Mercurius retrograde: dit moet je erover weten

Mercurius retrograde: dit moet je erover weten Mercurius retrograde: dit moet je erover weten Mercurius retrograde: dit moet je erover weten

Lijkt het alsof er ineens van alles misgaat? Dat is niet zo gek met Mercurius in retrograde. Dat zorgt er van 2 april 2024 tot en met 25 april 2024 voor dat alles waar planeet Mercurius invloed op heeft nét wat moeizamer gaat. Dit is waar je de komende periode mee te maken kunt krijgen.

Mercurius retrograde

Als een planeet retrograde loopt, lijkt het vanaf de aarde gezien alsof deze zich achteruit beweegt. Hetzelfde gebeurt met de invloed van deze planeet. Waar planeet Mercurius normaal zorgt voor soepele communicatie en verbindingen, is dit tijdens Mercurius retrograde dus niet het geval. Daarom ontstaan er in deze periode sneller miscommunicaties, kun je te maken krijgen met vertraging als je reisplannen hebt en ga zo maar door. Begeeft je auto, je computer of je telefoon het in deze periode? Ook dat is typische Mercurius retrograde-problematiek.

De invloed van Ram

Mercurius retrograde vindt dit keer plaats in het teken Ram. Als eerste teken van de dierenriem wordt Ram gezien als de firestarter, maar ook als een type met kinderlijke energie en het bijbehorende enthousiasme. De Ram is een echte aanpakker die, zodra hij een idee heeft, direct aan de slag wil. Zijn energie en enthousiasme motiveert anderen, waardoor ook zij in actie willen komen.

Dat is de fijne kant van de energie van Ram, maar er is ook een andere kant: Ram kan ongeduldig en impulsief zijn. Gedurende Mercurius retrograde kan dat ervoor zorgen dat je sneller uit je slof schiet als iets niet helemaal gaat zoals je had gehoopt. Je bent minder goed in staat om eerst goed na te gaan hoe erg het nu écht is, waardoor kleine dingen je snel boos kunnen maken.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Dat is onhandig, omdat Mercurius retrograde juist een periode is om even pas op de plaats te maken. Probeer na te denken voor je grote beslissingen neemt of heftige uitspraken doet. En heb je het toch even helemaal te pakken en ben je niet te genieten, denk dan aan beweging. Beweging werkt helend voor de Ram. Dit sterrenbeeld heeft zo veel energie en kracht dat het prettig kan zijn om jezelf even uit te putten in de sportschool (of daarbuiten). Je zult merken dat er geen betere manier is om je frustratie kwijt te raken dan sportief bezig te gaan.

Omgaan met Mercurius retrograde

Mercurius retrograde vindt drie tot vier keer per jaar plaats en duurt telkens drie weken. Heel zeldzaam is zo’n retrograde-periode niet, en de kans is groot dat je al heel wat Mercurius retrogrades hebt overleefd zonder dat je doorhad dat er ‘iets’ aan de hand was. Dat maakt dat je tijdens Mercurius retrograde je leven ook absoluut niet on hold hoeft te zetten.

Wat je wel kunt doen om de kans op narigheid deze periode te verkleinen én om er iets uit te halen voor jezelf, is rekening houden met de volgende dingen:

  • Stel het tekenen van belangrijke contracten of het maken van belangrijke keuzes even uit tot na Mercurius retrograde. Je zal niet de eerste zijn bij wie het lezen van de kleine lettertjes niet helemaal goed is gegaan tijdens Mercurius retrograde. Kun je een beslissing niet uitstellen? Lees contracten en andere documenten nóg vaker door dan je normaal zou doen. Laat eventueel een ander ook nog even voor je checken, zodat je zeker weten niets over het hoofd ziet.
  • Blijf flexibel. Plan wat extra tijd in om naar je werk te reizen en maak een back-up van belangrijke gegevens. Gaat er toch iets verloren? Vraag je dan af wat je ervan kunt leren. Was het misschien een cadeautje van Mercurius dat je opnieuw mag beginnen met een project?

Wat je kunt leren van Mercurius retrograde

Mercurius retrograde vraagt je om naar binnen te keren. Mogelijk komt een gebeurtenis of situatie uit je verleden weer opduiken, zodat je hier nu écht een punt achter kunt zetten. Krijg je te maken met andere problematiek? De kans is groot dat ook hier een les voor je ligt. Je kunt balen van de dingen die jou ‘overkomen’ tijdens Mercurius retrograde, maar beter is om de situatie te evalueren en ervan te leren. Daarvoor heb je tot 21 januari de tijd. En mocht je tot die tijd echt nog geen les opgevangen hebben, kan deze in de weken erna nog opduiken tijdens de schaduwperiode.

Weten wanneer Mercurius retrograde in 2024 plaatsvindt?

In dit overzicht vind je alle periodes.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Mercurius retrograde 2024: het complete overzicht
Mercurius retrograde 2024: het complete overzicht