Numerologie: dit betekent jouw geboortegetal

Numerologie: dit betekent jouw geboortegetal Numerologie: dit betekent jouw geboortegetal Numerologie: dit betekent jouw geboortegetal

Ken je je geboortegetal? Dit getal geeft inzicht in je persoonlijkheid en levensmissie. Je geboortegetal is onderdeel van de numerologie: de psychologie, filosofie en wetenschap van getallen. Tel de cijfers van je geboortedatum bij elkaar op en tel de losse cijfers net zo lang door tot je er één overhoudt. Lees wat jouw geboortegetal betekent en bereken ook voor anderen.

Voorbeeld 20-1-1986

 • Stap 1
  2+0+1+1+9+8+6=27
 • Stap 2
  2+7=9
 • Het geboortegetal: 9

Meestergetallen

Alleen als je na de eerste stap uitkomt op 11, 22 of 33 tel je niet verder. Dit zijn de meestergetallen die staan voor een bijzondere levensmissie. Numerologie kun je overal op toepassen. Je kunt bijvoorbeeld ook je huisnummer of relatienummer (tel jullie geboortegetallen bij elkaar op) berekenen. Maar wat betekent de uitkomst? 

1 = Leider

Enen zijn individualistisch. Moedige mensen met een tomeloze energie. Ze zijn oprecht, levendig, creatief en vastberaden. Enen houden graag de controle, zijn vaak dominant en nemen zelden dingen aan van anderen. Het ontwikkelen van zelfvertrouwen staat in hun leven centraal. 

2 = Helper

Gevoelig en intuïtief is de twee. Tweeën staan voor iedereen klaar, zijn liefdevol, opmerkzaam en diplomatiek. Ze hebben behoefte aan bevestiging en kunnen hun eigen belangen wel eens uit het oog verliezen. Nee zeggen en onafhankelijk worden zijn de uitdagingen in het leven van de twee. 

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
 • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

 • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

 • En nog veel meer

3 = Romanticus

Drieën zijn dromers. Fijngevoelige mensen met een groot inlevingsvermogen. Ze zijn communicatief en beleven hun leven intens. Dat maakt ze soms dramatisch en grillig. De drie is nostalgisch, houdt vast aan het verleden, en droomt van een mooie toekomst. Zelfverwezenlijking is het levensthema van de drie. 

4 = Gedisciplineerd

Vieren werken hard en zijn serieus én humoristisch. Mensen met geboortegetal vier hebben discipline, ze zijn volhardend, betrouwbaar, kritisch, perfectionistisch en soms rechtlijnig. Hun uitdaging zit hem in het ontwikkelen van flexibiliteit.

5 = Levensgenieter

Avonturiers en vernieuwers. Vijven staan enthousiast in het leven en geven veel om hun vrijheid. Het zijn optimistische, charismatische en soms rusteloze types. Aanvaarden dat minder leuke dingen bij het leven horen, is essentieel voor vijven. Net als de realisatie van hun vele ideeën.


6 = Harmonieuze

Zessen zijn warm en loyaal. Echte familiemensen die boven alles naar rust en harmonie streven. Ze houden van mooie dingen en verwennerij. Tegenover deze positieve levenshouding staan twijfel, besluiteloosheid en jaloezie. Moed en vertrouwen ontwikkelen en altijd de mogelijkheden blijven zien, is belangrijk voor zessen.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
 • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn

 • Leer je eigen tarotleggingen duiden

 • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

7 = Filosoof

Intellectueel en filosofisch. De zeven is de denker onder de geboortegetallen. Het zijn beschouwende, analytische en mystieke mensen met een scherp observatievermogen. Ze kunnen afstandelijk overkomen en zijn vaak solist. De uitdaging voor zevens is het tonen van hun gevoelskant.

8 = Succesvol

Ambitie staat voor de acht, gedreven door een sterke innerlijke kracht. Ze zijn succesvol, dynamisch en gaan recht op hun doel af. Een acht is een echte workaholic die zijn ware gevoelens wel eens op de tweede plaats zet als het zo uitkomt. Voor achten is het de uitdaging om materiële verlangens met het spirituele te verbinden.

9 = Gever

Negens zijn veelzijdig, open minded en vredelievend. Ze hebben eindeloos geduld en zijn gericht op harmonie en onvoorwaardelijk geven. Ze moeten ervoor waken koppig en besluiteloos te zijn waardoor ze tot stilstand kunnen komen. Assertiviteit en daadkracht ontwikkelen om duidelijke keuzes te maken, zijn thema’s voor de negen.

11 = Ziener

Inspirator met een sterke intuïtie en spirituele missie. Elven zijn vaak idealistisch en kunnen anderen tot diep in hun ziel raken. Het zijn excentrieke mensen die soms onpraktisch uit de hoek komen. De elf vindt een uitdaging in het vertrouwen op zijn intuïtie.

22 = Analyticus

De tweeëntwintig beziet het leven en de vele projecten die hij aangaat, vanuit een helicopterview. Met hun sterke geestkracht kunnen ze aansturen en motiveren. Efficiënte mensen die goed kunnen analyseren, maar bij wie zware druk kan leiden tot angst of wanhoop. Het buitengewone met het praktische verenigen is de levensmissie van tweeëntwintig.

33= Genezer

Verlichte mensen met een genezend vermogen. Vaak heeft de drieëndertig een veelbewogen leven. Ze doorvoelen het wereldse en voorzien dit van een spirituele betekenis. Ze moeten er wel voor waken in een slachtofferrol te belanden door het leven volledig te omarmen.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over numerologie?

Vriendschaps-numerologie: ontdek het thema van jullie vriendschap.

Volgend artikel
Numerologie: bereken jullie vriendschapsgetal
Numerologie: bereken jullie vriendschapsgetal