Online training Mindful Leven Online training Mindful Leven
Leer ontspannen in het nu

Online training Mindful Leven

Wil je meer plezier en ontspanning halen uit het alledaagse? En leren hoe je met volle aandacht in het moment bent? In deze online training gaan we met mindfulness expert Johan Noorloos (oprichter van De Nieuwe Yogaschool Amsterdam) terug naar de oosterse bron van mindfulness en leer je in 8 weken hoe je innerlijke rust kunt ervaren. Je krijgt meer inzicht in je gedachten, gevoelens en ingesleten patronen en leert baas te worden over je gedachten, zodat je met een helder hoofd keuzes kan maken. Johan sluit iedere les af met een passage uit de Bhagavad Gita, één van de belangrijkste heilige geschriften uit India.
 • Happinez wijsheidsboekje
 • 8 weken, interactieve lessen
 • Te volgen op mobiel, tablet en computer
Online training Mindful Leven
Online training Mindful Leven
Eénmalig
79,95
69,95
 • Happinez wijsheidsboekje
 • 8 weken, interactieve lessen
 • Te volgen op mobiel, tablet en computer
Over de training

Wat kun je verwachten?

 • 8 rijke lessen op een persoonlijk en veilig trainingsplatform
 • Introductie in mindfulness gebaseerd op de oosterse oorsprong
 • Veel praktische schrijf-, kijk-, meditatie- en luisteroefeningen
 • Video’s uit de eerder verschenen training Mindfulness
 • Passages uit de Bhagavad Gita voorgedragen door mindfulness expert Johan Noorloos
Voor een lichter en opgeruimder leven

Waarom deze training?

Mindfulness is een gelukkig huwelijk tussen oosterse wijsheid en westerse inzichten en wie het beheerst kan voluit leven. Het staat voor je bewust zijn van het huidige moment, zonder erover te oordelen. Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft mindful leven ook een positieve invloed op je gezondheid, geluk én op je relatie met jezelf en anderen. Je bent bijvoorbeeld beter in staat om negatieve emoties te accepteren, hebt meer controle over je handelen en bent je bewust van je eigen gevoelens en gedachten. Mindfulness kan je op weg helpen naar een opgeruimder en lichter te leven.

Waarom deze training?
Wat deze training je kan brengen

Inhoud van de lessen (onder voorbehoud)

8 lessen -
Te volgen in je eigen tempo
1. Introductie in mindfulness

In dit eerste hoofdstuk vertellen we je wat mindfulness precies wel en niet is en we vertellen je hoe mindfulness ontstaan is. Ook kom je erachter wat mindfulness je brengt. Aan het einde van dit hoofdstuk begin je al met de eerste oefeningen.

We gaan het hebben over oordelen. Ook zul je handvaten krijgen om jezelf steeds weer te begeleiden naar het huidige moment.

We gaan dieper in op wat mindfulness voor je kan betekenen. Daarnaast maak je kennis met de vijf Boeddhistische aandachtsoefeningen die je helpen op je eigen pad te blijven en angst voor de toekomst los te laten.

In dit hoofdstuk gaan we in op de onbewuste ogenblikken. De momenten waarop je handelt op de automatische piloot. Ook gaan we oefenen met mindful eten.

We gaan dieper in op het rafelrandje van het leven. Ook als het leven je niet geeft wat je graag had gehoopt kan mindfulness je helpen. Het leert je verbinding te leggen met anderen.

Door onze verbondenheid zijn wij allen een, maar het is ook belangrijk om alleen heel te kunnen zijn. Daar gaan we dit hoofdstuk verder op in.

Dit hoofdstuk draait om de verbinding met de aarde. De planeet die ons elke dag draagt, ons van daglicht, zuurstof en water voorziet zodat we kunnen groeien en bloeien. Kortom: ons thuis. Ook gaan we in op metta-liefde.

De acht weken van deze training zijn voorbij. Daarom nemen we in vogelvlucht nog even met je door waar je de afgelopen weken mee bezig bent geweest.

toon alle lessen
verberg lessen
Mindfulness expert in deze training

Over Johan Noorloos

Johan Noorloos is yogaleraar en oprichter van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, waar yoga en meditatie op integere en professionele wijze wordt beoefend. Daarnaast houdt Johan van schrijven en heeft hij diverse titels op zijn naam staan, waaronder Het Inzicht – In vijf stappen naar je mooiste levenVanuit stilte naar succes en Het Nieuwe Yogaboek. Regelmatig deelt hij ook zijn ervaringen en gedachten via live video’s, columns en blogs. In deze training neemt hij je mee terug naar de oosterse bron om meer innerlijke rust te ervaren.

Over Johan Noorloos

Deze training is echt iets voor jou als:

 • Je meer in het hier en nu wil leven
 • Je meer innerlijke rust wilt ervaren
 • Je wilt leren om je emoties te reguleren
 • Je de baas wil worden over je gedachten, gevoelens en ingesleten patronen
 • Je meer verbinding wil ervaren met jezelf en anderen
Deze training is echt iets voor jou als:
Gratis thuisbezorgd

Cadeau bij deze training: Happinez Wijsheidsboekje

Dit exclusieve Happinez Wijsheidsboekje t.w.v. 9,95 krijg je cadeau bij deze training. In dit boekje vind je fijne inzichten om aanwezig te zijn in het nu. Pre-order je deze training, dan krijg je dit cadeau binnen 5 werkdagen gratis thuisgestuurd.

Cadeau bij deze training: Happinez Wijsheidsboekje
Met aandacht in het nu zijn

Na deze training

‘Had ik dit maar jaren eerdere ervaren!’ Dat zeggen de mensen die zich in mindfulness hebben bekwaamd. Eckhart Tolle noemde het in een van het zijn lezingen zelfs ‘het geheim van het leven.’ En wie weet, ervaar jij dit ook wel zo na deze training. In ieder geval weet je nu wat de tools zijn om meer te kunnen genieten van wat er hier en nu is. Je bent je bewust geworden van het huidige moment, zonder erover te oordelen, en hebt geleerd emoties beter te reguleren. Je accepteert angst of woede omdat je weet dat die gevoelens weer voorbij zullen gaan. Dat zorgt ervoor dat je je minder drukt maakt over wat je gedachten je vertellen, waardoor je ze makkelijker kan loslaten. Het resultaat? Innerlijke rust.

Na deze training

Hoe volg je deze training?

Deze training kun je geheel op eigen tempo en in je eigen tijd volgen. Heb je de training besteld? Dan kun je via jouw persoonlijke profiel op Happinez.nl op ieder gewenst moment met je training starten of verder gaan. Je kunt de lessen op alle apparaten volgen, of je nu thuis of onderweg bent.

Hoe volg je deze training?

Happinez trainingen

 • Award winnende trainingen, bekroond met een Mercur (2019)*
 • Inzicht in jezelf met dé experts in spiritualiteit, geluk en astrologie
 • Meer dan 26.000 enthousiaste deelnemers
 • Verrijkende trainingen voor iedereen die bezig is met persoonlijke groei

FAQ

Wanneer kan ik beginnen met de training?

Naar verwachting gaat deze training eind juni van start. Bestel nu jouw pre-order en ontvang vanzelf bericht wanneer de training van start gaat.

Zodra je je aanmeldt, krijg je toegang tot het trainingsplatform. Je kunt de training overal volgen: op je telefoon of computer en je hebt één heel jaar lang toegang tot de training.

Op het besloten trainingsplatform vind je 7 lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is een veilige omgeving waarin je zelf in de beslotenheid van je eigen huis (of juist lekker onderweg in de trein) kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.

Ja dat kan! Stuur ons een mail en onze collega’s van de klantenservice maken je bestelling in orde.

Andere trainingen van Happinez

Leer surfen op de golven van het leven
7 lessen

Omgaan met mindere dagen

 • Ervaringen en tips van diverse deskundigen, waaronder Susan Smit en Johan Noorloos
 • Mooie oefeningen die je nieuwe inzichten geven
 • 'Handboek voor mindere dagen' van Eveline Helmink t.w.v. 16,50 (gratis thuisbezorgd)
Kom in contact met je zesde zintuig
7 lessen

Intuïtie

 • Krijg toegang tot je innerlijke wijsheid
 • Leer je intuïtie te gebruiken bij levensvragen
 • Video's van medium en expert Janneke Leber
 • Gemakkelijk te volgen, dynamische lesstof
 • Cadeau: set engelenkaarten
Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
30 dagen

Leef met de maan

 • Start op 10 maart 2021
 • Met expert Yasmin Boland
 • Cadeau: set maankaarten

* Onze Instagram-training Leef met de maan is in 2019 bekroond met een Mercur.