3 manieren om je hart te openen

3 manieren om je hart te openen 3 manieren om je hart te openen 3 manieren om je hart te openen

Met een open hart worden gevoelens intenser, contacten diepgaander en voel je meer verbondenheid met het leven. Je trekt mensen aan die passen bij wie jij écht bent. Duik diep in je eigen hart en ontdek dat liefde het antwoord is op al je vragen.

1. Zielscontact

Als je elkaar echt in de ogen kijkt, kan het niet anders dat dat je hart open gaat. Gevoelens van irritatie en boosheid smelten en liefde gaat stromen. Het werkt ook als je jezelf in de ogen kijkt in de spiegel. Je kunt er een meditatie van maken, vijf minuten is al genoeg om een shift te voelen: je ziet iemands ware ik, zijn ziel. Je komt in een gebied waarin we allemaal één zijn, waar alle dagelijkse beslommeringen wegvallen. En als je ervoor openstaat, zul je wonderlijke dingen zien: ogen worden niet voor niets spiegels van de ziel genoemd.

2. Helende steen

Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde, volgens kristallenexperts. Hij zou je uitnodigen om je hartchakra te openen en onvoorwaardelijk liefde te kunnen geven én ontvangen. Het is een zachte, kalmerende steen die zou helpen emoties te zuiveren en je zou omringen met een helende en verlichtende frequentie. Je kunt een kristal ook laden met een intentie – de rozenkwarts doet het logischerwijs goed bij wensen over (zelf)liefde: houd hem in je hand en spreek hardop uit wat je wilt uitnodigen in je leven, of schrijf het op een briefje en zet de steen daarop. Grote stenen of een kristal met een punt zouden hier het meest geschikt voor zijn. Je kunt stenen met ondersteunende vragen neerleggen in een pad naar je intentie toe, die zouden de energie van het universum naar jouw wens leiden. Ook mooi om een grid te leggen voor de liefde.

3. Hartfrequentie

Klankschalen produceren zulke zuivere tonen, dat je ze voelt resoneren in elke cel van je lichaam. Helemaal als het kristallen schalen zijn, die hebben een hogere frequentie en kunnen gebruikt worden bij healings. Een klankschaal die is afgestemd op F-toon, werkt in op het hartchakra. De klank gaat als een lemniscaat om het lichaam heen en brengt harmonieuze vibraties die genezend kunnen werken. Oude energie wordt losgelaten en je kunt open gaan staan voor een nieuwe realiteit. Het hartchakra is belangrijk, want het is de verbinding tussen de bovenste en onderste drie chakra’s: een open hart zorgt voor een goede doorstroming.

Beeld: fotografie door Hein Gijsbers

Meer lezen?

In Happinez ‘Verandering’ lees je meer hartopeners. Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in onze webshop.


 

Over auteur
Nicole van Borkulo is sinds 2015 werkzaam als eindredacteur bij Happinez. Ze studeerde journalistiek en specialiseerde zich in tijdschriften, waar ze inmiddels al ruim tien jaar vol enthousiasme mee bezig is in haar werk. Nicole houdt zich veel bezig met voeding, haar kinderen en duurzaamheid, waar ze ook graag mooie artikelen over schrijft voor Happinez.
Volgend artikel
Simpele oefening voor meer eigenwaarde
Simpele oefening voor meer eigenwaarde