Meer

 • Verlangen naar het oude India

  15/07/2016
  Verlangen naar het oude India

  India, het land van onverwachte gebeurtenissen, verrassende wendingen en tegenstellingen. Onvergetelijk voor reizigers, maar hoe wordt het land beleefd door iemand die er geboren is? Subash Taneja neemt ons mee naar Rajasthan. Door zijn ogen kijken we met weemoed naar het India van zijn jeugd.

 • Drie beren op de weg

  14/07/2016
  Drie beren op de weg

  Het leven gooit je soms plots een andere kant op zodat je even niet weet waar je het zoeken moet. Maar daar is Dot, je reddingsboei in tijden van woelige wateren. Deze week geeft ze advies aan Klaar Met Doen Wat Anderen Willen.

 • Van deze wandelmeditatie word je vrolijk

  13/07/2016
  Van deze wandelmeditatie word je vrolijk

  Wandelmeditatie betekent letterlijk het beoefenen van meditatie tijdens het lopen. Volgens Thich Nhat Hanh is lopen als een vrij persoon (vrij van het verleden, toekomst en emoties) een manier van genezen die leidt tot een overvloed aan vreugde en kracht.

 • Onderweg voelt alles intenser

  13/07/2016
  Onderweg voelt alles intenser

  Hij wilde naar het oosten fietsen, verder reikte zijn plan niet. In een jaar tijd reisde designer Martijn Doolaard (1983) via Iran en India en Singapore en legde zijn reis vast op camera.

 • Dit zijn de drie dingen die creatieve mensen anders doen dan anderen

  11/07/2016
  Dit zijn de drie dingen die creatieve mensen anders doen dan anderen

  Hoe verzinnen creatieve mensen geweldige ideeën? Psycholoog Adam Grant bestudeert 'originals': non-conformisten die niet alleen nieuwe ideeën hebben, maar die er ook iets mee dóen.

 • 10 x baking soda als wondermiddel

  10/07/2016
  10 x baking soda als wondermiddel

  Baking soda, ook wel bekend als natriumbicarbonaat of zuiveringszout, is multifunctioneel. Het is niet alleen te gebruiken als rijsmiddel bij het bakken, maar ook als tandpasta, deodorant en allesreiniger. Tien keer dit natuurlijke wondermiddeltje in de spotlights.

 • Een pleidooi voor echt koken

  08/07/2016
  Een pleidooi voor echt koken

  Hoe meer we het groeien van gewassen en het klaarmaken van voeding uitbesteden, hoe verder we van de voedselketen af komen te staan. De Netflix-serie Cooked probeert onze relatie met de voedselketen te versterken.

 • Normaal bestaat niet

  07/07/2016
  Normaal bestaat niet

  Het leven gooit je soms plots een andere kant op zodat je even niet weet waar je het zoeken moet. Maar daar is Dot, je reddingsboei in tijden van woelige wateren. Deze week geeft ze advies aan Over-Zelfbewust.

 • Keuringsdienst van Woorden: ‘I rest in the kingdom of the soul of my being’

  05/07/2016
  Keuringsdienst van Woorden: ‘I rest in the kingdom of the soul of my being’

  Ze klinken zo mooi en verlicht, die spirituele oneliners. Maar wat zeggen we eigenlijk? En is het waar? Susan Smit toetst, keurt, wikt en weegt de woorden: ‘I rest in the kingdom of the soul of my being’.

 • Lijst met eerlijke kledingmerken

  04/07/2016
  Lijst met eerlijke kledingmerken

  Het is een fijn idee dat de kleding die je koopt, onder goede omstandigheden wordt gemaakt. Maar hoe kom je daar achter?