Recept: knapperige springrolls met pittige dip

Recept: knapperige springrolls met pittige dip Recept: knapperige springrolls met pittige dip Recept: knapperige springrolls met pittige dip

Op je gemak over de markt kuieren en heerlijke verse ingrediënten in te slaan, om vervolgens op je gemak een gezonde maaltijd te koken: is er iets fijner dan dat? Om je te voorzien van wat inspiratie, delen we onderstaand recept voor knapperige springrolls. Deze zijn lekker en gezond, onder andere door de pittige gember die erin verstopt zit. 

Knapperige springrolls met pittige dip

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 50 gram mihoen
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 100 gram shiitakes
  • 1 eetlepel archideolie
  • 4 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • ¼ komkommer julienne
  • 150 gram peen
  • 125 gram taugé
  • 4 à 5 centimeter verse jonge gember
  • 1 eetlepel sojasaus.
  • ½ bosje koriander
  • 8 à 10 rijstvellen
  • ½ rode peper
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels vissaus
  • ½ eetlepel witte basterdsuiker

Bereiding:

Bereid 50 gram mihoen zoals aangegeven op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en roer er 2 eetlepels geroosterde sesamolie door. Snijd 100 gram shiitakes in plakjes en bak ze ± 3 minuten in 1 eetlepel archideolie. Schep over in een ruime kom en laat afkoelen. Snijd 4 bosuitjes, 1 rode paprika en ¼ komkommer julienne (in smalle reepjes). Meng de groenten met de shiitake, mihoen, 150 gram peen julienne (voorgesneden verkrijgbaar) en 125 gram taugé. Rasp 4 à 5 centimeter verse jonge gember en houd ¼ deel van de rasp achter voor de dipsaus. Meng de rest door de groenten en breng ze op smaak met 1 eetlepel sojasaus.

Pluk de blaadjes van ½ bosje koriander. Week 8 à 10 rijstvellen à 22 centimeter vlak voor het oprollen een voor een kort (10-30 seconden) in een kom met handwarm water. Ze moeten zacht zijn, maar niet té. Pak een rijstvel, leg er wat koriander op en een handje van de vulling, net onder het midden van het vel. Vouw de zijkanten naar binnen over de vulling en rol de vellen van onder naar boven strak op. Snijd voor de dipsaus ½ rode peper fijn. Pers 1 limoen uit en roer het sap met de peper, 2 eetlepels vissaus, de achtergehouden gemberrasp en ½ eetlepel witte basterdsuiker tot een frisse, pittige zoetzure dip.

Eet smakelijk!


Meer recepten lezen?

Probeer dit Ayurvedische recept voor biryani-rijst met groene asperges en radijs.

Volgend artikel
Helende recepten: voed je lichaam en ziel
Helende recepten: voed je lichaam en ziel