Boeddhistische metamorfosemassage

Boeddhistische metamorfosemassage

Zachte aanrakingen op de voeten, handen en het hoofd zorgen voor een heerlijke ontspanning. Maar stimuleer je daarbij specifieke punten dan heeft het ook nog een groot effect op het bewustzijn en de emoties.

Reflexzonetherapeut Robert St. John ontdekte in de jaren zeventig dat de energie die door en om de wervelkolom stroomt, herinneringen bevat uit de tijd voor de geboorte. Een foetus ontwikkelt zich niet alleen tot een baby maar ervaart in de baarmoeder ook de emoties van de moeder.

Deze ervaringen worden opgeslagen in het lichaam en hebben invloed op hoe je later in het leven staat. Bij het aanraken van de reflexpunten van de ruggengraat worden deze prenatale indrukken in beweging gezet en zet een ontwikkeling in gang die zo diepgaand is dat St. John het metamorphosis noemde.

De massage werkt in op je spiritueel lichaam en is geschikt voor alle leeftijden. Drukke kinderen worden er bijvoorbeeld rustiger van en kunnen zich beter concentreren. Maar het wordt ook gebruikt om oude emoties of vers verdriet mee te verwerken, inzicht te krijgen in problemen of het zelfgenezende vermogen van het lichaam te stimuleren.

Zelf proberen?

In Happinez nummer 5-2012 staat in zes stappen beschreven hoe je thuis je moeder, vriendin of geliefde een metamorfosemassage kunt geven.