Het eclips seizoen is in volle gang

Het eclips seizoen is in volle gang Het eclips seizoen is in volle gang Het eclips seizoen is in volle gang

Het eclips seizoen is in volle gang en astrologisch gezien is dat absoluut iets om even bij stil te staan. Tijdens het eclips seizoen kun je namelijk te maken krijgen met plotselinge veranderingen, die op het moment dat ze plaatsvinden niet altijd even prettig zijn. Waarom dit gebeurt, wat het eclips seizoen precies inhoudt en welke sterrenbeelden hier vooral de gevolgen van merken, gaan we dieper op in. 

Eclips seizoen

Op 20 april, met de nieuwe maan in Ram, werd eclips seizoen ingeluid. Deze nieuwe maan kwam namelijk gepaard met een totale zonsverduistering. Het volgende belangrijke moment vindt plaats tijdens de volle maan op 5 mei, in Schorpioen. Deze komt gepaard met een maansverduistering. Zon- en maansverduisteringen worden ook wel eclipsen genoemd, vandaar de benaming ‘eclips seizoen’.

Deze periode draait om plotselinge veranderingen. Deze kunnen zich voordoen in de vorm van kansen, maar af en toe lijken deze meer op obstakels. Deze veranderingen kunnen je leven even flink op zijn kop zetten, maar zorgen er uiteindelijk wel voor dat je de juiste richting op wordt gestuurd.

Chaotische energie

Dit maakt de huidige energie vrij chaotisch. Echter is het zeer belangrijk om vooral niet te proberen hier invloed op uit te oefenen. Hoewel het helemaal aan jou is, kun je manifesteren of het doen van (maan)rituelen beter even uitstellen. Waar je beter ook even mee kunt wachten? Controledrang. Astrologisch gezien overkomt je niets wat niet voor jou in de sterren geschreven staat. Probeer je dus niet te verzetten, maar go with the flow. Hoe moeilijk dat ook kan zijn, je maakt het slechts moeilijker als je hiertegen in actie komt. Uiteindelijk zul je precies begrijpen waarom bepaalde zaken op jouw pad zijn gekomen.

Beeld: fotografie en styling door Pia Jane Bijkerk

Heb jij jouw maandhoroscoop al gelezen?

Hier vind je ze voor alle sterrenbeelden.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Deze liefdespartner past bij jouw sterrenbeeld
Deze liefdespartner past bij jouw sterrenbeeld