Dit is wat jouw handen over je karakter vertellen - Happinez
Terug naar overzicht

Dit is wat jouw handen over je karakter vertellen

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Dit is wat jouw handen over je karakter vertellen

Altijd stipt op tijd of juist niet? Kunstzinnig, perfectionistisch, atletisch? Handen vertellen je een hoop.Altijd stipt op tijd of juist niet? Kunstzinnig, perfectionistisch, atletisch? Handen vertellen een hoop zonder dat je uitgebreid naar de lijnen hoeft te kijken. De grootte van je hand, lengte van je vingers en kootjes en de structuur van je huid geven veel prijs over je karakter. Handig dus als je een date hebt of een sollicitatiegesprek: een blik op iemands handen kan je veel vertellen!

Stevige handdruk

Je kent het wel: iemand knijpt je hand fijn bij een zakelijke ontmoeting. Wat weet of denk je dan over die persoon? Afhankelijk van hoe je zelf bent, vind je diegene misschien zelfverzekerd of overheersend. Ira Nagel, handlezer en eigenaar van het Namasté Café in Den Haag: ‘Mensen met een ferme, droge handdruk zijn daadkrachtig en vaak ook dominant. Een slappe handdruk staat voor het tegenovergestelde: weinig zelfvertrouwen. Klamme handen geven iets prijs over de zenuwen en staan daarmee ook voor gevoeligheid.’

Huidstructuur van je handen

Ruwe huidstructuur: onstuimig, aanpakker

Normale huidstructuur: evenwichtig, bewust van gevoelens van anderen

Fijne huidstructuur: sensitief, gevoelig voor sfeer

Grote of kleine handen

Heeft iemand in verhouding grote of kleine handen? Mensen met grote handen zijn levensgenieters, veelzijdige types. Mensen met kleine handen zijn snelle denkers, vaak een tikkeltje ongeduldig. Ira: ‘In gesprek met iemand met kleine handen moet je snel to the point komen, anders ontstaat er onrust. Het zijn vaak proactieve mensen die de grote lijnen zien. Gesprekspartners met grote handen zijn rustiger. Als ze ook lange vingers hebben, zijn ze analytisch. Mensen met middelgrote handen zijn zowel intuïtief als verstandelijk en daarom goede bemiddelaars.’

Lengte van je vingers

Lange vingers: analytisch, oog voor detail

Korte vingers: helikopterview, handelingsgericht

Middellange vingers: combinatie van eigenschappen korte en lange vingers

Vingerkootjes

De lengte van de vingerkootjes vertelt je of iemand vooral emotioneel, rationeel of fysiek is ingesteld. Mensen met een bovenste kootje dat langer is dan het middelste en onderste zijn vaak emotioneel en vertrouwen op hun gevoel. Een lang middelste kootje zie je bij rationeel ingestelde mensen en een lang onderste kootje staat voor de behoefte aan fysieke uitdaging. ‘Een ingesnoerd onderste kootje staat voor niet goed geaard zijn’, legt Ira uit.

Bekijk je kootjes

Langste bovenste kootjes: inspirerend, spontaan, creatief

Langste middelste kootjes: verstandelijk, zet ideeën om in plannen

Langste onderste kootjes: goed geaard, doeners, fysieke uitdaging

Lengte vingers

‘Is je wijsvinger korter dan je ringvinger dan heb je een lange periode van onzekere gevoelens over jezelf gekend. Deze periode kan al over zijn, maar de vinger wordt niet meer langer’, verklaart Ira. Een middelvinger die bijna een kootje boven de buurvingers uitsteekt is er één van gestructureerde types die zich aan afspraken houden. Een korte pink (topje komt uit onder het bovenste kootje van de ringvinger) is van de laatbloeiers die na hun dertigste in een stroomversnelling raken. Een wijsvinger die langer is dan de ringvinger staat voor mensen die thuis dezelfde rol aannemen als op hun werk.

Welke vinger springt eruit?

Duim: doorzettingsvermogen, wilskracht

Wijsvinger: groei, ambitie, zelfbewustzijn, spiritualiteit

Middelvinger: verantwoordelijkheidsgevoel, structuur, ernst

Ringvinger: levenslust, energie, geluksgevoel

Pink: communicatie, zelfexpressie

Meer of minder flexibel

Kun jij je vingers makkelijk naar achteren bewegen? Dan geef je misschien te makkelijk mee. Je linkerhand staat voor je privéleven, de rechter voor je werk. Ira: ‘Het kan dus zijn dat je de vingers van je linkerhand makkelijker kunt buigen omdat je privé flexibeler bent dan zakelijk.’ Een duim die je ver naar achteren kunt buigen, betekent dat je snel van mening verandert door de invloed van anderen.

Bekijk je handlijnen

Weinig lijnen: kan goed bij zichzelf blijven, niet gevoelig voor de invloed van anderen

Veel lijnen: vol hoofd, stressgevoelig, gevoelig voor invloed van anderen

Heel fijne, dunne lijnen: hoogsensitief, extreem gevoelig

Meer weten over handlijnkunde?

Dit vind je vast ook leuk