Terug naar overzicht

Laat je huid stralen

Categorie
Laat je huid stralen

Wat je liefhebt, daar wil je zo goed mogelijk voor zorgen. Zo ook voor je huid. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je moet blijven doen om het grootste orgaan van je lichaam zacht en soepel te houden. Zeven tips om je huid te laten stralen, ongeacht je leeftijd.

Aandacht voor de binnenkant

Als je er goed uit wilt zien aan de buitenkant, moet je ook goed voor je binnenkant zorgen. Door af en toe echt tijd voor jezelf te nemen bijvoorbeeld. Hoe? Dat weet je zelf vaak het beste. Door te ontspannen in bad met een kop thee en kaarsjes, eindelijk dat boek te lezen dat al maanden onaangeraakt op tafel ligt, een lange wandeling te maken langs de weilanden of door een nieuwe hobby te beginnen. Bloemschikken, breien, tuinieren, rommelmarkten afstruinen of poedels scheren: als je hart er een sprongetje van maakt, zul je zien dat het ook je hoofd leegmaakt. 

Gebruik de kracht van de natuur

We lijken het soms haast vergeten, maar de huid is ons grootste orgaan en een groot deel van wat we erop smeren, komt ook in ons lichaam terecht. Natuurlijke cosmetica is zo puur, dat je het bij wijze van spreken kunt eten. Kies daarom voor natuurlijke producten. Smeer je met een product dat het Natrue keurmerk draagt, dan weet je zeker dat wat je op je huid smeert, helemaal natuurlijk is.

Kraakhelder

Hygiëne is voor een gezonde, stralende huid van groot belang. Als je poriën verstopt raken, kun je daar onzuiverheden van krijgen. Haal daarom voordat je gaat slapen altijd je make-up van je gezicht. Maar het reinigen van alles waar je huid mee in aanraking komt, is haast net zo belangrijk. Vervang dus op tijd je kussensloop, maak je telefoon regelmatig schoon en zit niet al teveel met je handen aan je gezicht.

Je eigen ritueel

Tover je dagelijkse handelingen om in rituelen, en je zult zien dat je ze in no time hebt omgetoverd in goede gewoonten. Kies daarom voor een reinigings- en verzorgingsroutine die je je altijd in een bepaalde volgorde afgaat – omdat je dit makkelijker in je hoofd op kunt slaan, hoef je er minder lang en intensief over na te denken en kost de dagelijkse verzorging je minder moeite.

Water, water, water

Een plens water zorgt dat je de dag fris begint. Maar niet alleen wakker worden met water is goed, je bent ook lief voor je huid als je gedurende de dag genoeg drinkt. Zo spoel je afvalstoffen weg en zorg je dat je je huid hydrateert – en dat gebeurt echt van binnenuit.

De power van pitjes

De granaatappel zit vol geheimen. De haast oneindige verzameling van scharlakenrode vruchtjes die als onderhuidse schatten verstopt zitten onder de schil, zijn een bron van polyfenolen, een antioxidant die de huidregeneratie bevordert en zich dus perfect leent voor de verzorging van de 40+ huid. Het resultaat: een meer stevige en gladde huid met een frisse, gezonde uitstraling. De natuurlijke granaatappellijn van Weleda geeft je huid een boost en stimuleert celvernieuwing. Zo blijf je altijd op je mooist! Granaatappel is hét antwoord van de natuur om huidveroudering tegen te gaan.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Weleda. Lees hier meer over de granaatappellijn van Weleda.

Door anderen gelezen