Video's Archief - Happinez

In deze editie beantwoorden Mieke en Pieter een kijkersvraag. Hoe zit het met de media in zo’n bijzonder land als Bhutan? En bestaat er ook zoiets als Facebook?

Mieke is bijna jarig, haar man heeft als verrassing een motor geregeld om samen even zonder kids te ontspannen. Samen zoeken ze de luxe op in Bhutan.

Wordt Bhutan gerund door vrouwen? Deze week gaat Mieke in gesprek met Phuntshok Choden, die zelf carrière maakt als ambassadeur en met haar organisatie vrouwen versterkt.

Stoffige spulletjes, frummeltjes, papieren, en laatjes vol vergeten inhoud: hoe is het gesteld met minimalisme op jouw kantoor? Minimalisme-expert Hermance Hora Siccama geeft tips om je werkplek te ontdoen van spullen die je niet meer gebruikt of niet echt nodig hebt, zodat er meer ruimte en rust ontstaat voor creativiteit én productiviteit. In samenwerking met Dyson.

Meer lezen?
Heb je moeite met spullen weggooien? Lees dan 7 dingen die je herkent als je een ‘hoarder’ bent.

In een land als Bhutan is het ontzettend lastig om je vrienden uit te nodigen. Maar als het dan lukt, dan wil je de allermooiste plekken met ze delen. Daarom nemen Mieke en Pieter je in deze vlog mee op een adembenemende route van Paro naar Thimpu.

 

Hoe gezond is jouw woonkamer? Licht, geluid, en lucht bepalen het milieu voor in je huis en dat heeft weer invloed op hoe jij je voelt. Raymond geeft je drie tips om je kamers gezond te houden, en om zo het immuunsysteem van je huis een zetje te geven. In samenwerking met Dyson.

Slapen, we doen het elke dag. Inmiddels weten we hoe belangrijk slaap is, maar wist je ook dat de inrichting van je slaapkamer invloed heeft op jouw nachtrust? In deze video legt Feng Shui-expert Nina je haarfijn uit hoe je je slaapkamer kunt omtoveren tot een oase van rust.

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie waarin je leefomgeving je gevoel en je geluk kan beïnvloeden.

Misschien ken je wel een vriend(in) waar als je het huis binnenstapt zowel gelijk tot rust kwam. Grote kans dan jouw vriend(in) gebruik heeft gemaakt van deze oude filosofie. Na het zien van deze video kan jij ook je slaapkamer tot een plek maken waar je geheel kunt ontspannen. Wat uiteindelijk zal bijdragen aan een betere nachtrust.

Meer lezen?
5 tips samen voor een schone, frisse lucht in je huis én voor een positieve vibe.

In Bhutan kun je op erg jonge leeftijd monnik worden. Sommige jongens kiezen al op hun tiende voor dit bijzondere bestaan. Maar wat als het toch niet je roeping blijkt te zijn?

De Nederlandse Cai begint zijn eerste schooldag op een wel heel bijzondere plek: een Montessori-school in Bhutan – waar mediteren vaste prik is tijdens het ochtendritueel.