Mercurius, de planeet van communicatie, heeft deze invloed op jou

Mercurius, de planeet van communicatie, heeft deze invloed op jou Mercurius, de planeet van communicatie, heeft deze invloed op jou Mercurius, de planeet van communicatie, heeft deze invloed op jou

Mercurius heeft, net als de maan, invloed op ons dagelijks leven. Wat voor invloed dat is, is alleen iets minder bekend in het geval van Mercurius. Zo slapen veel mensen minder goed bij volle maan en hebben velen behoefte om alleen te zijn bij donkere maan. Maar volgens de astrologie beïnvloeden de andere planeten ons ook behoorlijk. Dit is wat je moet weten over de invloed van Mercurius, de planeet van communicatie. 

Denk eens terug aan een moment waarop je ontzettend nieuwsgierig was, waarop je vol aandacht luisterde naar een verhaal van een leraar op school, omdat hij iets vertelde dat je graag wilde weten. Weet je nog hoe gretig je vragen stelde? Hoe je waarheden in twijfel trok en je best deed om te laten zien wat je wist? Als je studeert of een zakelijk gesprek aangaat, speel je jouw Mercurius-rol. Mercurius is de planeet van studenten, journalisten, leraren, schrijvers en mensen die iets doen met taal of communicatie. Door Mercurius wordt alles in twijfel getrokken. Mercurius is een grappenmaker die de dingen relativeert. Hij wordt niet zo snel emotioneel. Hij kan altijd beschikken over de juiste woorden. In discussies wint iemand met een sterke Mercurius-invloed al snel. Hij laat zich niet voor één gat vangen en kan eindeloos en met veel humor argumenten in de strijd gooien.

Kenmerken van Mercurius

  • Mythologie: God van de handel
  • Energie: nieuwsgierigheid
  • Planeet van: studenten, journalisten, leraren, schrijvers en mensen die iets doen met taal of communicatie
  • Kracht: mensen adviseren en helpen, mensen met elkaar in contact brengen
  • Verwante sterrenbeelden: Tweelingen en Maagd
  • Kleur: geel
  • Element: lucht

Emotie versus ratio

Mercurius is ook een mooiprater die lastige situaties gladstrijkt. Daarom kun je, als je sterk op je Mercurius-energie leunt, het verwijt krijgen dat je oppervlakkig bent. Simpelweg omdat de ander wel je woorden hoort, maar geen contact kan krijgen met het gevoel erachter. De woorden zijn het resultaat van een rationeel proces. Dat is de kracht maar ook de hang-up van de Mercurius-energie.


Mercuriale kwaliteit

In de mythologie was Mercurius de boodschapper van de goden. Die Mercuriale kwaliteit wordt in de moderne astrologie weleens vergeten. Communiceren doe je namelijk niet alleen met mensen, dat doe je ook met het hogere, het goddelijke. Als je je Mercuriale energie op een positieve en dienstbare manier inzet, kun je mensen adviseren en helpen, simpelweg omdat je zonder oordeel of betrokkenheid naar hun situatie kunt kijken. Je kunt ze dan een boodschap geven waarmee ze verder kunnen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Verbinden

Een andere positieve kracht is dat deze planeet ‘altijd wel iemand kent die’. De Mercurius-energie stroomt op zijn mooist als hij mensen met elkaar in contact kan brengen, kan verbinden. Op een kruispunt kort de levens van anderen aanraken, ze aan elkaar voorstellen en dan zelf onzichtbaar verdwijnen. Dat levert situaties op waarin levens een andere wending krijgen, omdat ze werden voorgesteld aan een vriend van een kennis.

Beeld Mercurius: fotografie door Hein Gijsbers, styling door Cyn Ferdinandus

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over astrologie?

Doe hier de test om erachter te komen welke planeet jouw gids is.

Volgend artikel
Neptunus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten
Neptunus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten