Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt

Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt

Als je je verdiept in astrologie, begin je met je geboortedatum. Deze heb je nodig om je sterrenbeeld te achterhalen. Toch zit dit ingewikkelder dan je misschien denkt.

Astrologie op geboortedatum

Het is namelijk het handigst om niet alleen je geboortedatum te gebruiken om je horoscoop te achterhalen, maar ook je geboortetijd. Dat zit zo: hoewel de sterrenbeelden (ongeveer) vaste periodes kennen, zijn deze niet ieder jaar exact hetzelfde. Dat komt omdat de periode die hoort bij bijvoorbeeld het sterrenbeeld Ram pas begint zodra de zon het sterrenbeeld Ram binnenkomt. Daarom heet je sterrenbeeld officieel het ‘zonneteken’, simpelweg omdat dit teken wordt bepaald door het sterrenbeeld (ook wel het teken genoemd) waarin de zon stond op het moment dat jij werd geboren.

Lees ook: dit is wat je zonneteken echt over je zegt

Het moment dat de zon het volgende sterrenbeeld binnengaat, gebeurt natuurlijk niet elk jaar op precies hetzelfde moment. Dit is vooral belangrijk om te controleren als je aan het begin of aan het einde van zo’n periode bent geboren. Weet je het helemaal niet of wil je het voor de zekerheid controleren? Dit zijn de data die, over het algemeen, horen bij de geboortetekens.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Sterrenbeelden data

Ram

21 maart tot 19 april

Stier

20 april tot 20 mei

Tweelingen

21 mei tot 20 juni

Kreeft

21 juni tot 22 juli

Leeuw

23 juli tot 22 augustus

Maagd

23 augustus tot 22 september

Weegschaal

23 september tot 22 oktober

Schorpioen

23 oktober tot 21 november

Boogschutter

22 november tot 21 december

Steenbok

22 december tot 19 januari

Waterman

20 januari tot 18 februari

Vissen

19 februari tot 20 maart

Welk sterrenbeeld hoort bij welke datum?

Ben je jarig op bijvoorbeeld 18 februari, dan zou je volgens dit lijstje een Waterman zijn. Echter, als je in 2023 op 18 februari na 23:35 geboren zou zijn, dan is je sterrenbeeld toch echt Vissen. De zon verliet het sterrenbeeld Waterman namelijk laat in de avond op 18 februari. Om 23:35 uur, om precies te zijn. Zou je om 23:40 uur geboren zijn op de achttiende, is je sterrenbeeld dus Vissen.

Het juiste sterrenbeeld achterhalen

Om je juiste sterrenbeeld te achterhalen, of dat van een ander, heb je dus je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats nodig. Deze informatie vul je in bij onze gratis tool om je horoscoop op te vragen. Vervolgens zie je precies – op basis van de juiste gegevens – wat jouw sterrenbeeld is.

Meer weten over astrologie?

Dit zijn de belangrijkste planeten en waar ze voor staan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Zonneteken: dit is wat het echt over je zegt
Zonneteken: dit is wat het echt over je zegt