De vingers - Happinez
Terug naar overzicht

De vingers

Categorie
Fotografie
Tekst Ellen Duim
De vingers

Aan de vingers van de hand is veel af te lezen. De duim is de heerser van de hand. Daaraan lees je af hoe het met wilskracht en doorzettingsvermogen staat. De wijsvinger staat voor de manifestatie naar buiten toe. Staat de pink af van de rest van de vingers, dan wijst dat op grote eigenzinnigheid.

Lees de vingers van je hand

Meet de breedte van de hand, op de hoogte van de hartlijn. De middelvinger moet idealiter even lang zijn als de hand breed is. Is hij korter, dan is hij ‘onderontwikkeld’. Is hij langer, dan is hij ‘overontwikkeld’. Een gemiddelde wijs- en ringvinger komen tot het midden van het bovenste kootje van de middelvinger. Een gemiddelde pink komt tot aan het bovenste kootje van de ringvinger en een gemiddelde duim tot aan het midden van het onderste kootje van de wijsvinger.

Duim

De duim is de heerser van de hand. Daaraan lees je af hoe het met wilskracht en doorzettingsvermogen staat. Bent u een geschikte leider of ontvangt u liever leiding? Als de duim kort is en dicht bij de hand staat, bent u voorzichtig en huiselijk ingesteld. Een lange krachtige duim wijst erop dat u uw autoriteit graag laat gelden.

Wijsvinger

De wijsvinger staat voor de manifestatie naar buiten toe. Expansie is hier het sleutelwoord.
Een lange wijsvinger geeft ambitie aan, een té lange vinger trots en prestige. Een korte of kromme wijsvinger wijst op gebrek aan zelfvertrouwen, angst om zelfstandig beslissingen te nemen en te hoge verwachtingen.

Middelvinger

De middelvinger geeft structuur in ons leven. Een té lange middelvinger wijst op eenzaamheid, zuinigheid, star zijn. Een korte op impulsiviteit en het ontlopen van verantwoordelijkheden. Leunt het topje van de middelvinger naar de ringvinger, dan hebt u de neiging belangrijke zaken voor u uit te schuiven. Briefjes maken en actie ondernemen is belangrijk!

Ringvinger

Bij de ringvinger draait het om creativiteit en vuurkracht, eigenwaarde en relaties.
Een korte ringvinger maakt verlegen, het vuur ontbreekt, moeite met het uiten van warmte en enthousiasme. Een lange ringvinger geeft veel vuur; groot enthousiasme en grote creativiteit.
Een extreem lange ringvinger zie je vaak bij mensen die beroepsmatig in de belangstelling staat, zoals acteurs, dansers en zangers. Een kromme ringvinger? Dan is er sprake van té hoge verwachtingen die tot teleurstelling kunnen leiden.

Pink

De pink tenslotte. Communicatie is hier het kernwoord. Kort maakt verlegen, de talenten worden moeilijk naar buiten gebracht. Lang geeft zelfvertrouwen, maakt geestig, snel in denken. Een kromme pink: u gaat een leugentje om bestwil niet uit de weg en heeft behoefte aan harmonie. Staat de pink af van de rest van de vingers, dan wijst dat op grote eigenzinnigheid.

Meest populair