Waarom je juist tijdens de Nieuwe Maan plannen moet maken voor 2018 - Happinez
Terug naar overzicht

Waarom je juist tijdens de Nieuwe Maan plannen moet maken voor 2018

Categorie
Fotografie
Tekst: Joanne Wienen
Waarom je juist tijdens de Nieuwe Maan plannen moet maken voor 2018

De Nieuwe Maan is al eeuwenlang een periode waarin mensen vooruitblikken naar de toekomst. De energie die in deze maanfase zou vrijkomen, zorgt voor een heldere kijk op wensen, verlangens en voornemens.

Begin januari (op dag twee om precies te zijn) is het volle maan. Een periode waarin veel mensen onrust ervaren, slapeloze nachten hebben en veel emoties overweldigend voelen zonder duidelijke reden. In zo’n periode wordt het door kenners afgeraden om belangrijke beslissingen te nemen. Niet de beste tijd om na te denken over wat je nu eigenlijk wil in het leven dus.

Een nieuw begin

Op maandag 18 december om 07:31 uur is het nieuwe maan – wat betekent dat de zon en maan tegelijkertijd opkomen en ondergaan. Tijdens deze eerste twee weken van de maancyclus ervaren veel mensen juist een energieboost. Al eeuwenlang wordt deze periode door astrologen gezien als de beste fase om aan iets nieuws te beginnen en toekomstige plannen uit te stippelen.

De kracht van de maan

De maan is één van de meest krachtige natuurverschijnselen ter wereld. Het biedt licht in de duisternis, zorgt voor het tij van oceanen en is al eeuwenlang een houvast voor de mens. Hard bewijs is er niet, maar niet voor niets werd al in de oudheid geschreven over de kracht van de maan. Veel mensen geloven dat de maanstand beïnvloedt hoe zij zich voelen. Niet ondenkbaar, wanneer je bedenkt dat de mens voor een groot deel uit water bestaat en de maan zelfs een machtige zee tot eb en vloed kan bewegen.

Vooruit kijken

De energie die een nieuwe maan met zich meebrengt, is ideaal om stil te staan bij je wensen en verlangens voor 2018. Van een nieuwe bank tot het vinden van je grote liefde, niets is gek. Noteer alles wat je te binnen schiet op papier. Neem hier echt even de tijd voor. Leg de lijst desnoods even weg en pak ‘m er later weer bij. Kies uiteindelijk drie tot vijf zaken waar je de sterkste emoties bij voelt.

Blijf stilstaan bij wat je hoopt en verlangt

Vaak is het zo dat goede voornemens en ambitieuze plannen ongeveer halverwege januari in de vergetelheid raken en daardoor ook hun kracht verliezen. Berg daarom jouw lijst zorgvuldig op en haal het bij elke Nieuwe Maan in 2018 weer even tevoorschijn. Zo sta je elke maand weer even stil bij wat je intenties voor het nieuwe jaar waren. Misschien is het toeval, misschien helpt het opschrijven van onze verlangens ons onbewust ons gedrag aan te passen, misschien bezit de Nieuwe Maan inderdaad een magische kracht die niet rationeel te bevatten is. Hoe het ook zij; tot verandering is iedereen in staat. Op naar een nieuw jaar!

Meest populair