Happinez is het mediamerk voor wie bezig is met authentiek geluk, persoonlijke groei en betekenisvol leven. Naast een succesvol magazine (bereik 435.000) is Happinez internationaal uitgever van diverse online trainingen, boeken, stationery, events en een online platform. Voor de versterking van ons commerciële team zijn we op zoek naar een

Online content marketeer (32 uur)

Een gemiddelde werkdag: Je start je dag met Google Analytics: welke content heeft goed en minder goed gescoord bij de Happinez bezoekers? Voor de lunch heb je een meeting met het webshop team over de campagnethema’s van komende weken. Aan jou de taak om na te denken over een wervende tekst die mensen overtuigd de producten uit de nieuwsbrief te bestellen. In de middag heb je een kort overleg met de accountmanager en leg je de laatste hand aan een branded content item voor op de online kanalen van Happinez. Je zet het live en gaat vervolgens aan de slag met een nieuwe landingspagina voor de online cursus Astrologie. Ondertussen ontdek je dat de nieuwsbrief bevestigingspagina nog niet in de look en feel van de rest van de website is opgemaakt. Je schrijft een wervende tekst en zorgt samen met de digital art director voor de juiste look&feel.

Jouw ervaring:

 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de digitale wereld.
 • Je hebt affiniteit met online marketing en e-commerce.
 • Je weet hoe je een verhaal en product in de juiste toon kunt verkopen aan onze doelgroep.
 • Je schrijft foutloos Nederlands en doet je eigen eindredactie.
 • Je kunt SEO proof schrijven en bestaande teksten verbeteren.
 • Je bent een doortastende content marketeer met goed overzicht, oog voor detail en ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit.
 • Je bent op de hoogte van de trends op het gebied van content marketing.
 • Je bent energiek en weet anderen mee te krijgen in je enthousiasme.

Wat ga je doen?

 • Je creëert overtuigende copy voor de verschillende marketingkanalen van Happinez met als doel het behalen van de opgestelde kpi’s voor de Happinez webshop, trainingen, events en abonnementen.
 • Je analyseert de resultaten en optimaliseert de content aan de hand hiervan.
 • Je zorgt voor relevante inhoud voor onze nieuwsbrieven en stuurt een aantal van deze zelf uit.
 • Je spreekt regelmatig met collega’s en bent daardoor op de hoogte van wat er speelt binnen Happinez, dit weet je als geen ander door te vertalen naar Happinez-waardige content.
 • Je denkt mee over treffende campagnes waarbij de Happinez persona’s centraal staan.
 • Je rapporteert aan de digitaal manager van Happinez en werkt nauw samen met de online marketeer en chef online

Wat bieden wij:

Je wordt onderdeel van het redactionele team van een van Nederlands succesvolste tijdschriftmerken, waarbij je bijdraagt aan al het moois dat Happinez maakt. We bieden je een ontzettend prettige en inspirerende werkplek waarin je vanuit jouw expertise meehelpt aan het realiseren van de ambities van Happinez en WPG Media. Het kernteam bestaat uit 25 fijne collega’s en de werksfeer is familiair en creatief. Je werkt de eerste periode deels vanuit huis, vanaf het najaar keren we terug naar de redactie en is er de mogelijkheid om een aantal uur per week vanuit huis te blijven werken. Arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Meer weten en solliciteren?

Als werkgever handhaaft WPG een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Mail je CV en motivatie naar naar hr@wpg.nl.

Nadere informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Tess Warmerdam, Brand Director Happinez.

Je kunt reageren tot 30 juli 2021.