Deze 4 dingen moet je doen tijdens de blauwe supermaan

Deze 4 dingen moet je doen tijdens de blauwe supermaan Deze 4 dingen moet je doen tijdens de blauwe supermaan Deze 4 dingen moet je doen tijdens de blauwe supermaan

Heb je slecht geslapen, word je sneller boos of ben je extra emotioneel? Dat kan komen door de bijzondere volle maan die vandaag aan de hemel staat – zo gebruik je de kracht in je voordeel.

Vandaag zijn er drie bijzondere dingen met de maan aan de hand. Het is een supermaan, er is een maansverduistering dus een bloedmaan, én het is blauwe maan – de tweede volle maan in één kalendermaand. De kracht van deze bijzondere maanstand kan diep gelegen, vaak onbewuste gevoelens aan de oppervlakte brengen. Je kunt alles heviger en intenser ervaren dan normaal. Dat kan beangstigend zijn, maar je kunt er ook je voordeel mee doen.

Zie deze volle maan als een spirituele microfoon die energie en trillingen op de laatste dag van de maand versterkt. Als je je energie en moeite in een speciaal project hebt gestoken, als je kriebels voelt tussen jou en een bijzonder ander persoon of als je net een nieuwe investering deed, dan is vandaag de dag om je inspanningen te versterken.

Met deze vier tips maak je optimaal gebruik van de bijzondere krachten van deze volle maan.

Tip 1: Vandaag is de dag om (eindelijk) iets af te maken

De energie van de volle maan kun je gebruiken als een boost voor iets dat je graag af wilt maken. Moet je een project afronden? Een artikel schrijven? Of een sociaal evenement plannen? Ga er vandaag aan zitten en je zult zien: je inzet zal veel meer en sneller resultaat opleveren. Dus: ga aan de slag met die eindeloze to-do list, duik in een creatief proces of begin aan een grote schoonmaak. Je zult jezelf versteld doen staan met de hoeveelheid werk die je afkrijgt.

Tip 2: De volle maan is hét moment voor verandering

Als het nieuwe jaar zich aankondigt, hebben we een beeld van een nieuw, fris begin. We kunnen oude gewoonten achter ons laten, en nieuwe omarmen. Als je daar in de donkere en regenachtige dagen van januari toch wat meer moeite mee had dan je aan het begin van het jaar dacht, dan kun je deze woensdag gebruiken om de eerste krachtige stap in de goede richting zetten.

De maan zal je helpen om realistischer te zijn in wat je van jezelf kunt verlangen. Het is natuurlijk wat minder sexy om met kleine, realistische en haalbare doelen te komen, maar het brengt je uiteindelijk wel veel dichter bij je beoogde resultaat.

Tip 3: Toon moed en leer nee te zeggen

Deze volle maan staat in Leeuw, een krachtig en dapper teken. Daar kun je gebruik van maken als je iets moet doen waar je een beetje angstig voor bent, of waar je wel wat extra moed voor kan gebruiken. Het maakt je vuriger in sociale situaties, en beter in staat om jezelf naar buiten te duwen, de wereld in.

Tip 4: Ontdek je eigen spirituele kracht

Pak je tarotkaarten erbij, doe een handlegging of ga aan de slag met kristallen. De energie van de maan zorgt ervoor dat je makkelijker spirituele inzichten krijgt en breng je dichter bij je intuïtie. Je kunt beginnen met het trekken van een tarotkaart, en je openstellen voor de betekenis van dit symbool. Stel je open voor de kosmos en maak gebruik van je eigen spirituele kracht.

Volgend artikel
Horoscoop: dit is hoe je jezelf vindt in 2018
Horoscoop: dit is hoe je jezelf vindt in 2018