Marjolein Dubbers is food- en lifestyle coach en auteur van het boek ‘Het Energieke vrouwen voedingskompas’. In deze Words of Wisdom vertelt zij over de kracht van de juiste voeding, hoe je goed voor je hormonen kunt zorgen en hoe je als vrouw vreugde en energie kunt halen uit de overgang.

Want wist je dat je je op je vijftigste of zestigste krachtiger kunt voelen dan ooit? Marjolein: “Een vrouw die een balans kan vinden in het samenleven met haar hormonen, begint na haar vijftigste vaak nog een nieuwe studie of trekt de wereld in.” Leer er alles over in onderstaande video.

Meer zien van Words of Wisdom?

‘Er is ontzettend veel moed voor nodig om van jezelf te houden. Om je niet zo druk te maken over de buitenkant en over wat de wereld er mogelijk van vindt,’ vindt selflove-blogger Mayra Louise.

Het plus-size model weet daar alles van en zegt dankbaar te zijn voor de struggle die ze heeft moeten doorstaan. Ze vertelt dat er een bepalend moment is geweest waarop ze ervoor heeft gekozen om van zichzelf te gaan houden. Welk moment dat was en meer over haar reis naar zelfliefde, deelt Mayra in deze nieuwe aflevering van Words of Wisdom.

Meer Words of Wisdom?

Volgens relatie-expert Jan Geurtz duren relaties minder lang als je je best doet om ze voor altijd te laten duren. Het gaat om de mindset volgens Geurtz. ‘Je kunt beter denken; wat een wonder dat ik je ontmoet, ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren.’

Een mens heeft volgens Geurtz net zoveel samenzijn als alleen zijn nodig. In deze Words of Wisdom vertelt Jan over liefde, loslaten en spirituele relaties.

Meer kijken?

Hannah Cuppen schreef met ‘Liefdesbang’ een bestseller over liefdesrelaties. Het liefdesbang zijn is een dynamiek tussen verlatingsangst en bindingsangst.

In deze Words of Wisdom praat Hannah met ons over het toelaten van liefde in je leven. ‘De basis is van jezelf houden en als je dan nog ‘iets mist’, kun je liefde toelaten.’ Dit toelaten en liefhebben is voor Hannah vergelijkbaar als een dans. In een dans moet je samenwerken om je over de dansvloer te bewegen. Dat geldt ook voor de liefde.

Meer kijken?

‘Negatieve emoties en gevoelens zijn onderdeel van ons innerlijke kompas, daarmee navigeren we het leven’.

In deze Words of Wisdom vertelt Eveline, Happinez hoofdredacteur en schrijfster van ‘Het handboek voor mindere dagen’, openhartig over onderwerpen als relativeren, troost en de wegen naar een lichter leven.

Bekijk ook:

Haal jij jezelf vaak naar beneden? Andrea Owen weet maar al te goed hoe dit voelt. Na jaren van zelfdestructie leerde ze eindelijk om lief voor zichzelf te zijn. In Words of Wisdom deelt Andrea Owen manieren om schadelijke gewoonten en negatieve patronen te doorbreken.

Andrea werd zelf jarenlang geplaagd door haar innerlijke criticus. Totdat ze besloot om de regie van haar eigen leven in handen te nemen. Zo overwon ze langzaam haar angsten en leerde ze omgaan met haar perfectionisme. Want, zo zegt ze zelf: het leven is zoveel fijner zonder stomme gewoonten.

Bekijk ook:

Laat je inspireren door de goedlachse Indiase goeroe Swami Jyothirmayah. Zijn swami-naam, die hij twaalf jaar geleden kreeg van zijn leermeester Sri Sri Ravi Shankar, betekent ‘vol van licht’ en zijn belangrijkste mantra? ‘Life is joy!’ Vier het leven, adem diep en lach.

In deze Words of Wisdom talk vertelt de spiritueel leraar onder meer dat er geen leven bestaat zonder narigheid. Pijn is onvermijdelijk volgens de opgewekte Swami. Het is alleen beter om niet in het verleden te blijven hangen en om de vreugde op te zoeken. ‘Lijden is een optie, je kunt het altijd aan.’

Bekijk ook:

Hoe maak je gebruik van de kracht van de maan en haar fasen? Yasmin Boland legt het uit in haar Words of Wisdom. 

Moonology noemt Yasmin Boland het: de studie naar de astrologie van de maan. Het zonlicht toont ons de acht verschillende maanfases, die ieder een eigen energie hebben. Wanneer je hiermee samenwerkt kun je een spirituele ervaring opdoen en werkelijk in je kracht komen te staan, zeker als vrouw.

Leer samenwerken met de maan

In onze Instagram-training Leef met de maan deelt Yasmin Boland in 9 talks hoe je jouw leven kunt afstemmen op de maanfasen. Wil jij dit ook? Je prof