Leven in het ritme van de maan

Leven in het ritme van de maan

De maan doet veel meer dan de nacht verlichten. Of ze nu groot en rond of juist onzichtbaar aan de hemel staat, de invloed van de maan op de aarde en alles wat daarop leeft, is groot. Als je je leven aanpast aan de cyclus van de maan, kom je dus in een krachtig natuurlijk ritme.

Meer over de maankalender in Happinez nummer 8-2011 Meer over de maankalender in Happinez nummer 8-2011

Nu: Afnemende maan

De zon beschijnt de maan. Als we de verlichte helft volledig kunnen zien, is het volle maan. Dat was op 9 december het geval. Daarna wordt de maan steeds kleiner; dat heet afnemende maan. We leven nu dus in de periode van de afnemende maan.

Groeien, bloeien, loslaten

De cyclus van de maan wordt gezien als een natuurlijk ritme van opbouwen, groeien, bloeien en weer loslaten. Maak gebruik van de kracht van een maanfase.

Nu, bij afnemende maan, is het de ideale tijd om afscheid te nemen en knopen door te hakken. Heel concreet: leer bijvoorbeeld een nadelige gewoonte af, beëindig een slepende relatie of ruim goed op.

Maankalender 2012

In Happinez nummer 8-2011 lees je meer over de fasen van de maan, maangodinnen en een maan-dagboek. Ook staat er een Maankalender 2012 in, zodat je het ritme van de maan makkelijk kunt volgen.