Met dit ritueel verwelkom je de volle maan (en sta je stil bij de kracht van een nieuw begin) - Happinez
Terug naar overzicht

Met dit ritueel verwelkom je de volle maan (en sta je stil bij de kracht van een nieuw begin)

Categorie
Fotografie
Tekst en video Sarah Domogola, beeld Peggy Janssen
Met dit ritueel verwelkom je de volle maan (en sta je stil bij de kracht van een nieuw begin)

Rituelen tillen gebeurtenissen boven het alledaagse uit en creëren een moment van bezinning. Je kunt eeuwenoude tradities volgen, maar het is ook mooi om je eigen rituelen te creëren. En het is niet ingewikkeld: door je te verbinden met je hart én de elementen kom je al een heel eind.

De nieuwe en volle maan zijn momenten bij uitstek om even stil te staan bij wat je zou willen ontvangen of loslaten in je leven. Dit is een opstelling of legging voor de komende volle maan, met twee stenen die de maan symboliseren, vruchten van de oogst en bloemen van moeder aarde. Je hoeft niet ver te zoeken, met een paar bewust uitgezochte kiezelstenen en even rondkijken in je tuin of park en keukenkastje kom je al een heel eind. Heb je geen kristallen in huis? Neem een paar takjes of blaadjes.

Een kaars met intentie

Eerst verzamel ik de ‘ingrediënten’ die ik wil gebruiken terwijl ik nadenk over waar ik een opstelling voor wil maken en de elementen zorgvuldig kies en vraag of ze mee willen doen. Dan steek ik een kaars aan en zet de intentie neer. Daarna begin ik met het mooi neerleggen en daarmee ‘aard’ ik mijn intentie. Meestal is dat wens of gebed of dank. Je kunt er ook bij zingen bijvoorbeeld. Tot slot zegen ik de opstelling. Je kunt hier wierook, salie of palo santo voor gebruiken. Maar ook gewoon een kaneelstokje dat je aansteekt of je adem, door erover te blazen. 

Beweging in blokkades

Je kunt het zo lang laten liggen als je wil, af en toe opnieuw iets rangschikken of een kaars in het midden plaatsen, zo geef je steeds even opnieuw aandacht aan dat wat jij belangrijk maakt in je leven. Door elementen fysiek te verplaatsen, kun je ook beweging in blokkades creëren. 

 

Meest populair