Open je hart

Open je hart
Foto: Sandy Kavalier Foto: Sandy Kavalier

Max Strom zat ruim twaalf jaar in de rock-‘n-rollwereld en werkte daarna als scenarioschrijver. Een ongelukkige tijd, vertelt hij in een interview in Happinez 5-2012 Volg je hart. Het uitoefenen van yoga heeft zijn ogen geopend en er voor gezorgd dat hij nu doet waar hij werkelijk in gelooft.

Tegenwoordig is het heel normaal dat we klachten onderdrukken met pillen (denk bijvoorbeeld aan antidepressiva, pillen tegen een hoge bloeddruk en slaaptabletten). Maar hiermee bedekken of verdoven we onze problemen terwijl we ze juist zouden moeten helen.

Ademhalingstechnieken kunnen ons helpen om het hart los te maken van het verleden en negatieve emoties uit het lichaam te verwijderen zodat we ons weer mens voelen. Als je je hart opent, open je het niet alleen voor jezelf maar de hele wereld kan het zien en voelen.

Max Strom ontmoeten?

Op zaterdag 15 september geeft yogagoeroe Max Strom op het Happinez Festival een inleiding over zijn boek ‘A life worth breathing’, gevolgd door verschillende ademhalingsoefeningen die volgens Max absoluut bevrijdend en inspirerend werken.

In Happinez nummer 5-2012 staat een interview met Max Strom waarin hij vertelt over zijn leven en hoe we ons hart kunnen openen.