Terug naar overzicht

Spirituele gidsen: zo voel je hun aanwezigheid

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Spirituele gidsen: zo voel je hun aanwezigheid

Gidsen zijn spirituele helpers die altijd aan je zij staan. Ze kennen jou en je zielsmissie en helpen je die te vervullen, volgens Pamela Kribbe, schrijver van Contact met je spirituele gidsen.

Ze weten niet méér dan jij, maar helpen jou te herinneren wie je in wezen bent. Dat vergeet op aarde namelijk nogal eens omdat je te maken hebt met emoties, angsten, vermoeidheid en conflicten. Zaken waar gidsen – lichtwezens – niet mee van doen hebben. Wat kenmerkt gidsen? Ze hebben een zachte energie die je intuïtie aanscherpt en jou doet opbloeien op momenten dat je wel een oppepper kunt gebruiken. Wie zijn je gidsen, hoe voel je hun aanwezigheid en wat levert die je op?

Kletsen en schrijven

Gidsen zijn niet-geïncarneerde energieën die jou voor lange of korte tijd bijstaan gedurende je leven. Er zijn gidsen die blijvend aanwezig zijn, maar ook gidsen die komen en gaan. Met onze aardse manier van denken, willen we graag weten hoe gidsen eruit zien. Met je fantasie kun je daar een beeld van schetsen, maar eigenlijk doet het er niet toe. Gidsen zijn energieën die in niet-menselijke vorm om je heen zijn en zorgen dat jij dicht bij jezelf blijft. Je kunt met hun aanwezigheid omgaan zoals je wilt: door met ze kletsen, verhalen aan ze te schrijven of tarotleggingen te doen. Maar je kunt de energie van gidsen ook zien als je eigen hartenergie en daar contact mee maken. Zolang het jou maar ondersteunt.

Gidsen oordelen niet

Om de energie van je gidsen te voelen, hoef je geen ritueel uit te voeren. Als je denkt aan jouw spirituele gidsen, wat voel je dan, wat gebeurt er? Zie je een beeld voor je, hoor je een stem, schiet je een naam te binnen, een situatie misschien? Neem de tijd en maak contact met wat je voelt en ervaart. Je herkent de aanwezigheid van gidsen door een comfortabele, ontspannen sfeer die zich meester van je maakt. Een alles-komt-goed, beschermende, relativerende energie. Heel erg fijn om te ervaren als je er na een stressvolle werkdag doorheen zit. Gidsen kijken nergens van op, ze oordelen niet en raken ook niet in paniek. Ze kijken met je mee vanuit de situatie waar je in zit en adviseren indien gewenst, maar nemen het roer niet van je over.

Breder perspectief

Het is belangrijk om je te realiseren dat gidsen niet boven jou staan, volgens In contact met je spirituele gidsen. Het feit dat ze geen lichaam hebben, maakt ze niet wijzer of belangrijker dan jij. Gidsen werken met jou samen en hebben een ander, breder perspectief op de dingen die zich in jouw leven afspelen. Nauwer contact met je gidsen brengt je dichter bij jezelf en bij je zielsmissie. Maak contact op een manier die bij jou past en ervaar wat je gidsen te vertellen hebben.

Meer weten?

  • Contact met je spirituele gidsen van Pamela Kribbe

Lees ook

Door anderen gelezen