Newz

 • Leer de Latifa-meditatie

  Leer de Latifa-meditatie

  Happinez-lezers kunnen een bijzondere middag beleven met Michaël Derkse. Ervaar zelf het helende gebed van de soefi’s.

  Aanbieding voor lezers
 • Back to life: toekomst voor Syrische kinderen

  Back to life: toekomst voor Syrische kinderen

  Er zijn projecten die de wereld echt een beetje mooier maken. Elke Happinez lichten we er één uit waar we 10 procent van 
de webshop-opbrengst aan doneren. Dit keer is dat Back to Life, een project van TECS International voor Syrische kinderen.

  Goede doelen
 • Stichting Jalihal: toekomst voor 'onaanraakbare' vrouwen

  Stichting Jalihal: toekomst voor 'onaanraakbare' vrouwen

  Dit hele jaar schenken we 10% van het resultaat van de Happinez Webshop aan een project dat zich inzet voor een van de 8 millennium-doelen. Met Happinez 'Dichtbij' is dat Stichting Jalihal.

  Goede doelen
 • 5 x nee zeggen

  5 x nee zeggen

  Nee zeggen kan voor rust zorgen. Rust in je agenda, in je leven en dus in je hoofd. Het wordt vaak juist gewaardeerd dat je in staat bent om je eigen grenzen aan te geven. Wie nee zegt tegen iets, zegt namelijk ja tegen iets anders. Vijf tips die nee zeggen net iets makkelijker maken.

 • Normal Is Over

  Normal Is Over

  De wereld verandert. Dat is altijd al zo geweest, en het is een van de weinige dingen waarvan we met zekerheid kunnen vaststellen dat het altijd zo zal blijven. In de laatste eeuw is die verandering versneld, en dat heeft gevolgen voor onze aarde. De film Normal Is Over probeert deze veranderingen in kaart te brengen.

  Natuur
 • Van Nietzsche tot Plato

  Van Nietzsche tot Plato

  ‘Wij zijn niet de maan, maar de vinger die naar de maan wijst’, aldus Marije de Jong in een interview met dominee Herman Koetsveld en publicist Enis Odaci. Dit interview over God, geest en tijdgeest is nu, samen met zes andere gesprekken, gebundeld in het boek De zeven zuilen.

  Geloof
 • De geluksoma

  De geluksoma

  ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ vormt de afsluiting van bijna ieder sprookje. Maar hoe doe je dat in het echte leven? Patrick van Hees probeert in De geluksoma het geheim van gelukkig oud worden te ontrafelen. Dit doet hij aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, maar ook met hulp van zijn oma Eefje.

  Geluk
 • Denken in het donker

  Denken in het donker

  Wie ben je? Wat maakt jou jou? En ben je altijd jezelf? De gratis Guided Philosophy podcast ‘De Filosofische Darkroom’ laat je nadenken over het thema identiteit.

 • De levenslessen van wabi-sabi

  De levenslessen van wabi-sabi

  Niets is eeuwig. Niets is af. Niets is perfect. Zo zou 
je de kern van het Japanse begrip wabi-sabi kort kunnen omschrijven. In zijn puurste vorm leert het je iets over de schoonheid van imperfectie, maar het kan nog veel meer zijn dan dat. Wabi-sabi maakt het leven lichter.

  Inzicht
 • Omne finitum - alles is eindig

  Omne finitum - alles is eindig

  Wie stilstaat bij de dingen die voorbij gaan, kan met volle aandacht zijn bij wat er nu is. Deze gedichten en citaten nemen je mee naar het nu, om oprecht te genieten van het moment.

  Inzicht