Numerologie: bereken jullie vriendschapsgetal

Numerologie: bereken jullie vriendschapsgetal Numerologie: bereken jullie vriendschapsgetal Numerologie: bereken jullie vriendschapsgetal

Heb je je geboortegetal al berekend? En die van je beste vriend of vriendin? Benieuwd naar het thema van jullie vriendschap, naar de positieve aspecten en mogelijke valkuilen? Tel jullie geboortegetallen bij elkaar tot je één cijfer overhoudt (zie voorbeeld). Alleen als je uitkomt op 11, 22 of 33 tel je niet verder. Dit zijn de meestergetallen die staan voor een bijzondere levensmissie, volgens de numerologie.

Voorbeeld berekenen geboortegetal

  • Geboortedatum: 20-1-1975
  • Stap 1: 2+0+1+1+9+7+5=25
  • Stap 2: 2+5=7
  • Jaargetal: 7

1 Krachtig front

Vrienden met relatiegetal 1 krijg je niet omver. Samen vormen jullie, zonder het door te hebben, een krachtig front. 1-vrienden zijn aanpakkers. Een idee is nog niet uitgesproken of het is al uitgevoerd. Deze combinatie kenmerkt zich door passie en een flinke dosis temperament, waardoor jullie elkaar wel eens uit de tent kunnen vechten. Gelukkig wordt ook een ruzie doorgaans razendsnel beslecht.

2 Warm bad

2-vrienden zorgen voor elkaar. Ze hebben oog voor de emoties van de ander en voelen zelfs op afstand aan dat er iets speelt. Dit duo geeft elkaar bevestiging en vertrouwen. Niet alleen in moeilijke situaties, maar altijd. Ze schromen niet te uiten hoe belangrijk deze vriendschap voor ze is.

3 Sterke aantrekkingskracht

3-vrienden schitteren samen. Vanaf de eerste keer dat ze elkaar zien, voelen ze een sterke aantrekkingskracht. Alles kunnen ze samen doen, want hun verbintenis voelt sterk en vertrouwd. De gesprekken gaan diep, de lachbuien duren lang en acties die deze twee ondernemen, zijn altijd een avontuur. Grilligheid is de valkuil, fikse ruzies liggen op de loer. Wees daar alert op.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn

  • Leer je eigen tarotleggingen duiden

  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

4 Trouw en toegewijd

Een 4-vriendschap staat als een huis. Deze vrienden houden elkaar in evenwicht. Liefdesverdriet, teleurstellingen, onzekerheden; als deze twee er samen over praten, zien ze alles weer in perspectief. 4-duo’s zijn vaak voor lange tijd vrienden, want ze zijn trouw, eerlijk en toegewijd. Als ze samen een avontuur aangaan, verdiept de vriendschap en versterkt het fundament.

5 Go with the flow

5-vrienden zijn onbesuisd. Ze halen energie en levensvreugde bij elkaar naar boven en kunnen niet stoppen met het bedenken van plannen en ideeën om te ondernemen. Ze gaan graag samen naar feestjes en ook in reizen vinden ze elkaar. Afspraken nakomen vinden ze lastig, maar gelukkig hebben ze daar allebei niet zo’n last van.

6 Veilig en rustig

6-vrienden voelen zich veilig bij elkaar. Ze kijken graag samen films op de bank of lezen samen een boek. Ze zijn heel sociaal, maar hebben er ook behoefte aan zich terug te trekken. 6-vrienden delen dezelfde interesses en kunnen daar goed met elkaar over praten. Ze ondernemen graag dingen, maar vinden elkaar het meest in een rustige omgeving.

7 Filosofie en discussie

Ideale studievrienden zijn 7-duo’s. Zij dagen elkaar op cognitief vlak uit, discussiëren en filosoferen naar hartenlust over culturele en maatschappelijke kwesties. 7-vrienden raken nooit uitgepraat, alleen zal het in hun gesprekken niet zo gauw over hun gevoelswereld gaan. En als het daar wel over gaat, wordt die grondig geanalyseerd.

8 Ambitie en groei

Voor 8-vrienden is groei belangrijk. Met name op maatschappelijk vlak. Een goede baan, nieuwe studie, eigen bedrijf. Deze twee vinden elkaar in de passie voor hun vak. Ze inspireren elkaar en leren van elkaar. 8-vrienden zijn graag samen om hun leven krachtig vorm te geven.

9 Verbinden

9-vrienden zijn populair. Ze zijn liefdevol, harmonieus, verbindend en gezellig. Deze twee stralen een warmte uit die velen aantrekt. Conflicten en confrontaties passen niet bij 9-vrienden, ze geven elkaar en iedereen die ze tegenkomen het liefst een goed gevoel. Hun mening uiten en verdedigen is de uitdaging én voorwaarde om een duurzame vriendschap op te bouwen.

11 Groei stimuleren

11-vrienden hebben een hele sterke band. Ze stimuleren elkaars groei in het leven en confronteren elkaar met schaduwkanten en blinde vlekken. Ze kunnen ontzettend botsen, maar vinden elkaar altijd weer terug. 11-duo’s zijn direct en eerlijk, maar bieden elkaar vooral passende emotionele steun.

22 Gemeenschappelijk belang

22-vrienden komen elkaar vaak tegen als collega’s, samenwerkend aan een maatschappelijk belang. Ze versterken elkaar in het werk dat ze doen. Het is de uitdaging voor deze twee om hun eigen belangen ondergeschikt te maken aan die van de gemeenschap. Geen collega’s en toch 22-vrienden? Bedenk eens: wat is jullie gemeenschappelijke belang?

33 Spirituele verbinding

Vrienden met 33 als getal zijn spiritueel met elkaar in verbinding. Deze vrienden zijn vaak onafscheidelijk en worden door hun omgeving als inspirators gezien. Spirituele verbintenis met elkaar en anderen is hun missie. Ze zijn toegankelijk en tegelijkertijd mysterieus.

Beeld: fotografie door Jeroen van der Spek, styling en productie door Cyn Ferdinandus, visagie door Manous Nelemans

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over vriendschap?

Waarom vrouwenvriendschappen zo complex zijn – en zo waardevol.

Volgend artikel
10 manieren om in je vriendschap te investeren (omdat het je gelukkig maakt)
10 manieren om in je vriendschap te investeren (omdat het je gelukkig maakt)