Alsjeblieft, dit is jouw gratis proefles ‘Astrologie en je geboortehoroscoop’

Leer jezelf op een andere manier kennen

Over de training

In deze proefles (onderdeel van de training ‘Astrologie en je geboortehoroscoop‘) leer je de meest interessante horoscoop kennen: de geboortehoroscoop, een blauwdruk van je persoonlijkheid. Ook ga je op een eenvoudige manier (via de website van Happinez) je eigen horoscoop berekenen.

We nemen je in deze proefles mee in een deel van Les 2, ‘Geboortehoroscoop’

Wat is een horoscoop?

Een horoscoop is een symbolische weergave (een tekening) van de sterrenhemel voor een bepaald moment in de tijd (liefst tot op de minuut nauwkeurig) en voor een bepaalde plaats op aarde (op enkele kilometers nauwkeurig).

De geboortehoroscoop

Een geboortehoroscoop wordt gemaakt voor de plaats en het moment van iemands geboorte. Bijvoorbeeld Lotte, geboren om 12:21 op 3 december 1981 te Bussum, Nederland. Je geboorte is een speciaal moment in de astrologie. Want, al vanaf het moment dat je voor het eerst ademhaalt draag je de sleutel voor de rest van je leven. Het is als het ware de blauwdruk voor wat zich nog kan gaan ontwikkelen.

Je zou ook kunnen zeggen: we kijken naar het moment dat iemand verwekt is. Dat wordt wel wat lastig want voor de meeste mensen is dat moment niet nauwkeurig bekend. Maar het is zeker interessant om eens te bestuderen als je over die gegevens beschikt, misschien van je eigen kind.

De blauwdruk

Als in een horoscoop te zien is dat Mars een belangrijke en krachtige plek inneemt, dan betekent dat in principe dat iemand impulsieve trekjes heeft, ongeduldig is en veel energie heeft. Vanuit deze persoonlijkheidstrekken ontvouwt zich een karakterschets. Dat is de interpretatie die je er als astroloog aan geeft. 

Het zou kunnen betekenen dat iemand een geweldige ondernemer is omdat hij flinke risico’s durft te nemen. Het kan ook zijn dat iemand te maken krijgt met behoorlijk wat tegenslag omdat diegene snel beslissingen neemt, in plaats van even ademhaalt en rustig nadenkt. Dat wijst op een leven waarin veel gebeurt en waarin iemand veel ervaring opdoet.

Welke kant het opgaat, houdt ook verband met wat de andere planeten in iemands horoscoop doen en met het stukje van iemands persoonlijkheid, dat niet gevangen wordt door de astrologie: iemands vrije wil.

Tekens of sterrenbeelden

Laten we eens naar zo’n tekening kijken. Allereerst zie je een grote cirkel, met daarin een kleinere cirkel. De buitenrand is opgedeeld in twaalf gelijke stukken die symbool staan voor de sterrenbeelden.

De jaar-, week- of maandvoorspellingen die bijvoorbeeld in de tijdschriften staan, vertellen iets over jouw sterrenbeeld. Dat is het teken van de dierenriem waarin de zon stond op het moment dat je werd geboren. Omdat de zon geen planeet is, maar een ster, wordt het ook wel je sterrenbeeld of zonneteken genoemd.

Er zijn twaalf tekens (Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen). Je bent een Vissen als je bent geboren tussen 20 februari en 20 maart. Op dat moment staat de zon in het teken Vissen van de dierenriem.

Planeten

Langs de binnenste cirkel van een horoscoop zie je symbolen. Bijvoorbeeld een kleine cirkel met een puntje erin (Zon) of het symbool voor ‘man’ (Mars). Die symbolen staan voor de planeten en geven hun positie aan binnen de dierenriem, binnen een sterrenbeeld.

Naast de zon, werkt astrologie met de maan en de planeten Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto en Chiron. Daarom heb je naast een zonneteken en maanteken ook een mercuriusteken, een venusteken, een marsteken, een jupiterteken et cetera. 

De Zon, Maan en de planeten in de geboortehoroscoop vertegenwoordigen stukjes van jezelf, van je persoonlijkheid. Iedereen heeft de energie van al die planeten in zich.

Gevoelige punten

Het sterrenbeeld waarin planeten staan geeft ze een bepaald sausje, een kleur, een stemming. Planeten kunnen in een teken bijvoorbeeld sterk staan of juist zwak. De planeet Mars heeft bijvoorbeeld in het teken Kreeft een heel andere energie dan in het teken Ram. In het eerste geval is Mars introverter, ingehoudener. In het tweede veel meer ‘zichzelf’, assertiever, extroverter.

Dat neem je mee in de interpretatie die je aan het schrijven bent. Vaak zijn er een aantal planeten die het sterkst naar voren komen. Bij de één is dat Saturnus, bij de ander is dat Mars. Dat zijn dan de dominante planeten in jouw levensscenario.

De optelsom van de Zon, Maan en de planeten (en punten) is voor iedereen anders, dat maakt jouw geboortehoroscoop uniek, net als je vingerafdruk of je gezicht. Het laat zien wat jouw individuele kwaliteiten en uitdagingen zijn en het kan verklappen tot welke keuzes in het leven je neigt. 

Bereken jouw geboortehoroscoop

Het berekenen van een horoscoop gebeurde vroeger met de hand. Astrologen gebruikten uitvoerige tabellen die de planeetstanden bevatten voor honderd of meer jaar. Ook wisten ze hoe ze moesten werken met de geboortetijd en plaats om tot de berekening van de huizen te komen.

Tegenwoordig hebben we daar computers voor. Daarmee is een belangrijke barrière verdwenen om zelf aan de slag te gaan met astrologie. Je kunt nu meteen een horoscooptekening laten maken en doorstarten met de interpretatie van de horoscoop.

Maak via onze tool je eigen geboortehoroscoop

Op basis van jouw geboortedag, -plaats en -tijd berekent deze tool jouw geboortehoroscoop.

Schrijf op wat je opvalt aan je geboortehoroscoop. Staan de planeten overal verspreid of met zijn allen op een kluitje? Staan er veel planeten in bepaalde tekens? En staan ze vooral bovenin de horoscoop of vooral onderin? Vooral links of vooral rechts?


Ga naar de tool

Extra: download spiekbriefjes

Schrik niet als het je af en toe even duizelt door alle termen en symbolen. We hebben een aantal tools ontwikkeld om je te helpen, en oefening baart kunst. Zo hebben we spiekbriefjes gemaakt, die kun je alvast printen en erbij houden. 


Download spiekbriefje

Namasté,

Team Happinez

Meer weten over jouw geboortehoroscoop?

Dit was jouw proefles, met inzichten uit de training ‘Astrologie en je geboortehoroscoop’. In deze online training leer je (in 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok) jouw geboortehoroscoop te ontrafelen. Na deze training zul je heel wat wijzer zijn over jezelf, je relaties en krijg je helderheid over waarom bepaalde patronen in jouw leven steeds de kop opsteken

Ja, ik wil dit

Wat kun je verwachten?

– 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
– Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
– Verhelderende illustraties en animaties die astrologie toegankelijk maken
– Op je eigen tempo te volgen op computer, telefoon of tablet
Cadeau: Happinez notebook (gratis thuisbezorgd)


Ja, ik wil dit