5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven

5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven 5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven 5 manieren om in je eigen energiefrequentie te blijven

Je hart en energie openstellen voor je omgeving zorgt voor empathie, liefde die stroomt en het gevoel van één zijn met alles en iedereen. Belangrijk dus, maar je kunt er ook last van hebben. Bijvoorbeeld als je je leeggezogen voelt na een gesprek met iemand, als je onverklaarbare zware gedachten hebt of je slecht voelt terwijl je eerst nergens last van had.

Net zoals je de deur van je huis niet altijd open hebt staan, is het ook belangrijk om de grenzen van je eigen energie te kennen. Vijf manieren om jezelf energetisch te beschermen, zonder uit verbinding te gaan met je omgeving.

1. Schild

Wat van mij is, is van mij en wat van jou is, is van jou. Dat is het devies van Denise Linn in het boek Energiekoorden. Vooral in je eigen huis wil je geen (of zo min mogelijk) andere energieën hebben. Simpele remedie: visualiseer een schild. Dit schild houd je in gedachten voor je lichaam, bijvoorbeeld als je gaat slapen. Het heeft de kleuren en symbolen die bij jou passen en je beschermen. Het schild neem je overal mee naar toe, zodat je het kunt ‘pakken’ als het nodig is.

  • Maak het schild dat je voor je ziet en zet het bij de voordeur.

2. Talisman

Welke symbolen, stenen of kleine voorwerpen geven jou een veilig gevoel? Dit kan een steentje onder je kussen zijn, een ketting die je al je hele leven hebt of een schelp. Alles wat jou een goed gevoel geeft, kan dienen als talisman: beschermer. Dit voorwerp draag je bij je om jezelf energetisch te beschermen.

  • Verzamel een aantal kleine voorwerpen en stop ze in een buideltje dat je aan je tas of om je nek hangt.

3. Moedra

Een moedra is een houding die je helpt jezelf te beschermen. Rechtop staan, met beide benen stevig op de grond en je rug recht om te beginnen. Bal dan je vuisten en kruis je onderarmen voor je borst. Doe dit met kracht en herhaal het een paar keer. Een moedra kun je doen als je wakker wordt en vlak voordat je gaat slapen. Eén die je vermoedelijk onbewust toepast, is: je armen over je zonnevlechtchakra vouwen, over je middenrif, om je energie te beschermen.

  • Bedenk zelf een moedra die jou helpt bij je eigen energie te blijven.

4. Beschermgidsen, -geesten en -engelen

Bescherming nodig? Vraag erom. Wend je tot je gidsen, beschermengelen, overleden dierbaren of voorouders. Van een overledene kun je weten dat diegene nooit de kaas van zijn of haar brood liet eten. Vraag die persoon om jou met die kracht te beschermen. Visualiseer een aartsengel naast je en vraag om steun van je gidsen. Ze zijn er altijd om te helpen.

  • Spreek een beschermingsteken af. Bijvoorbeeld: als ik een gele auto/cactus/windgong zie, weet ik dat mijn beschermers dicht bij me zijn.

5. Natuur

Voel je een zware energie? Ga naar buiten: het bos in of naar het strand. Lees een boek terwijl je tegen een boom zit, loop met je blote voeten over het strand, maak een fikse wandeling; ofwel: maak contact met de natuur. Je zult merken dat je energie meteen lichter voelt door dit te doen.

  • Vind in huis een manier om te aarden. Bijvoorbeeld: meer planten en stenen in huis verzamelen of knuffelen met je huisdier.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over je energie bewaren?

Drie ademtechnieken die je helpen om positief te blijven.

Volgend artikel
20 manieren om je huis energetisch te reinigen
20 manieren om je huis energetisch te reinigen