Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld

Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld

Iedereen wordt geboren met een boodschap, iets wat je de wereld te bieden hebt. Je levensroep is de wens die je ziel heeft voor jou in dit leven. Soms is het even zoeken, maar hoe meer je jouw pad vindt en bewandelt, hoe beter je verbonden raakt met je ziel en hoe meer vervulling je zult vinden. Welke levensmissie hoort bij jouw sterrenbeeld?

Ram

De belangrijkste opdracht van Ram is het opgeven van een diepgeworteld individualisme. Ram moet leren de oprechte verbinding aan te gaan met de ander (dat kan een liefdespartner zijn, maar dat hoeft niet), zichzelf bloot te geven zonder angst, zonder iets achter te houden. Door geven en nemen, eerlijk delen, compromissen sluiten. Als het lukt zich daarin veilig en geborgen te voelen, dan ontdekt Ram wat het is om compleet te zijn.

Stier

De hogere bestemming van Stier ligt in het loslaten van wat je niet kunt vasthouden. Stier kan enorm vastgebakken zitten aan spulletjes, geld, routines en voorraden. Daaruit spreekt een enorm verlangen naar zekerheid en veiligheid. Maar ook Stier kan niet alle risico’s mijden. Het leven wil geleefd worden, er moeten dingen misgaan, we moeten leren omgaan met diepe emoties. Pas als Stier risico’s en verlies accepteert als natuurlijk onderdeel van het leven, kan de ziel echt groeien.

Lees ook: op deze leeftijden kun je een kantelpunt verwachten volgens de astrologie

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Tweelingen

Er komt een moment voor menig Tweelingen dat het niet meer bevredigt om alles te weten, alles te begrijpen, alles te bedenken. Dan voelt het alsof Tweelingen alleen nog maar contact maakt met de oppervlakkige buitenkant. De opdracht is naar binnen te gaan, contact te maken met de kern, met wat Tweelingen beweegt en wat Tweelingen écht gelooft. Dan kan Tweelingen een eigen visie ontwikkelen die anderen helpt en de wereld een stukje mooier maakt.

Kreeft

Kreeft richt zich sterk op de binnenwereld, de veilige omgeving van huis, haard en familie. Kreeft is een echte homemaker. Toch geeft Kreeft pas echt gehoor aan een hogere bestemming als hij/zij zich meer richt op de buitenwereld. Als Kreeft daar laat zien wat hij of zij kan of te vertellen heeft. Dat betekent weggaan uit de comfortzone en verantwoordelijkheid dragen in de grote mensenwereld. Zelfs als het gaat om iets dat heel persoonlijk wordt gevoeld.

Leeuw

Leeuw kan zich egocentrisch opstellen, simpelweg omdat Leeuw zo’n enorm ego heeft. Daar zit geen kwade intentie achter, maar het kinderlijke besef dat de wereld om hem/haar draait. Om op zielsniveau volwassen te worden is het belangrijk dat Leeuw leert kijken door de ogen van anderen en dat hij/zij zich leert verbinden met een groep gelijkgestemden. Die verbintenis brengt voor Leeuw een gevoel van bevrijding met zich mee. De bevrijding van een te groot ego.

Lees ook: zo helpt Lilith in je horoscoop je je schaduwkanten ontdekken

Maagd

Maagd kan alles in zijn leven perfect voor elkaar hebben: kleding, gezondheid, interieur en financiën. Maar is dat nou waar het leven om draait? Maagd kan even blij zijn als alles er perfect uitziet, maar die blijheid gaat over oppervlakkige zaken. Maagd kan daardoor kampen met een enorm gevoel van leegte. Maagd bereikt een veel dieper geluksgevoel als hij of zij de praktische werkelijkheid weet te verbinden met een hoger spiritueel doel, een goddelijke missie.

Weegschaal

Voor Weegschaal is het belangrijker dan voor welk ander teken ook om haar of zijn eigen kracht te ontdekken, om assertiviteit te ontwikkelen. Dat vindt Weegschaal eng en moeilijk, maar die fantastische romantische relatie waar Weegschaal zo naar verlangt, komt er pas echt als Weegschaal voor zichzelf durft op te komen en de ander tegengas durft te geven. Pas dan is Weegschaal een volwaardige partner en wordt hij of zij gerespecteerd. Dat is de grootste opdracht.

Schorpioen

Vooral als Schorpioen jong is maakt zij of hij alles mee wat er mee valt te maken. Een leven van diepe dalen en hoge pieken. Dat is omdat Schorpioen zich aangetrokken voelt tot heftige situaties en heftige mensen. De intense emoties die dat oplevert, geven Schorpioen het gevoel dat zij of hij leeft. Schorpioen moet leren dat al dat drama helemaal niet nodig is voor ware diepgang, maar dat die juist gevonden wordt in emotionele rust en veiligheid.

Boogschutter

Vanuit diepe wijsheid heeft Boogschutter een boodschap voor anderen, voor de wereld. Maar het lukt Boogschutter niet altijd de beste vorm te vinden om die boodschap over te brengen. Daarvoor moet Boogschutter leren communiceren. Dat betekent luisteren en goed nadenken over wat hij of zij zegt en hoe dat het beste gezegd kan worden. Pas als hij of zij dat onder de knie heeft, bereikt Boogschutter de ware grootsheid waarvoor zij of hij in de wieg is gelegd.

Lees ook: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt

Steenbok

Steenbok leert al vroeg wat het betekent verantwoordelijkheid te dragen, meestal in de gezinssituatie. Veel Steenbokken geven toe dat ze zich nooit echt kind hebben gevoeld. Zelfs als Steenbok zelf een gezin heeft, is het lastig om zich daar thuis te voelen. Veel Steenbokken vluchten in hun werk. Toch is dat een van de belangrijkste dingen die Steenbok kan leren. Zich thuis voelen, eerst bij zichzelf en dan bij zijn of haar (eventueel zelfgekozen) familie.

Waterman

Waterman stelt het belang van de groep voorop en kan zijn ego makkelijk opzij zetten. Waterman zal binnen een groep niet snel een plek opeisen. Zolang iedereen maar leuk en aardig is voor elkaar, is Waterman tevreden. Dat lijkt sociaal, maar het heeft ook iets vrijblijvends, er wordt geen keuze gemaakt. Anderen kunnen teleurgesteld raken en Waterman zelf komt niet tot bloei. Dat gebeurt wel als Waterman vanuit een sterk ego een plek opeist. Liefst die van leid(st)er.

Vissen

Vissen wordt geboren met het inzicht dat er een hogere macht is die het leven op aarde stuurt. Vissen heeft behoefte aan rituelen en stilte om die spiritualiteit vorm te geven. Maar spiritualiteit kan ook een vlucht worden waarbij Vissen de aardse zaken verwaarloost. Dan kan het leven van Vissen in een chaos veranderen. Pas als Vissen verantwoordelijkheid neemt voor praktische zaken (geld, spullen) is zijn of haar missie volbracht.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt