Recept: oosterse boerenkoolsalade

Recept: oosterse boerenkoolsalade Recept: oosterse boerenkoolsalade Recept: oosterse boerenkoolsalade

Denk je bij het woord ‘boerenkool’ nog steeds aan de stamppot? Je kunt zoveel meer met die gezonde, groene blaadjes: zo is de combinatie van boerenkool met kokos is verrassend lekker. En, mooi meegenomen: deze groente zit bomvol ijzer!

Ingrediënten:

Voor 2 personen

  •  100 g quinoa
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 1 hand kokosvlokken
  • 1 hand ongezouten cashewnoten
  • 70 ml kokosmelk
  • 1 limoen

Zo maak je het klaar:

Bereiding:

20 minuten

Was de quinoa (dan is de smaak wat minder bitter) met behulp van een zeef en kook ’m volgens de verpakking beetgaar.
Zet een tweede pan met kokend water en een snuf zout op het vuur en kook de boerenkool drie minuten, giet dan af. Zet even weg.
Rooster de cashewnoten en kokosvlokken in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Maak de dressing: meng de kokosmelk met een flinke scheut olie (liefst extra vierge olijfolie) en wat peper en zout.
Giet de quinoa af en roer de boerenkool erdoor.
Meng vervolgens de dressing door de salade en strooi de kokosvlokken en cashewnoten erover.
Knijp ten slotte een halve limoen over de salade en serveer de andere helft erbij voor iedereen die nog een extra limoenshotje wil.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Inclusief dosha-test

Tip

Kokosvlokken koop je bij de meeste biologische winkels. Kun je geen kokosvlokken vinden? Ga dan voor geraspte kokos.

Meer boerenkool

Op chicslovefood.com staan nog veel meer originele recepten met boerenkool. Wat dacht je van een aardappel-boerenkoolcurry, een boerenkooltortilla of een gepofte zoete aardappel met romige boerenkool? Mmm…

Dit recept is afkomstig uit het Chick’s love food kookboek, van Elise Gruppen en Nina de Bruijn

Volgend artikel
Eten waar je blij van wordt: recept voor wortelsoep
Eten waar je blij van wordt: recept voor wortelsoep