Newz

 • Op zoek naar verdieping met Brainwash

  Op zoek naar verdieping met Brainwash

  Op Brainwash worden grote en kleine vragen van het leven vanuit allerlei hoeken bekeken, omgedraaid, geanalyseerd, verhelderd en beproefd. Een festival vol filosofie, literatuur, theater, wetenschap en film.

  Inspiratie | Inzicht
 • Filmfestival vol compassie

  Filmfestival vol compassie

  Met compassie als festivalthema en films vol adembenemende beelden van indrukwekkende landschappen, jonge boeddhistische monniken in Myanmar en een vrouwenklooster in Zuid Korea gaat het tiende Buddhist Film Festival Europe van start.

  Spiritualiteit
 • Mooie woorden van Sylvia Witteman

  Mooie woorden van Sylvia Witteman

  Elk nummer van Happinez heeft een thema. Uit alle mooie woorden die de afgelopen jaren op de 
cover stonden, kiezen bekende personen er enkele. Wat betekenen deze begrippen voor hen?

  Inzicht
 • Compassie is de sleutel

  Compassie is de sleutel

  Matthieu Ricard, de biochemicus die Boeddhistisch monnik werd, wordt ook wel de gelukkigste man ter wereld genoemd. Maar dat betekent niet dat deze vertrouweling van de Dalai Lama over alles tevreden is.

  Geluk
 • Sterker dan ooit

  Sterker dan ooit

  Brené Brown sprak in een inmiddels meer dan 21 miljoen keer bekeken TED talk over de kracht van kwetsbaarheid. In haar nieuwe boek Sterker dan ooit schrijft ze over moed, imperfectie, schaamte en goed genoeg zijn.

  Geluk
 • Drie tips voor een groener leven

  Drie tips voor een groener leven

  Let’s go green is een compleet handboek met 1001 tips die je stap voor stap op weg helpen naar een groener leven. Schrijfster Susan Gerritsen-Overakker geeft drie groene tips waarmee je een positief verschil kunt maken.

  Natuur
 • Laboratorium voor geluk

  Laboratorium voor geluk

  “Wil jij gelukkig zijn?” Stel een willekeurig iemand deze vraag en je krijgt vrijwel altijd een bevestigend antwoord.

  Geluk
 • Hemelse aarde

  Hemelse aarde

  De grond onder je voeten is bijzonder. Ze leeft, ze draagt en voedt ons. En ze schenkt ons de mooiste dingen. 2015 is het Jaar van de Bodem – een moment om bij de Aarde stil te staan.

  Natuur
 • De filosoof en de bladenmaakster

  De filosoof en de bladenmaakster

  Frédéric Lenoir is schrijver van boeken waarin zwerftochten door filosofie, religie en spiritualiteit samen komen. Heb je hem gemist op het Happinez festival? Vandaag is de Franse filosoof samen met Inez van Oord te gast bij het programma De Nieuwe Wereld.

  Boeken
 • Houd van me zoals ik ben

  Houd van me zoals ik ben

  Mark Darcy zegt het tegen Bridget: ‘I like you, just the way you are…’ en er gaat een zucht door de bioscoop. Dat wil je toch? Je wilt toch dat je geliefde van je houdt zoals je bent, met al je goede en slechte eigenschappen?

  Geluk