Recept: mueslirepen

Fotografie Foto credits: Marcel van Driel
Recept: mueslirepen Recept: mueslirepen Recept: mueslirepen

Onbedaarlijke zin in chocola. Een zak chips die je achter elkaar leeg eet. Lekkere trek zeggen we dan. Maar wat eronder kan liggen is een tekort aan bepaalde stoffen. En die kunnen ook aangevuld worden met gezonde alternatieven.

Chocozucht

Zo kan een onbedaarlijke chocozucht een reactie zijn op stress. Magnesium vermindert spanning en komt voor in cacao, noten, zaden en peulvruchten. Deze mueslirepen geven een flinke boost van dit mineraal.

Bereiding (12 stuk)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer 1 grote, rijpe banaan samen met 4 eetlepels honing en 2 theelepels kaneel. Hak 50 gram pecannoten en 100 gram dadels zonder pit grof en meng met 2 eetlepels chiazaad, 120 gram havervlokken en 20 gram lijnzaad.

Meng goed, totdat de ingrediënten aan elkaar plakken – voeg eventueel wat honing toe als de massa te droog is óf wat havervlokken als het mengsel juist te nat is. Voeg 150 gram blauwe bessen toe en spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat van 20 x 30 centimeter. Druk goed aan. Zet de bakplaat in de hete oven en bak de koek in ongeveer 25 minuten gaar.
Snijd de warme koek alvast in repen of stukken, maar laat ze liggen op de bakplaat tot ze helemaal afgekoeld zijn. Lekker voor bij de koffie of thee, maar ook als tussendoortje of toetje met wat kwark en blauwe bessen.

Eet smakelijk!

Volgend artikel
Houd je hormonen happy
Houd je hormonen happy