Dit is wat de volle maan met je doet - Happinez
Terug naar overzicht

Dit is wat de volle maan met je doet

Categorie
Dit is wat de volle maan met je doet

De maan heeft veel invloed op hoe wij ons voelen, zeker als je van nature gevoelig bent en snel energieën oppikt. Dat kan soms lastig zijn, maar als je je bewust wordt van de energetische werking van de maan kun je daar juist ook de vruchten van plukken.

Vooral de volle maan kan ons erg beïnvloeden in denken en doen. Dat zou komen doordat onze chakra’s meer geopend zijn tijdens volle maan, waardoor energieën sterker binnen komen. Wat de reden ook is, feit blijft dat veel mensen merken dat hun stemming en gemoedstoestand samenhangt met de stand van de maan. Zeker als je sowieso al hooggevoelig bent, zijn die effecten merkbaar.

Voordelen: energiek en helder

De toegenomen energie tijdens volle maan kent natuurlijk ook vele voordelen. En als we ons bewust zijn van de invloed van de maan kunnen we daar juist heel erg van genieten. In tijden van volle maan kun je je extra sterk en krachtig voelen, kun je helder nadenken en voel je een sterke drang om nieuwe dingen te creëren. Elke volle maan kun je een beetje zien als een jaarwisseling, waarin de balans van afgelopen periode weer kan worden opgemaakt. Zo krijg je meer inzicht in waar je staat en kun je eventueel tussentijds bijsturen. O ja, heb je ineens zin in een grote schoonmaak? Ook dat kan het effect zijn van de volle maan.

Nadelen: onrustig en emotioneel

In de periode van volle maan barsten mensen doorgaans van de energie. Wie zich hier bewust van is, kan er slim mee omgaan. Maar als iemand geen weet heeft van de invloed van de maan, kan het ook verwarrend zijn. De nadelen van die toegenomen energie zijn: een slechte nachtrust, heftige dromen, onrust en slaapwandelen. Door die slechte nachtrust zijn we bovendien overdag prikkelbaar en emotioneel.

Zo vind je je kalmte terug tijdens de volle maan

Altijd een goed idee als je onrust voelt: even gaan zitten en het gevoel over je heen laten komen. Er niet tegen vechten, maar het gewoon aandachtig bekijken. Daarmee verdwijnt het misschien niet direct, maar je zult zien dat het zachter wordt. Bovendien kan de volle maan die jou zo onrustig maakt, je meditatie juist intenser maken: hij versterkt alles, dus ook je meditatie.

Het omgekeerde werkt ook: maak gebruik van de bak energie die de volle maan je geeft, en put jezelf flink uit. Een stevig eind fietsen, een rondje hardlopen, anderhalf uur bikkelen in de sportschool of een potje door de kamer dansen met je wildste moves: allemaal een goede manier om de energie kwijt te raken. Wat je ook doet, zorg in ieder geval dat je buiten komt: hoe meer je jezelf blootstelt aan daglicht, hoe beter je ’s avonds slaapt.

Dit vind je vast ook leuk