Schrikkeldag: dit betekent het volgens de numerologie

Schrikkeldag: dit betekent het volgens de numerologie Schrikkeldag: dit betekent het volgens de numerologie Schrikkeldag: dit betekent het volgens de numerologie

Één keer in de vier jaar duurt het jaar een dagje langer. Dit jaar is het weer zover: op zaterdag 29 februari 2020 is het een schrikkeldag. Wat is de spirituele en astrologische betekenis hiervan? En wat kun je hiervan merken?

Waarom een schrikkeldag?

Allereerst een klein stukje geschiedenis: waarom bestaat deze schrikkeldag eigenlijk? Een schrikkeldag is in het leven geroepen omdat het jaar niet precies 365 dagen telt, maar ongeveer 365 en een kwart (om precies te zijn 365,2421875). Om dit te compenseren en ervoor te zorgen dat onze kalender over langere termijn gelijk blijft lopen met de seizoenen, wordt er iedere jaar een dag toegevoegd. Dit is altijd op 29 februari. Goed ezelsbruggetje: als je het jaar kunt delen door vier, is het een schrikkeljaar (met een uitzondering van eeuwjaren als 1800 en 1900; alleen de eeuwjaren die deelbaar zijn door 400 zijn schrikkeljaren). De naam schrikkeldag komt van het middeleeuwse woord scricken, wat ‘lopen met grote passen’ betekent. In Engelstalige landen wordt een schrikkeldag ook wel leap day (sprongdag) genoemd.

De spirituele betekenis

Vanuit numerologisch oogpunt breekt 29 af naar 11 (2+9), wat in de numerologie bekend staat als een getal van ontwaken en spirituele verlichting.

Nu denk je misschien: we hebben toch elke maand een 29e dag? Dat klopt, maar 29 februari (2 – de tweede maand van het jaar) is een bijzondere combinatie van cijfers en daarom kunnen we unieke energie ervaren. In de numerologie is 2 het getal dat je zielendoel of missie nastreeft. Dit getal draagt een vrouwelijke energie met zich mee, die je helpt om je creatieve ideeën te laten ontstaan en deze in de fysieke wereld te brengen.

Wat kun je voelen?

Wanneer 11 (29) en 2 (februari) samenkomen, vormt hun energie een krachtige tijd voor liefde, genezing en leer. In feite betekenen deze getallen de komst van de ‘spirituele lichtboodschapper’. Het kan daarom zijn dat als je open en bewust bent, je begeleiding op je pad kunt ontvangen.

Veel numerologen geloven ook dat, omdat 29 februari zo’n zeldzame energietrilling is, dit een soort rimpeleffect in ons veroorzaakt. Dit rimpeleffect creëert bijna een kans om op dit moment naar voren te ‘springen’ en in te spelen in je eigen leven. Een schrikkeldag geeft je extra tijd om zaken gedaan te krijgen en dit creëert een vibrerende impact op het aspect van tijd in het universum.

Wees open minded

Voor de meeste mensen voelt 29 februari misschien gewoon als een extra dag, maar daag jezelf eens uit om open minded na te denken over het diepere ritme en de stroom van tijd in het universum. Misschien kun je wel een nieuwe energie in je eigen ziel aanboren.

Om het beste uit schrikkeldag te halen; probeer iets waarmee je vooruit wilt springen in je leven. Bepaal waar je meer tijd en energie in wilt steken en stuur je intenties het universum in. Ben je gevoelig voor de energie van een schrikkeldag? Dan kunnen aardingsrituelen (zoals meditatie) en wandelen in de natuur je helpen.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Reiki: wat is het eigenlijk, en wat kun je eraan hebben?
Reiki: wat is het eigenlijk, en wat kun je eraan hebben?