Terug naar overzicht

Nieuwe maan in Tweelingen: zo maak je gebruik van deze energie

Categorie
Nieuwe maan in Tweelingen: zo maak je gebruik van deze energie

Op vrijdag 22 mei, om 19:37 uur begint de maan een nieuwe cyclus in het teken Tweelingen. Daar helpt ze ons met een wedergeboorte wat betreft studie, communicatie en contacten. Benieuwd hoe je dit in je voordeel laat werken? Met deze vijf tips maak je gebruik van deze bijzondere maanenergie.

Elke maanfase heeft een unieke betekenis, en die van een nieuwe maan is het meest bijzonder (ook al zie je er niets van aan de hemel). Spiritueel gezien symboliseert de opkomst van de maan een nieuw begin. En moeder natuur lijkt het hier mee eens te zijn… Zo ontspruiten zaadjes tijdens een nieuwe maan veel eerder dan op andere tijdstippen.

Nieuwe maan in Tweelingen

Dankzij het teken Tweelingen helpt de maan ons met een wedergeboorte wat betreft studie, communicatie en contacten. De nieuwe maan ontvangt op dit moment ook een driehoek van Saturnus, wat betekent dat het om serieuze zaken gaat, die betrekking hebben op werk en verantwoordelijkheden.

Je kunt je autoriteit neerzetten, waardoor je nu het fundament kunt leggen voor zaken waarvan je wat verder in de toekomst resultaten zult zien. Het is belangrijk rustig en bedachtzaam te handelen. Overweeg wie je benadert, wat je wilt zeggen en wat écht je interesse verdient.

5 tips om met deze maan te werken

Met deze vijf tips van astroloog Yasmin Boland maak je optimaal gebruik van de new moon in Tweelingen.

  1. Communiceer: Ga na hoe goed je communiceert met de mensen die je het meest aan het hart liggen. Tweelingen is het teken dat het meest betrokken is bij communicatie, en nieuwe maan in Tweelingen is de juiste tijd om jezelf op dit punt te onderzoeken. Ben jij bijvoorbeeld altijd eerlijk over je gevoelens? Of ben je misschien soms zeurderig tegenover je partner? Wanneer je tijdens deze maanfase kritisch naar je eigen communicatie kijkt, pluk je hier de rest van de maancyclus de vruchten van
  2. Mediteer: Hoe is het met je mind? Heb je het gevoel dat je hersenen almaar doorhollen? Dan kan deze nieuwe maan in Tweelingen een uitgelezen moment bieden om te werken aan je innerlijke balans en rust. Dankzij de energie van de nieuwe maan zijn we namelijk ontvankelijker voor de kracht van meditatie.
  3. Maak contact: Wil jij beter worden in het leggen van sociale contacten? Laat je dan inspireren door Tweelingen, een geweldig teken als het gaat om communicatie, verbinding en verleiding. Deze tijd is heel geschikt om je luchtige gepraat over koetjes en kalfjes iets op te poetsen.
  4. Zoek je broers en zussen op (digitaal of op een veilige afstand): nieuwe maan in Tweelingen is ook een krachtige maanfase om aandacht te besteden aan familie. Als je het contact met je broers of zussen wilt verdiepen kan de maan je hierbij helpen. Begin bij wat het meest bij Tweelingen past: praten of schrijven.
  5.  Lees: Lezen is nauw verbonden met luchtteken Tweelingen, dus zorg dat je hieraan toekomt tijdens deze nieuwe maan. Waarin ben je echt geïnteresseerd? En besteed je daar ook echt aandacht aan? We verspillen gemakkelijk jaren van ons leven aan internet of televisie. Stel daarom tijdens deze maanfase een lijst op met boeken die je de komende tijd wilt lezen. Leg ze op een zichtbare stapel en werk ze af. Je leven zal je dankbaar zijn.

Door anderen gelezen