Astrologie

Astrologie is het bestuderen van de sterrenhemel. Lang geleden zijn woestijnvolken ermee begonnen. Omdat het overdag veel te warm was om te reizen, deden zij dit ’s nachts. Omdat zij niets dan zand om zich heen zagen, gebruikten ze de sterren als hun gidsen. Gaandeweg begonnen deze nomaden betekenis te geven aan de patronen die ze aan de sterrenhemel zagen. Van voorspoed tot ongeluk; de sterrenbeelden en de planeten gaven inzicht in wat deze mensen te wachten stond.

Veel mensen halen astrologie en astronomie (sterrenkunde) door elkaar. Tot de Middeleeuwen werden de twee studies gezien als één. De eerste beschrijvingen van de hemellichamen en sterrenbeelden was het werk van astrologen. Wetenschappers als Johannes Kepler (1571-1630) en Galileo Galilei (1564-1642) bedreven in die tijd ook astrologie. Vanaf de Verlichting in de 18e eeuw dreven astrologie en astronomie steeds meer uit elkaar. Sindsdien wordt enkel astronomie gezien als wetenschap. Astrologie kan beter opgevat worden als een stroming of levensfilosofie. Een wereldbeeld dat stelt dat wat er aan de hemel gebeurt, ook op aarde plaatsvindt.

Happinez horoscopen podcast

Beluister de Happinez horoscopen podcast via jouw favoriete podcastapp en ontdek iedere maand wat de sterren voor jou in petto hebben. Geschreven door huisastroloog Johanna Blok, voorgelezen door de Happinez redactie. 

Direct luisteren? Dat kan via:
Spotify
Apple Podcasts
Podimo

Vergeet je niet te abonneren zodat je geen horoscoop mist!

Je geboortehoroscoop ontcijferen

Je bent meer dan alleen je sterrenbeeld. Veel meer zelfs. Als dit nieuw voor je is, maak dan kennis met je geboortehoroscoop. Je geboortehoroscoop moet je zien als een soort screenshot van de hemel, gemaakt op het moment dat je werd geboren vanaf de plaats waarin je bent geboren. Dit screenshot vormt een blauwdruk van je persoonlijkheid. Hier lees je alles over de verschillende onderdelen van je geboortehoroscoop, waar deze voor staan en hoe je jouw eigen horoscoop kunt berekenen.  

Meer leren over je geboortehoroscoop?

Jouw geboortehoroscoop – de kaart van de sterren op het exacte moment van je geboorte – kun je zien als een kosmische blauwdruk van je persoonlijkheid. Wat zijn je valkuilen, je sterke punten en je drijfveren? In deze training leer je (in 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok) jouw geboortehoroscoop te ontrafelen. Na deze training zul je heel wat wijzer zijn over jezelf, je relaties en krijg je helderheid over waarom bepaalde patronen in jouw leven steeds de kop opsteken.

Alles over de maan

De maan kan eindeloos inspireren. Hier lees je alles wat je over de maan moet weten, van wat de verschillende maanstanden inhouden tot hoe je ontdekt wat je maanteken is. Ook lees je hier over rituelen die passen bij de verschillende maanstanden om zo het beste uit alle fases te halen.

Meer leren over de maan?

⁠Als je de kracht van de maan kent, dan kun je het in je voordeel gebruiken. Zo heeft elke maanfase een eigen, unieke kracht. Tijdens nieuwe maan staat de hemel wagenwijd open om al jouw wensen en dromen te ontvangen, en kun je rondom volle maan loslaten wat jou niet langer dient.⁠ In de online training ‘Leef met de maan’ leer je de kracht van de maan te benutten, zodat je haar energie als een wind in de rug kunt voelen.
Om je kennis te laten maken met de training krijg je tijdelijk een gratis proefles.