Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Happinez Webshop

Bij Happinez geloven we dat houdbaar geluk in de kleine dingen zit. Dagelijks kun je bij ons terecht voor wijze inzichten, persoonlijke groei en zingeving.

Tegelijkertijd voelen wij ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid: voor wereldwijd geluk. Eerlijke handel, transparantie, duurzaamheid en kwaliteit zijn allemaal thema’s die hoog op de prioriteitenlijst staan bij het uitzoeken van producten voor de Happinez webshop.

De producten die je ziet in de Happinez webshop zijn zorgvuldig en met aandacht geselecteerd. Zo kies je met je aankoop nooit alleen voor het geluk van jezelf, maar ook voor dat van iedereen die betrokken is geweest bij het maken en vervoeren van jouw aankoop.

Deel met vrienden:

#1 Betrouwbaarheid

 

Happinez werkt samen met een select aantal betrouwbare leveranciers. 

Wanneer wij producten afnemen met bepaalde claims of keurmerken dan verifiëren wij dit altijd. Wij vinden het belangrijk om zicht te hebben op het productieproces, zodat de informatie die jij leest op de site kloppend is.  

#2 Eerlijke handel

Happinez kiest voor eerlijke handel. Dat wil zeggen, een eerlijke beloning voor iedereen die betrokken is bij het maken en vervoeren van het product. 

Vaak betekent dit ook dat wij als aanbieder mee investeren in de materiaalkosten, bij wijze van aanbetaling. Dat is één van de principes van fairtrade. Daarnaast waarborgen onze leveranciers ook veilige arbeidsomstandigheden, leefbare lonen en letten ze erop dat er in de hele keten van de productontwikkeling geen kinder- of gedwongen arbeid aan te pas komt. 

#3 Milieubewust en duurzaamheid

De verantwoordelijkheid voor een gezonde, groene planeet ligt bij iedereen. Die taak neemt Happinez heel serieus. 

Onze producten zijn zoveel mogelijk op een duurzame wijze geproduceerd, om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.
Zo is onze leverancier voor verpakkingen de initiatiefnemer van The Green Core — een organisatie die bomen plant ter vermindering van CO2 uitstoot, en het behoud van biodiversiteit.

Verder gebruiken we zoveel mogelijk gerecyclede materialen en houden wij innovaties op het gebied van duurzaamheid nauwlettend in de gaten, en streven altijd naar nieuwe manieren om milieubewust te ondernemen.

 

#4 Kwaliteit

Wij streven naar een hoge kwaliteit van al onze producten. 

Zo werken wij altijd samen met vertrouwde leveranciers die bekend staan om hun kwalitatief goede producten. Bij de introductie van een nieuw product in de webshop wordt de kwaliteit intern getoetst. Deze kwaliteit is natuurlijk ook essentieel met het oog op duurzaamheid: onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan.

#5 Klantcontact

Eerlijk ondernemen begint bij het maken van een product en eindigt pas zodra jij, de klant, tevreden bent.

Ondanks de hoge kwaliteit van de artikelen die wij in ons assortiment hebben, kan het voorkomen dat je een artikel ontvangt dat niet aan jouw eisen voldoet. In dat geval bieden wij je graag zo snel mogelijk een passende oplossing. Wanneer een artikel niet aan je wensen voldoet kun je dit binnen 100 kalenderdagen na ontvangst terugsturen.

#6 Geen twijfels, geen concessies

Voor alle producten in de webshop geldt: liever een beperkter aanbod, dan een dubieuze afkomst.

Twijfelen wij over de bron, de kwaliteit of de eerlijkheid van een product? Dan nemen we de producten niet af. Hier doen wij geen concessies in.

#7 Goede doelen

Een betere wereld begint bij jezelf, maar bouw je samen.

Wij vinden het dan ook belangrijk om ons geluk door te geven. Daarom gaat 10% van het resultaat van onze Happinez webshop naar een goed doel

In elke Happinez wordt uitgelicht welke liefdadigheidsorganisatie jij momenteel steunt met jouw aankoop. Je vindt naast elk product in de webshop een verwijzing naar het huidige goede doel, zo kun je altijd meer lezen over de missie van de organisatie.

 

 

 

 

Hoofdbeeld: fotografie door Ayla Maagdenberg 

Afbeelding 1: fotografie door Dana van Leeuwen en styling door Marita Janssen

Afbeelding: 2, 4, 7 en 8 fotografie door Ayla Maagdenberg

Afbeelding 6: fotografie door Jeroen van der Spek en styling door Cyn Ferdinandus