Video's Archief - Happinez

Mieke en Pieter’s avontuur in Bhutan komt bijna tot een einde. In deze allerlaatste vlog kijken ze terug op hun tijd in dit bijzondere land, en delen ze alle mooie (en minder mooie) ervaringen die Bhutan hen bracht.

We kennen Bhutan natuurlijk als het land van ‘het geluk’. Maar wist je dat Bhutan ook een compleet andere kant heeft? Deze week laten Mieke en Pieter zien wat er zich afspeelt onder de oppervlakte.

Mieke en Pieter bezoeken een traditioneel festival in Gasa, Bhutan, waar veel publiek uit afgelegen bergdorpjes op afkomt. Het is een feest om de authentieke klederdracht te zien.

In deze vlog zie je hoe Mieke en Pieter op retraite gaan, hoe ze daar tot rust komen én wat ze daar leren.

In deze editie beantwoorden Mieke en Pieter een kijkersvraag. Hoe zit het met de media in zo’n bijzonder land als Bhutan? En bestaat er ook zoiets als Facebook?

Mieke is bijna jarig, haar man heeft als verrassing een motor geregeld om samen even zonder kids te ontspannen. Samen zoeken ze de luxe op in Bhutan.

Wordt Bhutan gerund door vrouwen? Deze week gaat Mieke in gesprek met Phuntshok Choden, die zelf carrière maakt als ambassadeur en met haar organisatie vrouwen versterkt.

Stoffige spulletjes, frummeltjes, papieren, en laatjes vol vergeten inhoud: hoe is het gesteld met minimalisme op jouw kantoor? Minimalisme-expert Hermance Hora Siccama geeft tips om je werkplek te ontdoen van spullen die je niet meer gebruikt of niet echt nodig hebt, zodat er meer ruimte en rust ontstaat voor creativiteit én productiviteit. In samenwerking met Dyson.

Meer lezen?
Heb je moeite met spullen weggooien? Lees dan 7 dingen die je herkent als je een ‘hoarder’ bent.

In een land als Bhutan is het ontzettend lastig om je vrienden uit te nodigen. Maar als het dan lukt, dan wil je de allermooiste plekken met ze delen. Daarom nemen Mieke en Pieter je in deze vlog mee op een adembenemende route van Paro naar Thimpu.