Handlezen

Veranderen handen echt door de jaren? Wat vertellen huidpatronen op je vingertoppen over jezelf? Welke informatie halen we uit onze hartlijn en onze Saturnuslijn? Leer het tijdens deze minicursus van handlezeres Ellen Duim.

 • Handlezen: thema overgave

  Handlezen: thema overgave

  In deze aflevering van de minicursus handlezen nemen we het thema ‘overgave’ onder de loep. Met name de Venusberg laat zien hoe het met onze passie en overgave gesteld is.

 • Handafdrukken lezen

  Handafdrukken lezen

  Hoe interpreteer je de afdruk van een hand op papier? De manier waarop je de handen neerzet, zegt veel over de levensfase waarin je je bevindt. Na een paar maanden kan het er al heel anders uitzien.

 • De bergen in de hand: deel 2

  De bergen in de hand: deel 2

  Bergen zijn verdikkingen in de hand. Je kunt ze goed zien als je de hand een beetje dubbelvouwt. Ze zijn vernoemd naar de planeten.

 • Interview handlezeres Ellen Duim

  Interview handlezeres Ellen Duim

  Ellen Duim vertelt over haar bezigheden als handlezeres. Wat komt er allemaal kijken bij het lezen van de lijnen in je hand? Bekijk hier de video van het interview.

 • De bergen van de hand

  De bergen van de hand

  De bergen (en vingers) zijn vernoemd naar de planeten, behalve de duim. Iedere planeet vertegenwoordigt bepaalde eigenschappen, denk bijvoorbeeld aan actief en kracht bij de planeet Mars.

 • It's all in your hands

  It's all in your hands

  Wat vertellen de lijnen, de vorm van hand en vingers over uw leven, uw emoties, uw karakter? Om daar achter te komen geeft Ellen Duim een korte cursus handlezen.

 • De hand van ieder kind is uniek

  De hand van ieder kind is uniek

  Ongeveer tien weken na de conceptie staan er al huidpatronen (vingerafdrukken) en lijntjes in de handjes van een ongeboren baby. De blauwdruk ontvouwt zich. Alle talenten, mogelijkheden, zijn in aanleg al aanwezig.

 • Handlezen over je liefdesleven

  Handlezen over je liefdesleven

  Handlezeres Ellen Duim laat zien hoe verschillende aspecten van de liefde vertaald worden in de lijnen en tekens in de hand. Bekijk hier de film.

 • Handlezen: verschillen linker- en rechterhand

  Handlezen: verschillen linker- en rechterhand

  In deze aflevering van de minicursus handlezen kijken we naar het spanningsveld tussen dat wat je van binnen ervaart en wat je in de buitenwereld neerzet. Wat zijn de verschillen tussen je linker- en rechterhand?

 • Hartlijn

  Hartlijn

  Uit de hartlijn halen we informatie over de emoties, gevoelens en de partnerkeuze, de mate van ambitie en idealisme. De lijn begint onder de pink en loopt door tot de wijsvinger.

 • Een handafdruk maken

  Een handafdruk maken

  Hoe maak je zelf een handafdruk in inkt om de lijnen van je hand goed te kunnen bekijken? Handlezeres Ellen Duim laat het zien.

 • Saturnuslijn

  Saturnuslijn

  Er zijn meerdere benamingen voor de Saturnuslijn. Deze lijn wordt ook wel Karmalijn of bestemmingslijn genoemd. De Saturnuslijn is een zeer boeiende lijn, hij vertelt ons levensverhaal. Alle belangrijke gebeurtenissen in ons leven laten hun sporen na op de Saturnuslijn, zoals verhuizingen, werk, relaties.

 • De vingers

  De vingers

  Aan de vingers van de hand is veel af te lezen. De duim is de heerser van de hand. Daaraan lees je af hoe het met wilskracht en doorzettingsvermogen staat. De wijsvinger staat voor de manifestatie naar buiten toe. Staat de pink af van de rest van de vingers, dan wijst dat op grote eigenzinnigheid.

 • Inspiratie: wat zeggen je handen daarover?

  Inspiratie: wat zeggen je handen daarover?

  Inspiratie - wat zeggen de handen erover? Handlezeres Ellen Duim behandelt in de video de verschillende aspecten: de huidpatronen, de stand van de vingers en natuurlijk de lijnen.

 • Dertigersdilemma

  Dertigersdilemma

  Het dertigersdilemma. Vaak als we tegen de dertig lopen - maar eerder of later kan ook - gaan we opeens pas écht nadenken over wat we willen met ons leven. Wil ik echt verder met deze partner? Doe ik het werk dat bij me past? Leef ik mijn passie wel? Maar vooral: wie ben ik nu eigenlijk écht?

 • Levenslijn

  Levenslijn

  De levenslijn is één van de belangrijkste lijnen in de hand en staat voor onze ‘wil’. Hij omsluit de Mars- en Venusberg en laat zien hoe het met de fysieke en emotionele vitaliteit en gezondheid gesteld is.

 • Patronen op je huid

  Patronen op je huid

  Veranderen handen echt door de jaren? In de nieuwe aflevering van de minicursus Handlezen brengt Ellen Duim een bezoek aan de redactie: zijn er grote veranderingen geweest in de afgelopen twee jaar?