Zonneteken: dit is wat het echt over je zegt

Zonneteken: dit is wat het echt over je zegt Zonneteken: dit is wat het echt over je zegt Zonneteken: dit is wat het echt over je zegt

Je zonneteken ken je zelf waarschijnlijk als je ‘sterrenbeeld’. Officieel heet dit je zonneteken, omdat dit wordt bepaald door het sterrenbeeld (ook wel: het teken) waarin de zon stond op het moment dat jij werd geboren. Voor veel mensen is hun zonneteken helemaal duidelijk, maar het kán zijn dat je het mis hebt als je aan het einde of aan het begin van zo’n periode bent geboren. En ook niet onbelangrijk: je zonneteken vertegenwoordigt niet je hele persoonlijkheid. Waar het dan wel voor staat? Dit is alles wat je erover moet weten. 

Zonneteken: dit is waar het echt voor staat

Je zonneteken is dus wat jij kent als je ‘sterrenbeeld’, maar het is lang niet het enige teken waaruit jouw horoscoop bestaat. Hoewel er veel mensen zijn die dat nog denken, zit de realiteit heel anders in elkaar. Zo bestaat je geboortehoroscoop niet alleen uit je zonneteken, maar ook uit je maanteken, Mercuriusteken, Venusteken, Marsteken en ga zo maar door. Als je dit nu voor het eerst hoort, kun je hier je complete geboortehoroscoop berekenen. Dan snap je veel beter hoe het complete plaatje eruitziet.

Terug naar dat zonneteken. Dit is een van de vele tekens in je geboortehoroscoop. Belangrijk is wel om even te checken of je ook echt het juiste teken in gedachten hebt. Dit is vooral belangrijk als je aan het einde of aan het begin van een bepaalde sterrenbeeld-periode bent geboren. Dat komt omdat er vaak richtlijnen worden genoemd voor iedere periode, maar de periodes beginnen pas echt als de zon een bepaald sterrenbeeld binnen loopt. Zo kan het seizoen van de Ram het ene jaar beginnen op 20 maart en het andere jaar weer op 21 maart.


Wat zegt je zonneteken over je?

Het zonneteken laat zien wat jouw stijl is, wat je purpose is en wat jij in dit leven dient te leren. Afhankelijk van welk teken het is, zijn er dingen waar je mee om moet leren gaan. Dat doe je het best door de goede eigenschappen van dit teken te omarmen. Dit zal je een gevoel van richting geven, en het helpt je te stralen als de zon.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Meer weten over astrologie?

Dit zijn de belangrijkste planeten en waar ze voor staan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld
Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld