Online training Mindful Leven Online training Mindful Leven
Bekijk een voorproefje
Leer ontspannen in het nu

Online training Mindful Leven

Wil je meer plezier en ontspanning halen uit het alledaagse? En leren hoe je met volle aandacht in het moment bent? In deze online training gaan we met mindfulness expert Johan Noorloos terug naar de oosterse bron van mindfulness en leer je in 8 weken hoe je innerlijke rust kunt ervaren. Elke les duurt ongeveer een half uur om tot je te nemen, daarna breng je de les in de praktijk met fijne oefeningen. Je krijgt meer inzicht in je gedachten, gevoelens en ingesleten patronen en leert baas te worden over je gedachten, zodat je met een helder hoofd keuzes kan maken.

Training Mindful Leven

 • Happinez wijsheidsboekje
 • 8 weken, interactieve lessen
 • Gemakkelijk te volgen op mobiel, tablet en computer
 • Meer dan 250 trainees gingen je voor
Online training Mindful Leven
Bekijk een voorproefje
Online training Mindful Leven
Eénmalig
69,95
Start vandaag Online training
 • Happinez wijsheidsboekje
 • 8 weken, interactieve lessen
 • Gemakkelijk te volgen op mobiel, tablet en computer
 • Meer dan 250 trainees gingen je voor
Voor een lichter en opgeruimder leven

Waarom deze training?

Mindfulness is een gelukkig huwelijk tussen oosterse wijsheid en westerse inzichten en wie het beheerst kan voluit leven. Het staat voor je bewust zijn van het huidige moment, zonder erover te oordelen. Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft mindful leven ook een positieve invloed op je gezondheid, geluk én op je relatie met jezelf en anderen. Je bent bijvoorbeeld beter in staat om negatieve emoties te accepteren, hebt meer controle over je handelen en bent je bewust van je eigen gevoelens en gedachten. Mindfulness kan je op weg helpen naar een opgeruimder en lichter leven.

Waarom deze training?
Reviews

Hoe hebben anderen deze training ervaren?

@sofiegerimont
"Het is een super training, duidelijk uitgelegd, na de eerste wil je onmiddellijk al met de tweede les starten, ik probeer zo vaak als mogelijk de oefeningen toe te passen, zo blij dat ik eindelijk begonnen ben."
Mindfulness expert in deze training

Over Johan Noorloos

Johan Noorloos is yogaleraar en oprichter van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, waar yoga en meditatie op integere en professionele wijze wordt beoefend. Daarnaast houdt Johan van schrijven en heeft hij diverse titels op zijn naam staan, waaronder Het Inzicht – In vijf stappen naar je mooiste levenVanuit stilte naar succes en Het Nieuwe Yogaboek. Regelmatig deelt hij ook zijn ervaringen en gedachten via live video’s, columns en blogs. In deze training neemt hij je mee terug naar de oosterse bron om meer innerlijke rust te ervaren.

Over Johan Noorloos
Over de online training

Wat kun je verwachten?

 • 8 rijke lessen op een persoonlijk en veilig trainingsplatform
 • Introductie in mindfulness gebaseerd op de oosterse oorsprong
 • Veel praktische schrijf-, kijk-, meditatie- en luisteroefeningen
 • Video’s uit de eerder verschenen training Mindfulness
 • Passages uit de Bhagavad Gita voorgedragen door mindfulness expert Johan Noorloos
Gratis thuisbezorgd

Cadeau bij deze training: Happinez Wijsheidsboekje (t.w.v. 9,95)

Dit exclusieve Happinez Wijsheidsboekje t.w.v. 9,95 krijg je cadeau bij deze training. In dit boekje vind je fijne inzichten om aanwezig te zijn in het nu. Bestel je deze training, dan krijg je dit cadeau binnen 5 werkdagen gratis thuisgestuurd.

Cadeau bij deze training: Happinez Wijsheidsboekje (t.w.v. 9,95)

Deze training is echt iets voor jou als:

 • Je meer in het hier en nu wil leven
 • Je meer innerlijke rust wilt ervaren
 • Je wilt leren om je emoties te reguleren
 • Je de baas wil worden over je gedachten, gevoelens en ingesleten patronen
 • Je meer verbinding wil ervaren met jezelf en anderen
Inhoud training

Wat leer je in deze training?

8 lessen -
Dynamische lessen, te volgen in je eigen tempo
1. Aandachtig leven maakt gelukkig

In dit eerste hoofdstuk vertellen we je wat mindfulness precies wel en niet is en we vertellen je hoe mindfulness ontstaan is. Ook kom je erachter wat mindfulness je brengt. Aan het einde van dit hoofdstuk begin je al met de eerste oefeningen.

We gaan het hebben over oordelen. Ook zul je handvaten krijgen om jezelf steeds weer te begeleiden naar het huidige moment.

We gaan dieper in op wat mindfulness voor je kan betekenen. Daarnaast maak je kennis met de vijf Boeddhistische aandachtsoefeningen die je helpen op je eigen pad te blijven en angst voor de toekomst los te laten.

In dit hoofdstuk gaan we in op de onbewuste ogenblikken. De momenten waarop je handelt op de automatische piloot. Ook gaan we oefenen met mindful eten.

We gaan dieper in op het rafelrandje van het leven. Ook als het leven je niet geeft wat je graag had gehoopt kan mindfulness je helpen. Het leert je verbinding te leggen met anderen.

Door onze verbondenheid zijn wij allen een, maar het is ook belangrijk om alleen heel te kunnen zijn. Daar gaan we dit hoofdstuk verder op in.

Dit hoofdstuk draait om de verbinding met de aarde. De planeet die ons elke dag draagt, ons van daglicht, zuurstof en water voorziet zodat we kunnen groeien en bloeien. Kortom: ons thuis. Ook gaan we in op metta-liefde.

De acht weken van deze training zijn voorbij. Daarom nemen we in vogelvlucht nog even met je door waar je de afgelopen weken mee bezig bent geweest.

Toon alle lessen
Verberg lessen
Met aandacht in het nu zijn

Na deze training

‘Had ik dit maar jaren eerdere ervaren!’ Dat zeggen de mensen die zich in mindfulness hebben bekwaamd. Eckhart Tolle noemde het in een van zijn lezingen zelfs ‘het geheim van het leven.’ En wie weet, ervaar jij dit ook wel zo na deze training. In ieder geval weet je nu wat de tools zijn om meer te kunnen genieten van wat er hier en nu is. Je bent je bewust geworden van het huidige moment, zonder erover te oordelen, en hebt geleerd emoties beter te reguleren. Je accepteert angst of woede omdat je weet dat die gevoelens weer voorbij zullen gaan. Dat zorgt ervoor dat je je minder drukt maakt over wat je gedachten je vertellen, waardoor je ze makkelijker kan loslaten. Het resultaat? Innerlijke rust.

Na deze training

Over de training

“Ik ben heel trots op onze Happinez-training Mindful Leven: deze training biedt alle inzichten en inspiratie om je leven te verrijken met deze skills for life. Je leert over de oorsprong, de rijkdom en de verschillende manieren waarop je mindfulness kunt toepassen. Dat brengt (zelf)vertrouwen, helderheid en bovenal meer momenten van geluk!” – Eveline Helmink, Hoofdredacteur Happinez

Over de training

FAQ

Wanneer kan ik beginnen met de training?

Deze training start direct. Je ontvangt een bevestigingsmail na betaling met hierin een link. Daarnaast kun je de training ook altijd terug vinden onder ‘Mijn profiel’ nadat je ingelogd bent op de Happinez website.

Zodra je je aanmeldt, krijg je toegang tot het trainingsplatform. Je kunt de training overal volgen: op je telefoon of computer en je hebt één heel jaar lang toegang tot de training.

Op het besloten trainingsplatform vind je 8 lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is een veilige omgeving waarin je zelf in de beslotenheid van je eigen huis (of juist lekker onderweg in de trein) kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.

Ja dat kan! Stuur ons een mail (happinez.service@weekbladpers.nl) en onze collega’s van de klantenservice maken je bestelling in orde.

Het wijsheidsboekje worden na aanschaf van de training binnen 1 week gratis bij je thuisbezorgd.

Happinez trainingen

 • Award winnende trainingen, bekroond met een Mercur (2019)*
 • Inzicht in jezelf met dé experts in spiritualiteit, geluk en astrologie
 • Meer dan 30.000 enthousiaste deelnemers
 • Verrijkende trainingen voor iedereen die bezig is met persoonlijke groei

Andere Happinez trainingen

Leer surfen op de golven van het leven
7 lessen

Omgaan met mindere dagen

 • Ervaringen en tips van diverse deskundigen, waaronder Susan Smit en Johan Noorloos
 • Mooie oefeningen die je nieuwe inzichten geven
 • Tijdelijk cadeau: 'Handboek voor mindere dagen' van Eveline Helmink
Kom in contact met je zesde zintuig
7 lessen

Training Intuïtie

 • Krijg toegang tot je innerlijke wijsheid
 • Leer je intuïtie te gebruiken bij levensvragen
 • Video's van medium en expert Janneke Leber
 • Tijdelijk cadeau: Droomdagboek t.w.v. 9,95
 • Meer dan 1.000 trainees gingen je voor
Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
30 dagen

Leef met de maan

 • Start op 10 maart 2021
 • Met expert Yasmin Boland
 • Cadeau: set maankaarten

* Onze Instagram-training Leef met de maan is in 2019 bekroond met een Mercur.