Schrikkeldag: dit betekent het volgens de numerologie

Schrikkeldag: dit betekent het volgens de numerologie Schrikkeldag: dit betekent het volgens de numerologie Schrikkeldag: dit betekent het volgens de numerologie

Eén keer in de vier jaar duurt het jaar een dagje langer. Dit jaar is het weer zover: donderdag 29 februari 2024 is een schrikkeldag. Wat is de spirituele en numerologische betekenis hiervan? En wat kun je hiervan merken? Numerologie-expert Ellen Duim vertelt het je.

Wat is een schrikkeldag?

Allereerst een klein stukje geschiedenis: waarom bestaat een schrikkeldag eigenlijk? Omdat een jaar niet precies 365 dagen telt, maar ongeveer 365 en een kwart (om precies te zijn 365,2421875), houden we elk jaar een bijna kwart dag over. Om dit te compenseren wordt er iedere vier jaar een dag opgeteld bij februari, een schrikkeldag, zodat onze kalender op langere termijn gelijk blijft lopen met de seizoenen. Goed ezelsbruggetje: als je het jaar kunt delen door vier, is het een schrikkeljaar (alleen voor de eeuwjaren geldt dit niet, tenzij ze deelbaar zijn door 400. 2024 is dus wel een schrikkeljaar, 1800 en 1900 niet).

De naam schrikkeldag komt van het middeleeuwse woord scricken, wat ‘lopen met grote passen’ betekent. In Engelstalige landen wordt een schrikkeldag ook wel leap day (sprongdag) genoemd. Volgens een Ierse traditie mogen vrouwen op deze dag hun geliefden ten huwelijk vragen en mogen de mannen niet weigeren.

De spirituele betekenis

In de numerologie heeft ieder getal een speciale betekenis, een ‘energetische trilling en energie’. De getallen worden herleid tot een enkelvoudig getal, 1 – 9, tenzij je uitkomt op een meestergetal: 11, 22 of 33.

29 herleiden we dus tot 2+9 = 11/2 (11 is het meestergetal, 2 het enkelvoudige getal). 11 is het getal van ontwaken en spirituele verlichting. 2 het getal van de maan, gevoelens, intuïtie, (zelf)zorg, dualiteit.

In 29-2-2024 komen we drie 2-en tegen; het is een dag met veel feminiene energie. Een perfecte dag dus voor selfcare, vertrouwen op je intuïtie en het uitwerken van creatieve ideeën. Neem de tijd als je een beslissing moet maken, zodat je achter je keuze kunt staan. Op deze dag kan de twijfel namelijk nog wel eens toeslaan.

Wat kun je voelen?

Het samenkomen van 11 (29) en 2 (februari), geeft een krachtige energie voor liefde, genezing en inzicht. In feite betekenen deze getallen de komst van de ‘spirituele lichtboodschapper’. Omdat 29 februari zo’n bijzondere energie heeft, denk aan de ‘leap day’, kun je plotselinge inzichten krijgen in thema’s waar je al langer over loopt te piekeren. Sta open voor begeleiding die op je pad kan komen.

Stuur je intentie het universum in

Het kan zijn dat 29 februari voor jou gewoon voelt als een extra dag: je gaat naar je werk, zorgt voor je kinderen etc. Maar neem gedurende de dag even tijd voor jezelf en daag jezelf eens uit om open minded na te denken over jouw kwaliteiten en verlangens. Waarmee wil jij ‘vooruit springen’ in jouw leven? Waar wil je de komende tijd meer energie in steken? Een schilderij maken, of dat boek lezen dat al maanden naast je bed ligt?

Schrijf dit op, stuur je intenties het universum in en ga aan de slag. We krijgen niet voor niets een extra dag van het universum, gebruik ‘m dus goed. Ben je gevoelig voor de energie van een schrikkeldag? Dan kunnen aardingsrituelen (zoals meditatie) en wandelen in de natuur je helpen.

Ben je jarig op 29 februari 2024?

Iedereen die jarig is op 29 februari 2024 zit tot de volgende verjaardag in een ‘3-jaar’. Als je de getallen van 29-2-2024 bij elkaar optelt, kom je namelijk uit op 3 (2+9+2+2+0+2+4 = 21 = 2+1=3).

3 is het getal van joy, optimisme, groei en winst. Uiteraard heb je hier wel voor open te staan. Gun je jezelf joy? Benut dit jaar je creativiteit en communicatieve kwaliteiten, dan kun je verrast zijn wat er op je pad kan komen. Houd wel rekening met alle tweeën in 29-2-2024. De twee, het getal van de dualiteit, kan nog wel eens twijfelen. Neem tijd om bewust keuzes te maken en achter je keuze te staan. De 3 kan, enthousiast als een kind, ergens inspringen en vervolgens in iets anders duiken. Focus is dan ook belangrijk dit jaar. Wat gooi jij het universum in?

Tony Robbins, de Amerikaanse personal coach, spreker en schrijver is geboren op 29 februari 1960. Over energie gesproken!

Tekst: Ellen Duim

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over numerologie?

Numerologie: dit betekent jouw geboortegetal.

Volgend artikel
Engelen getallen: de boodschap achter cijfers die je steeds opnieuw ziet
Engelen getallen: de boodschap achter cijfers die je steeds opnieuw ziet