Terug naar overzicht

Steenbok, Waterman en Vissen: deze maand staat in het teken van de liefde en het leven

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Steenbok, Waterman en Vissen: deze maand staat in het teken van de liefde en het leven

Oktober is de perfecte maand om niet alleen het leven, maar ook de liefde in volle teugen te vieren, Steenbok, Waterman en Vissen. Met de maan die deze maand in het teken Weegschaal, van liefde en relaties, staat, hoef jij je deze maand dan ook geen zorgen te maken. Vind je het spannend dat Mars in oktober retrogade loopt, dat wil zeggen tegen de cirkel in, maak je dan vooral geen zorgen. De sterren helpen je op weg.

Steenbok

In deze liefdesmaand merk je dat je soms teveel met jezelf bezig bent om de ander een plek in je leven te geven. De balans tussen werk en privé kan zoek zijn, of je bent soms zo diep verwikkeld in je eigen geestelijke groei, dat je vergeet om met de ander te delen wat er in je omgaat. Oktober nodigt je uit om een betere balans tot stand te brengen, om al de intense hang-ups met je eigen psychische ontwikkeling los te laten. Groeien gebeurt niet terwijl je wakker bent, maar terwijl je slaapt. Dat geldt ook voor geestelijke groei. Als je er teveel bovenop zit, te hard je best doet, zie je vaak helemaal geen vooruitgang. Die zie je wel als je bezig gaat met andere dingen en na een tijdje terugkijkt: waar stond je toen en waar sta je nu? Dan zie je pas echt welke stappen je hebt gemaakt. Focus je in oktober meer op delen met je geliefde. Of als je single bent: je open opstellen als je een nieuw iemand ontmoet. Geef het een kans. De ander wil zo graag weten wie je echt bent. Je hoeft niet bang te zijn dat je tegenvalt. Jij bent oké met alles erop en eraan.

Waterman

De eerste tien dagen van oktober kun je als Waterman het meest merken van de liefdesenergie die Venus ons deze maand geeft. Dan maakt Venus een gunstig aspect met jouw favoriete planeet Uranus en dat zorgt voor een prettige cocktail van liefde, relaties en avontuur. Je staat open voor de ontmoeting met nieuwe mensen, die jou uitdagen om een betere versie van jezelf te worden. Je neemt die uitdaging graag aan, want met Uranus in Stier heb je soms het gevoel dat er wel weer eens ‘iets nieuws’ mag gebeuren, dat het leven iets teveel een gespreid bedje dreigt te worden.

Voor singles is deze constellatie van planeten uitstekend nieuws. Misschien dat je zelfs je hart openstelt voor een betoverend persoon. Voor de Waterman met een vaste relatie kan dit een periode betekenen van elkaar opnieuw ontdekken. Je partner kan zich van een verrassende kant laten zien en je leert bijzondere dingen over elkaar. Met Venus-Uranus verbindingen is het ook altijd leuk om grote gezelschappen op te zoeken: feesten, vriendengroepen en concerten zijn typische Uranus-gelegenheden. Dus mocht het meevallen met de coronabeperkingen, zoek dan de liefde op grote schaal: als groepsgevoel.

Vissen

Venus koerst bij jou door de zone van je relaties, je tegenpool. Dat helpt jou om de band met je partner te verstevigen. Je ontdekt dat de ander meer begrip voor je heeft dan normaal, dus gebruik die gelegenheid om de ander duidelijk te maken hoe je verder wilt, hoe je de toekomst samen ziet, wat je van de ander nodig hebt. Misschien dat je niet meteen op elk vlak precies krijgt wat je hoopt, maar alleen als je zaait kun je oogsten.

Waarschijnlijk ben je net als veel Vissen al te lang onduidelijk of te bescheiden geweest over jouw wensen op liefdesgebied. Misschien heb je te lang gehoopt dat de ander jouw gedachten kon raden en zelf wel het initiatief zou nemen. Als dit ook voor jou geldt, is het in oktober tijd om het achterste van je tong te laten zien. Het zou weleens kunnen dat je geliefde er net zo over denkt als jij, maar de hoop al een beetje had opgegeven omdat je soms zo mysterieus kunt zijn. Ook kun je opnieuw ontdekken hoeveel waarde jouw partner voor je heeft. Venus kan een groot gevoel van dankbaarheid geven naar de ander. Voor alles wat de ander voor jou doet, de rol die de ander in je leven speelt.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen. Schrijf je nu in en ontvang een Happinez poster van jouw sterrenbeeld.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen