Winter wonderland - Happinez
< terug
19 januari 2016

Winter wonderland

Nog voordat je de gordijnen opendoet, voel je het: sneeuw! Na het afstoten van hun bladeren in de herfst staan bomen naakt en kwetsbaar in het landschap. Dit kan na één sneeuwstorm anders zijn. Grauwheid maakt plaats voor pure zuiverheid, die je de frisse lucht dieper laat inademen. De met sneeuw bedekte wereld is magisch mooi. Als sneeuw toch eens wist wat ze met ons doet.

Kijk met een nieuwe blik naar de wereld

Regen doet je denken aan het laten van tranen, het is een natuurverschijnsel dat gerelateerd wordt aan verdriet en afscheid nemen. Sneeuw geeft een heel ander gevoel en neemt je mee in een kinderlijke blijheid, wanneer de straten in speeltuinen veranderen. Kijk ook eens omhoog! Wolken nemen in deze tijd van het jaar hun meest dramatische vormen aan. Ga er eens goed voor zitten met warme thee of chocolademelk en laat je verbeelding de vrije loop.

De warmte die winter brengt

De sneeuw dwarrelt om je heen, de wind slaat tegen de muren en met elke stap die je neemt kraakt de witte ondergrond. Je bent op weg naar huis. Midden in deze storm overvalt je een gevoel van rust en veiligheid. Het contrast tussen binnen en buiten is in deze tijd van het jaar extra goed voelbaar. Brandend kaarslicht laat de geest ontdooien en de liefde die je omarmt bij thuiskomt valt als een warme deken om je heen.

Oorverdovende stilte

Er is iets bijzonders aan de manier waarop geluiden klinken wanneer het sneeuwt. Een kalme, gedempte stilte die de tijd even stil doet staan. Geluiden die zich dichtbij afspelen hoor je kristalhelder, maar klanken die zich verder weg afspelen worden op zo’n manier gedempt dat het een stilte creëert die uniek is voor dit winterweer.

Sneeuwt het al bij jou? Laat het ons weten.

Lees meer over:

inspiratie, werelds
Dit vind je vast
ook leuk