Zó bescherm je je tegen andermans zware energie

Zó bescherm je je tegen andermans zware energie Zó bescherm je je tegen andermans zware energie Zó bescherm je je tegen andermans zware energie

Vol energie zijn klinkt positief, maar dat is het niet altijd. Want het kan ook betekenen dat je negatieve energie zoals angst of stress van anderen bij je binnen komen en jou overnemen. Hoe kun je je daarvan ontdoen en ervoor zorgen dat dit niet te vaak gebeurt?

Hoe bewuster je in het leven staat, hoe meer je open staat voor de subtiele energie om je heen. Als jij ontvankelijk bent voor de energie van andere mensen en de gave hebt om precies te zien (maar ook te zeggen en zelfs te zijn) wat anderen nodig hebben, kun je een enorme steun zijn.

Overspannen

Maar als het onbewust gebeurt, dan trekt het je leeg. Ineens slaat de stress van je collega helemaal op je over, zijn drukke plekken overweldigend of banjer je aan het einde van een drukke dag rusteloos door je huis. Je kunt dan denken dat je bepaalde personen of situaties beter kunt vermijden omdat ze je moe of angstig maken, dat je overspannen aan het raken bent of dat er iets mis is met je. Maar hoogstwaarschijnlijk heb je energie opgepikt die niet van jou is.

Voor gevoelige mensen is het belangrijk om te leren hoe ons energiesysteem werkt, zodat je jezelf kunt beschermen tegen de (negatieve) energie van anderen. Maar ook dat je energie kunt reinigen en opladen als dat nodig is.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Energetische hygiëne

Als je je meer bewust wordt van hoe je energiesysteem werkt, kun je je eigen energie zuiver houden. Net zoals je elke dag onder de douche gaat en schone kleren aantrekt. Daarvoor begin je met het leren kennen van je eigen aura – het energieveld dat we allemaal om ons heen hebben en dat bij iedereen uniek is.

Hoe ziet jouw aura eruit?

Tast eens voorzichtig je energieveld af om te onderzoeken wat je ervan kunt waarnemen. Hoe dicht zit het om je heen, is het compact, of juist ijl? Welke kleur heeft het? Maakt het geluid? Zitten er gaten in of uitstulpingen? Lichte of donkere plekken? Voelt het overal hetzelfde? Je hoeft niet op alle vragen een antwoord te hebben, kijk waar voor jou een ingang zit. Hoe kun jij energie het best waarnemen? Misschien ben je gevoelig voor geluid of beeld, voel je juist een trilling of komen er kleuren op.

Hoe wordt jouw energie beïnvloedt?

Als je na een tijdje een idee hebt van hoe je aura aanvoelt, dan kun je gaan experimenteren met hoe je energie beïnvloed wordt. Denk aan iets of iemand waar je vreselijk veel van houdt. Zodra je de liefde voelt stromen, zal je veranderingen in je aura kunnen waarnemen. Wat gebeurt er nu? Verandert de kleur, de trilling? De dichtheid? Denk nu aan iets waar je je voor schaamt. Voel hoe je energieveld opnieuw verandert. Je kunt ook je huisdier of partner uitnodigen in je ruimte, muziek opzetten of de tuin inlopen. Probeer steeds te ontdekken waar de grenzen van je energieveld liggen en wat er gebeurt als er iets bij je binnenkomt. Hoe voelt het? Is het van jou of van de ander? Is het gewenst of ongewenst? Hoe meer je hiermee speelt, hoe eerder je kunt ontdekken als er iets je aura binnenkomt en besluiten of het welkom is of niet.

Energetische bescherming door zelfliefde

Energie van anderen komt niet zomaar bij ons binnen. Dat gebeurt alleen als we niet goed beschermd zijn en de beste energetische bescherming is liefde. Zware energie van anderen ‘haakt’ zich vast aan onze eigen onverwerkte pijn en angst, kortom de plekken in onszelf die heling en liefde nodig hebben. Liefde heelt niet alleen oude wonden, het straalt door in je energieveld. Van jezelf houden en omarmen wie je bent, is de beste energetische bescherming die je kunt hebben.

Interactie

Als je je eigen wonden heelt, dan heeft liefde de kracht om vanuit je aura te stromen naar al je relaties met andere mensen, met dieren, planten, de aarde. De trilling van liefde is zo hoog en sterk, dat het de kracht heeft om zware energie te transformeren. Als je in contact staat met de vibratie van liefde ben je heel erg gegrond. Je hoeft jezelf dan niet te beschermen, de liefde die door je heen stroomt doet dat voor je. Denk aan datgene waar je het allermeest van houdt in de wereld en laat die liefde van binnenuit de wereld instralen. Bescherm jezelf door van jezelf te houden en houd van jezelf door jezelf te kennen. Zo nodig je de ander uit om ook liefde te voelen en om samen aanwezig te zijn in het moment. Dat levert een heel ander, veel bewuster niveau van interactie op waarin iedereen de kans krijgt om zijn eigen pijn op te pakken en liefde te ervaren.

Tekst: Sarah Domogala

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over omgaan met negatieve energie?

Zo bescherm je je huis tegen negatieve energie.

Volgend artikel
5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven
5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven