Orbs: dit hebben ze je te zeggen

Orbs: dit hebben ze je te zeggen Orbs: dit hebben ze je te zeggen Orbs: dit hebben ze je te zeggen

Je hebt het vast weleens gezien: een lichtgevende bol op een foto. Stof op de lens of een spiritueel verschijnsel? De meningen zijn erover verdeeld. Interessant is in elk geval dat er mensen zijn die de lichtgevende bollen met het blote oog kunnen waarnemen. Wat is een orb vanuit spiritueel perspectief en wat heeft die te zeggen?

Energie in allerlei vormen

Helderwetende en -ziende mensen voelen, zien, ruiken of horen meer en orbs zijn daar een voorbeeld van. Heb jij wel eens iets gezien waarvan je dacht: volgens mij was ik de enige die dit zag? Wat was dat en waar vond het plaats? Misschien deed je een stap opzij, terwijl er niemand achter je liep of nam je beweging waar in de hoek van de kamer. Klinkt spookachtig, maar het is niet eng. Energie is om ons heen in allerlei vormen en dat neem je soms waar, onafhankelijk van de betekenis die je eraan verbindt. Orbs zijn energieën die zich – vaak in de schemering of nacht – aan ons laten zien.

Bescherming

Net zoals je op straat voorbijgangers hebt, heb je die ook als je de enige persoon in de kamer bent. Daar hoef je niets mee, maar het is fijn om je te realiseren dat de energieën die zich aan je laten zien of die je op een andere subtiele manier ervaart, beschermende energieën zijn. Ze zijn om je heen als gids, tijdelijk of gedurende je leven. Dus: zie je een orb op de foto, een lichtbol op de muur of kan je kat kan zijn ogen niet afhouden van iets dat door de kamer beweegt? Verwelkom de energieën om je heen. Overleden dierbaren, gidsen, engelen, wie of wat dan ook: heet ze (in gedachten) welkom.

Soorten en maten

Net zoals sommige mensen aura’s in kleur zien, zijn orbs ook waar te nemen in verschillende vormen en kleuren. Het meest opvallend zijn zwarte orbs die zich laten zien op bepaalde plekken of bij bepaalde personen. Een zwarte orb kan staan voor een sombere sfeer, verdriet of onzuivere intenties. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, maar het is wel goed om het in gedachten te houden, mocht je dit vaker of in een terugkerende situatie zien.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Zoek de orb

Interessant is dat er relatief weinig foto’s zijn waar orbs op terug te vinden zijn. Duik maar eens in je archief. Wat valt je op? Zijn het foto’s waarbij de orbs duidelijk afkomstig zijn van een flits of de weerkaatsing van zonlicht of zijn er ook foto’s waarbij dit niet het geval is? Zoem eens in of houd de foto dichterbij. Wat is de kleur en vorm van de lichtbol? Wat valt je op? En heb je een idee waarvan de energie afkomstig is? Of houd je het bij een vuiltje op de lens?

Meer weten?

Meer over spirituele gidsen?

Spirituele gidsen: zo voel je hun aanwezigheid.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Ontdek de leeftijd van je ziel
Ontdek de leeftijd van je ziel