Wat als je bang bent om opnieuw gekwetst te worden?

Fotografie Tekst: Geertje Couwenbergh
Wat als je bang bent om opnieuw gekwetst te worden? Wat als je bang bent om opnieuw gekwetst te worden? Wat als je bang bent om opnieuw gekwetst te worden?

Lieve Dot geeft advies: ‘Wandel je nieuwe liefde in mét je oude angst onder je arm geklemd.’

 

Het is niet de taak van een nieuwe man om jou niet te kwetsen. Het is jouw taak om jezelf genoeg te vertrouwen dat je dit aankunt. Wandel je nieuwe liefde in mét je oude angst onder je arm geklemd en verwacht dat je het gaat projecteren op je lief. En blijf lopen. Op den duur zal je merken dat je zelf prima die angst kunt dragen.

Kun je nagaan hoeveel ruimte en vrijheid er overblijft om van hem te houden als hij ontslagen wordt van die opdracht! En hoeveel sterker jij je zult voelen.

Dit betekent trouwens niet dat ik je aanraad om een deurmat te worden in de Naam der Liefde. Neen. Beschouw het als twee niveaus: het absolute en het relatieve. Net zoals je op een absoluut niveau kunt zeggen dat we een onbeduidend stofje in het universum zijn, kun je op een relatief niveau zeggen dat we als stofje wel het centrum van ons universum zijn. Allebei zijn even waar. De kunst is om op beide niveaus actief te zijn.

In de liefde wordt dat al helemaal duidelijk. Zo kun je onvoorstelbaar van iemand houden (absoluut niveau) terwijl je hem een trap in zijn ballen geeft (relatief niveau). Alles in perfecte harmonie.

Volgend artikel
Zo vind je de balans tussen vasthouden en loslaten in je relatie
Zo vind je de balans tussen vasthouden en loslaten in je relatie