Zo bescherm je je huis tegen negatieve energie

Zo bescherm je je huis tegen negatieve energie Zo bescherm je je huis tegen negatieve energie Zo bescherm je je huis tegen negatieve energie

Kaarsjes, check. Een knap boeket op tafel, check. Ontbreekt er voor je gevoel nog iets in huis, waar je maar niet je vinger op kunt leggen? Wij weten het! Een vleugje hekserij. 

Daar is niets griezeligs aan, en het is précies wat je woning nodig heeft. Bescherm je huis tegen negatieve energie met een beetje magie, in ruil voor zuiverheid en harmonie.

Begin met reinigen

Voor je aan de slag gaat met het beschermen van je woning tegen negatieve energie, is het van belang om je huis eerst van binnenuit te ‘schoon’ te maken. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een zuiverende aromaset van gedroogde witte salie en palo santo. Om een ruimte te zuiveren van negatieve energie (of gewoon voor het heerlijke aroma) steek je de salie en of het hout aan en laat je het even branden. Daarna blaas je de vlammetjes uit. De geur die vrijkomt bij het nagloeien blijft nog lang hangen en ontdoet je leefomgeving van negatieve invloeden.

Een andere manier is space clearen. Dit kun je onder andere doen door in een kalm tempo door een kamer of door het hele huis te lopen. Verzamel intuïtief dingen waarbij je een negatief gevoel hebt, en overweeg ze weg te gooien of te geven. Haal ook weg wat oud en levenloos is: verdroogde bloemen of planten, voedsel dat over de houdbaarheidsdatum is, gebruiksspullen die eigenlijk onbruikbaar zijn geworden. Geef de ruimte na afloop een energieboost met dingen die je aantrekken: denk aan groene of bloeiende planten, fonkelende kristallen, geurige kaarsen, een schaal vers biologisch fruit.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Bescherm je huis met de kracht van kruiden

Het allerbelangrijkste van een woning is dat je je er veilig voelt. Om te zorgen dat er een positieve energie hangt in jouw huis, kun je de kracht van kruiden gebruiken, die al van oudsher wordt gebruikt ter bescherming. Zo doe je dat:

  • Stamp in een vijzel kruiden als salie, sint-janskruid, bijvoet en lavendel fijn, samen met een paar druppels etherische olie.
  • Verpak ze in een lapje stof met een kleur die past bij jouw doel – zwart en wit zijn beschermende kleuren, blauw brengt kalmte.
  • Bind de bundel dicht met touw of lint en hang ’m boven de deur, bij je bed of op een andere symbolische plek.

Beeld: fotografie door Peggy Janssen, styling door José Spaans 

Meer lezen over energie?

Zo bescherm je jezelf tegen andermans zware energie.

Volgend artikel
Bepaal je levenspad door te veranderen hoe je denkt
Bepaal je levenspad door te veranderen hoe je denkt