Terug naar overzicht

Planetenhoroscoop Chiron: in 2019 groei jij in de liefde

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Fotografie
Dana van Leeuwen
Planetenhoroscoop Chiron: in 2019 groei jij in de liefde

De planeet Chiron is een verhaal apart. Dit hemellichaam werd ontdekt in 1977. Dat is in astrologische termen recent, dus astrologen zijn nog bezig om Chiron beter te leren kennen. 

In de mythologie is Chiron ‘de gewonde heelmeester’. Dat helen kun je lichamelijk opvatten, maar symbolisch gaat het veel verder dan dat. We zijn allemaal wel op een of ander gebied heilzaam en in staat om anderen te helpen. Dat doet Chiron niet door lief en aardig te zijn, maar door anderen te confronteren met hun zwakheden. Ook als een ander ons met onze diepe pijn confronteert en we staan open voor heling, dan werken we met de energie van Chiron.

Chiron

  • Energie: heling
  • Kracht: confrontatie
  • Krachtige positie in 2019: staat het hele jaar in Vissen
  • Dat is de beste tijd om: te helen en spiritueel te groeien, vooral binnen een liefdesrelatie

Hoe Chiron je helpt helen in de liefde

De heling van Chiron is geen individuele aangelegenheid. Er is dus een relatie nodig waarbinnen het proces van heling kan plaatsvinden: iemand die jou op je pijnplekken wijst, iemand die door jou net zo zeer wordt geraakt. Er zijn twee type relaties die bij ons dergelijke sterke emoties oproepen: partnerrelaties en gezinsrelaties. Niemand kan je zo raken als je grote liefde, je kind of je moeder. Binnen die relaties voelen we de grootste pijn, maar maken we ook de grootste emotionele groei door.

Belangrijk daarbij is dat de liefde onvoorwaardelijk is. Dat het niet uitmaakt wat je doet, welke geheimen je hebt of welk gedrag je vertoont, de liefde blijft overeind. Wat niet wil zeggen dat alles met de mantel der liefde wordt bedekt. In tegendeel.

Ouders houden vaak onvoorwaardelijk van hun kinderen. Maar bij partners is dat lang niet altijd het geval. Behalve als twee mensen elkaar herkennen als soulmates. Als je ooit een relatie hebt gehad met je soulmate dan heb je voluit kennis gemaakt met de energie van Chiron. Het is misschien niet makkelijk maar het is de meest waardevolle en leerzame liefde van je leven. Dat geldt ook voor de liefde tussen ouders en kinderen.

Chiron in 2019

Chiron staat net als voorgaande jaren in het teken Vissen. Daardoor komen de onvoorwaardelijke en universele liefde bij elkaar. Dat geeft extra kansen om te helen en spiritueel te groeien, vooral binnen een liefdesrelatie. Het is vast geen toeval dat het fenomeen soulmates zo in de belangstelling staat. Maar om nu te zeggen: 2019 is een uitstekend jaar om je soulmate te ontmoeten… Die ontmoeting is een soort wonder, dat kun je niet plannen. Wat je wel kunt doen met de mooie energie van Chiron in Vissen is jezelf bekwamen in een vorm van spirituele healing, zodat je anderen kunt helpen met hun groei, nadat jezelf je heling hebt ontvangen.

Meer lezen over horoscopen?

Door anderen gelezen