nieuwe ronde. Het lied van de 18 ity’s is tenslotte een lied van groei. Dit is een mooi moment om te onderzoeken: welke ity is de grootste uitdaging voor je?

 • Haiku: een mini-meditatie

  28/08/2014
  Haiku: een mini-meditatie

  Drie regels, zeventien lettergrepen en een verwijzing naar het seizoen. Dat zijn de ingrediënten voor een haiku, een van oorsprong Japans gedichtje uit het zenboeddhisme en het taoïsme. Lees ze als mini-meditaties, zegt haiku-schrijfster Fuyuko Tomita.

 • Vistaproject: Adopteer een nomade

  28/08/2014
  Vistaproject: Adopteer een nomade Uit alle goede doelen die er zijn, kiezen we er met het uitkomen van elk nieuw nummer eentje uit. In Happinez 6-2014 'Zuiver' steunen we Vistaproject.