Meer

 • Gelukkiger worden in vier stappen

  30/01/2016
  Gelukkiger worden in vier stappen

  Kun je jezelf oefenen in gelukkiger worden? Absoluut, zegt neuropsycholoog Rick Hanson. En wel in vijf minuten per dag, volgens de vierstappenmethode die hij bedacht.

 • Lieve Dot: advies aan Mooi-Weer-Verslaafde

  28/01/2016
  Lieve Dot: advies aan Mooi-Weer-Verslaafde

  Het leven gooit je soms plots een andere kant op zodat je even niet weet waar je het zoeken moet. Maar daar is Dot, je reddingsboei in tijden van woelige wateren. Deze week geeft ze advies aan Mooi-Weer-Verslaafde.

 • Don't hurry, be happy: de grote slowchallenge

  26/01/2016
  Don't hurry, be happy: de grote slowchallenge

  Op een slakkentempo naar huis fietsen terwijl je de wind met je haar laat spelen, lekker lang doen over je maaltijd, of een omweg nemen op weg naar de groentewinkel. Met de #slowchallenge dagen we je uit om veertig dagen lang elke dag twee keer zoveel tijd aan iets te besteden dan je gewend bent.

 • Inez van Oord wint beste Spirituele boek van 2016

  25/01/2016
  Inez van Oord wint beste Spirituele boek van 2016

  Nadat ze afscheid nam van Happinez in 2008, was het tijdlang stil rond bladenmaker Inez van Oord. Haar boek 'Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?', is een uitnodiging tot het onderzoeken van je eigen leven. Zondagavond werd bekend gemaakt dat haar boek is bekroond tot het Beste Spirituele Boek van 2016.

 • Landen in je lichaam

  23/01/2016
  Landen in je lichaam

  We zijn allemaal astronauten op de planeet aarde, maar hoe moeten we met onze ruimtepakken – ofwel lichamen – omgaan? Lisette Thooft heeft jarenlang in haar hoofd geleefd, afgesloten van haar gevoel. Maar ze heeft de weg naar haar lichaam opnieuw gevonden. Hoe? Dat vertelt ze in deze TED-talk.

 • Lieve Dot: advies aan een Kloppend hart

  21/01/2016
  Lieve Dot: advies aan een Kloppend hart

  Het leven gooit je soms plots een andere kant op zodat je even niet weet waar je het zoeken moet. Maar daar is Dot, je reddingsboei in tijden van woelige wateren. Deze week geeft ze advies aan een Kloppend hart.

 • Winter wonderland

  19/01/2016
  Winter wonderland

  Nog voordat je de gordijnen opendoet, voel je het: sneeuw! Grauwheid maakt plaats voor pure zuiverheid, die je de frisse lucht dieper laat inademen. De met sneeuw bedekte wereld is magisch mooi. Als sneeuw toch eens wist wat ze met ons doet.

 • De kracht van rozenkwarts

  18/01/2016
  De kracht van rozenkwarts

  Rozenkwarts wordt in de kristallenleer de steen van liefde en vrede genoemd, die het hart zuivert en opent.

 • Zo word je een spirituele ontdekkingsreiziger

  17/01/2016
  Zo word je een spirituele ontdekkingsreiziger

  Er is nog een wereld te ontdekken, buiten je maar ook binnenin. Hoe word je een spirituele ontdekkingsreiziger? Openheid en verwondering, spel en stilte zijn sleutelwoorden.

 • De zoektocht naar een verborgen paradijs

  16/01/2016
  De zoektocht naar een verborgen paradijs

  Wie droomde er als kind niet van een glansrijke carrière als avonturier, die de meest spannende en wilde avonturen beleefde? Bij ontdekkingsreiziger, bioloog en fotograaf Arita Baaijens is het niet bij dromen gebleven: zij ging echt op reis.